Waar ben je naar opzoek?

Kind, ik wil wel met je ruilen!

1 minuut lezen Linda Kamminga
Kind, ik wil wel met je ruilen!

Soms heb je van die momenten dat je naar kind kijkt en denkt: was ik nog maar zo jong en klein (gaat vaak gepaard met een zucht, althans bij mij). Er zijn ook genoeg punten waarop ik absoluut niet met mijn zoon zou willen ruilen, maar daarbij moet ik zeggen dat dat vooral wc-dingen zijn: je zou nog maar een luier dragen…

Lees ook: 30 waarheden over het moederschap

Al zou ik mijn ‘ik’ van een paar jaar geleden wat wc-dingen betreft ook niet met de ‘ik’ van nu wil ruilen. Je gaat je kind toch niet een boekje voorlezen terwijl je op de wc zit? Jawel, dat doe je wel. Graag deel ik met jullie een paar punten waarbij ik denk: Goh, als ik toch eens met jou zou kunnen ruilen…

1. ‘s Ochtends wakker worden vol energie.
Terwijl zoonlief staat te stuiteren in zijn ledikant sleep ik mezelf nog net niet letterlijk het bed uit.

2. Iedereen vindt je leuk.
Mijn zoon hoort meerdere keren per dag hoe schattig hij is en hoe goed het is dat hij iets kan, en dan niet alleen van mij. Ik hoor dat nét iets minder vaak.

3. Boeken en filmpjes blijven leuk, hoe vaak je ze ook ziet.
Terwijl ik nog net niet schreeuw: ‘NEE, NIET WEER WOEZEL EN PIP!‘ wordt mijn kind helemaal wild bij de gedachte hetzelfde boekje nog een keer te mogen lezen. Ik heb een filmpje van vijf seconden waarin hij aan het vingerverven is en de verf in zijn mond doet (daar eindigt het filmpje en dat verklaart ook meteen waarom het zo kort is). Prachtig vindt hij dat, elke keer als hij zichzelf de verf in de mond ziet doen moet hij keihard lachen, elke vijf seconden dus.

Lees ook: Mama……. “Ik moet plassen!!!!!!!”

4. Je haar wordt voor je gewassen.
Dit is misschien heel persoonlijk, maar ik vind het heerlijk als iemand mijn haar wast. Soms betaal ik de kapper ervoor, maar meestal moet ik het toch echt zelf doen.

5. Je hoeft het huishouden niet te doen.
Geen was, niet stofzuigen, geen bedden opmaken, geen vaatwasser die elke ochtend weer uitgeruimd moet worden… Alleen af en toe een beetje opruimen: that’s it.

6. Een zorgeloos leven.
Willen we niet allemaal dat we dat gevoel wat langer vast hadden kunnen houden?

Wat zijn de momenten waarop jij best eens met je kind zou willen ruilen?

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen