Waar ben je naar opzoek?

Onderzoek: Oppassen op kleinkinderen is goed voor oma’s

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Onderzoek: Oppassen op kleinkinderen is goed voor oma’s

“Mam, wil je misschien een dagje oppassen? En ehm, volgende week misschien twee? En ik zit eigenlijk ook van de week op vrijdag nog omhoog.”

Herkenbaar? Maar tegelijkertijd kun je je heel schuldig voelen als je voor de zoveelste keer bij je (schoon)moeder aanklopt. Want tja… wie wilde er nou kinderen? Maar ik heb goed nieuws: je hoeft je vanaf nu niet meer schuldig te voelen, grootouders die regelmatig oppassen op hun kleinkinderen hebben namelijk minder kans op alzheimer en andere cognitieve stoornissen.

*pakt meteen de agenda er even bij* 😉

Dit onderzoek is gedaan door het Women’s Healthy Aging Project in Australië.

Lees ook: 10x waarom ik de kinderopvang straks ga missen

Hoe zit het precies?

Voor het onderzoek zijn 186 postmenopauzale vrouwen getest waarvan de meeste kleinkinderen hadden. Uit dit onderzoek is gebleken dat oma’s die minstens één keer per week oppassen beter scoren op de cognitieve testen. Deze vrouwen zouden dan ook minderen kans hebben op de ziekten Alzheimer en dementie. Dat is goed nieuws!

Maar… teveel oppassen is ook niet goed voor oma’s. Oma’s die meer dan 5 dagen per week oppassen op de kleinkinderen hadden weer een lagere score op de cognitieve testen. Reden? Niet bekend!

Vanaf nu hoef je je niet meer schuldig te voelen maar oma moet het natuurlijk ook wel leuk (blijven) vinden.

Lees ook: Grootouders… let it go!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen