Waar ben je naar opzoek?

Bewezen: ouders met 3 kinderen ervaren de meeste stress

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Bewezen: ouders met 3 kinderen ervaren de meeste stress

Als je moeder bent weet je dat het hebben van kinderen best stressvol kan zijn. Soms zit je met je handen in de haren; hoe ga je het allemaal rondbreien om ze overal en nergens op (vaak nog hetzelfde tijdstip) tijd te krijgen? Ouders met 3 kinderen hebben de meeste stress op het hoogste niveau. Dit blijkt uit onderzoek van de nieuwswebsite Today.com. 

7000 ondervraagde moeders

Uit hun onderzoek komt naar voren dat ouders met 3 kinderen de meeste stress ervaren. Ouders van 4 kinderen hebben juist weer minder stress. Today.com heeft voor dit onderzoek 7000 moeders ondervraagd. Dat zijn er behoorlijk wat! Uit dit onderzoek bleek dat moeders met 3 kinderen dus de meeste stress ervaren.

Lees ook: Onderzoek bevestigt: een tweede kind is lastiger dan de eerste

Ouders met 3 kinderen

Hoe dat komt? Als je 3 kinderen hebt ben je al ouder in de minderheid. Je kinderen spannen zich samen tegen jou. Het is 2 ouders tegen 3 kinderen. Ook heb je bij 2 kinderen altijd handen genoeg om ze te verzorgen, bij 3 kinderen wordt dat alweer anders want je kan je nooit opsplitsen met je partner.

Nog een vierde?

Een 4e kind erbij zou beter zijn voor de balans en moeders kunnen zich beter overgeven aan de chaos. Ze accepteren sneller dat het is zoals het is. Door een 4e kind worden ze relaxter en ervaren ze minder stress. Moeders met 4 kinderen hebben geen ruimte om perfectionistisch te zijn.

Bron: Today.com

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Surprises maken: wist ik veel dat mijn kind dit zelf moet doen…

  • 9 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Kids & Media

De beste spelcomputer kind: Welke is kidsproof?

  • 9 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Sinterklaas

Sinterklaas surpise idee: wat kan je maken?

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen