Waar ben je naar opzoek?

7 redenen waarom samen slapen niet voor watjes is

2 minuten lezen denise Denise Meijer
7 redenen waarom samen slapen niet voor watjes is

Samen slapen met de kinderen. In het moderne Westen waar wij wonen wordt het bestempeld van GE-WEL-DIG, tot en met ‘het verneukt je seksleven’.
En ik moet eerlijk zeggen; hoewel één slaapkamer hier in huis eigenlijk voldoende zou moeten zijn, er zijn momenten dat ik het samen slapen ietwat rooskleuriger had voorgesteld dan het in werkelijkheid is.

Lees ook: Feiten en fabels over samen slapen

Door weer en wind

Neem de warme zomerdagen, bijvoorbeeld. Er is niets wat ‘knusser’ is dan drie bezwete, woelende, lichamen om de shitload aan muggen te voederen die ons inmiddels zien als een kant-en-klaar buffet. Op dit soort momenten ben ik in ieder geval blij dat er een extra slaapkamer beschikbaar is. In ieder geval om één van ons ouders te voorzien van een ongestoorde nachtrust. In de kleuterkamer van onze zoon.
En dan moet je jezelf voorstellen dat er ouders zijn die co-sleeping zien als een teken van gemakzucht. Ha!

Nou, de volgende keer dat je een dergelijk verwijt naar je hoofd krijgt gesmeten, haal dit lijstje dan maar tevoorschijn. Want samen slapen met je kinderen? Het is niet altijd even makkelijk.

Lees ook: Wij slapen samen… So what?

1. Samen slapen vergt aanpassingsvermogen

Jouw plek links en je partner rechts? Dat is verleden tijd wanneer je besluit om je bed om te dopen tot gezinsbunker.
Rechts, links, overdwars, ondersteboven… Eigenlijk is elke plaats in het bed waar je kind NIET ligt, een plaats die jij als ouder in mag nemen.

2. Samen slapen is overleven!

Een voet in je neus, twee vingers in je oog, of een middernachtelijke trap in de kroonjuwelen. De gemiddelde kickboxer zal nog minder klappen incasseren dan een samen slapende ouder.

Aan de andere kant; er is geen grotere adrenalinekick dan wanneer je in de spiegel kijkt en een blauw oog ontdekt waar je je niets van herinneren kan.

3. Samen slapen is heel erg 007

Een ouder die aan co-sleeping doet leert zo door de jaren heen een paar onwijs handige kwaliteiten. Zo is er niemand die het bed en uiteindelijk de slaapkamer kan verlaten zonder iemand te wekken of te storen. En als dit toevallig betekend dat je als een ninja over de vloer tijgert, wanneer je er midden in de nacht uit moet om te plassen, dan is dat maar zo!

4. Samen slapen is een beroep doen op je creativiteit

En dan doel ik vooral op je seksleven. Ik denk dat het geen verrassing is dat je tijdens het co-sleeping, veel minder aan ‘bedsport’ doet dan anders. In plaats daarvan doe je aan keuken-, woonkamer-, badkamer- en bankstelsporten. Om slechts een paar voorbeelden te noemen.

5. Samen slapen is warm

Tsja… Geen verrassing met de temperaturen van nu. Maar je zal je nog verbazen over hoe warm het precies kan worden met niet één, maar twee menselijke kachels naast je in bed.

6. Samen slapen is koud

Want als er al niet genoeg deken is voor twee personen, hoe krijg je het dan voor elkaar om maar liefst drie exemplaren te omvatten?

7. Samen slapen is incasseren

Want commentaar zal je altijd krijgen, jammer genoeg. Zo verwen je je kind, is het ongezond gedrag en kan je de bed-ruimte beter gebruiken om de Kamasutra af te werken met je partner. Oordelen die je beter maar gewoon van je af kan laten glijden, want hoewel samen slapen niet altijd even makkelijk is; als het voor jullie werkt dan is simpelweg geweldig. Punt!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen