Waar ben je naar opzoek?

Onderzocht: Kinderen geboren in september zijn slimmer

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Onderzocht: Kinderen geboren in september zijn slimmer

In september 2017 heeft het Nationaal Bureau voor Economisch Onderzoek een studie gepubliceerd waaruit naar voren komt dat kinderen die geboren zijn in september, intelligenter zijn dan andere kinderen. Dit komt doordat ze de oudste zijn van hun leeftijdsgroep als ze naar school gaan. Kinderen geboren in september hebben daardoor een extra ontwikkelingsjaar in vergelijking met hun leeftijdsgenoten. 

Oudste kinderen

Tijdens het onderzoek werden kinderen van september vergeleken met kinderen uit hetzelfde schooljaar. Ook waren er kinderen bij die geboren zijn in augustus. Deze kinderen zijn de jongste kinderen van de klas.

Steekproef

Het onderzoek is gedaan in Florida. 1.2 miljoen kinderen tussen de 6 en 15 jaar oud deden mee. Kinderen geboren in september blijken hogere scores te behalen. De kinderen die geboren zijn in september zijn meestal ook volwassener dan hun leeftijdsgenoten. Dit onderzoek is door middel van een steekproef uitgevoerd. Het onderzoek zal niet op elk kind toepasbaar zijn.

Lees ook: Bewezen: ouders met 3 kinderen ervaren de meeste stress

Socialer en minder jeugdcriminaliteit

Het onderzoek suggereert dat september kinderen ook op betere scholen terecht komen en mogelijk zelfs een lagere jeugdcriminaliteit hebben. Kinderen geboren in september zijn volwassener dan hun jongere klasgenoten, kunnen beter met leraren omgaan en zijn socialer. Ook zijn ze minder gehecht aan hun ouders en gaan met meer enthousiasme naar school.

Kinderen geboren in september

Uiteindelijk ligt het natuurlijk helemaal aan het kind zelf hoe deze ‘terecht’ komt. Er is geen ‘goed’ of ‘minder goed’. Kijk vooral naar je kind wat zijn of haar capaciteiten zijn. Eigenlijk heeft dit niks te maken met de maand waarin ze zijn geboren. Toch wel een leuk onderzoekje om even te delen!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 4 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Podcast

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

  • 6 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Zomerse activiteiten

Waarom de zomer zoveel beter is nu kinderen ouder zijn

  • 1 week geleden
  • 6 minuten lezen