Waar ben je naar opzoek?

Ook goedgevulde slaapdozen voor Nederlandse baby’s

1 minuut lezen Marian Alons
Ook goedgevulde slaapdozen voor Nederlandse baby’s

Eerder plaatsten we al blogs over de kartonnen dozen in Finland en in Amerika. Daar krijgt iedere kersverse moeder een doos inclusief spulletjes. Zo krijgt elk kindje een gelijke start. Stichting Babyspullen is daarom met een pilot gekomen van de Baby Box, in samenwerking met the Baby Box Company.

Het is in Nederland nog niet zo geregeld dat elk baby’tje een eigen gevulde doos krijgt. Stichting babyspullen focust zich op gezinnen die niet veel geld te besteden hebben. Net zoals de buitenlandse baby box, kunnen de baby’tjes de doos gebruiken als een wiegje. Verder zitten in de doos nog allerlei handige spulletjes, zoals babykleding, beddengoed, en verzorgingsspulletjes.

Lees ook: 6x je voorbereiden op de komst van een baby met weinig budget

Zelfs in ons welvarend landje groeien nog 1 op de 9 kinderen op in armoede. In grote steden is dat zelfs 25% van de kinderen! Om het nog concreter te maken: elk jaar worden er 20.000 baby’s in armoede geboren. Stichting Babyspullen helpt deze gezinnen een handje mee door ze zo’n babystartpakket aan te bieden. En zo’n box kan heel wat doen. In Amerika en Finland zijn de wiegendoodcijfers sterk afgenomen na de komst van de baby box voor elke moeder!

Het mooie is; wij kunnen helpen! Ze verzamelen namelijk spulletjes in en verdelen die onder de pakketten, waar andere kindjes en ouders weer van kunnen genieten. Heb jij dus nog oude (of juist nieuwe) babyspullen thuis liggen en doe je er niks meer mee? Surf even naar de site van Stichting Babyspullen en kijk hoe jij gezinnen kan helpen!

Bron afbeelding: Finnish Baby Box

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen