Waarom een dure ledikant als een doos ook een prima slaapplek voor je baby is?

Je zou niet de eerste zijn die zijn kindje laat slapen in een kartonnen doos. Sterker nog, in Finland is het heel normaal! De dozen worden namelijk als cadeau opgestuurd door de Finse overheid.

Er zit geen voorwaarde aan. Iedereen, jong of oud, rijk of arm, krijgt zo’n doos gevuld met babyspulletjes. En er zit echt veel in, onder andere lekkere warme babykleertjes, mutsjes, borsteltje en een slabbetje. De bedenkers willen echt dat de doos gebruikt wordt, daarom zit er ook een slaapzak in en een klein matrasje die precies in de kartonnen doos past!

Inhoud Finse babybox

Mocht je al genoeg babykleertjes hebben, dan kun je de doos ook weigeren. In plaats van een compleet gevulde doos krijg je dan €140. Veel ouders zullen eerder voor de doos kiezen, omdat alle spulletjes gezamenlijk meer waard zijn dan €140.

 Lees ook: 14 gedachten tijdens het verzamelen van je baby uitzet

Nou denk je misschien dat dit een tijdelijk, nieuw idee is. Maar dat is niet zo! Al sinds de jaren ’60 doen ze dit in Finland en het blijkt dus een groot succes. In Nederland hebben we natuurlijk niet zo’n project. Dat is wel jammer, maar zou jij je kind in een kartonnen doos laten slapen?Finse baby in doos

Bron afbeelding: Finnish Baby Box en Flickr

 

Marian Alons

Journalist, organisator, kinderwerker, een mensenmens (wat dat ook mag zijn) en liefhebber van paars, nagellak, de natuur en 'de kleine momentjes in het leven'.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.