Waar ben je naar opzoek?

Last minute paasboom-stress, ik heb me gek laten maken!

2 minuten lezen Claudia Verhey
Last minute paasboom-stress, ik heb me gek laten maken!

Ieder jaar neem ik me weer voor om er niet in te trappen. Dat opgeklopte gedoe rondom Pasen, met overdoses chocolade-eieren in de winkels en supermarktfolders alsof het de kerstdagen betreft. Ieder jaar weer. En toch, ik tuin er ieder jaar weer met open ogen in. 

De paasboom deed me de das om

Dit jaar deed de paasboom me de das om. Ja, je leest het goed, de paasboom. Mijn tijdlijn stroomde de afgelopen weken vol met bont en fris en fruitig versierde paasbomen alsof het 6 december was en iedereen vliegensvlug de goedheiligman inruilde voor kneuterige kerstgezelligheid. Ik dacht nog altijd dat wij één van de weinigen waren met een paasboom, door Facebook weet ik wel beter. Ie-der-een heeft er een. En mooi op tijd ook, de meesten hadden carnaval nog niet achter de rug of ze waren alweer op jacht naar leuke paasversiersels.

Lees ook: De perfecte paasontbijt-moeders en ik

Ik had het dit jaar niet zo in het snotje. Het is dat manlief al een paar keer tussen neus en lippen door had gehint op ‘die leuke traditie’ en of ik doorhad dat het volgende week al Pasen was, anders was ik het glad vergeten. Steevast vergat ik bij het boodschappen doen de paastakken, vond ik op de markt de paastakken te klein of te lelijk, bij de tuinwinkel de takken te duur. Ik dacht, dat komt wel. Ondertussen kwam het Paasweekend dichter en dichterbij.

Vroeger, toen mijn zusje en ik nog klein waren, stuurde mijn oma eens een hele grote doos met paasversiering over de post. Maar ook daar zaten geen paastakken bij, die moesten we zelf nog halen.

Een paasboom is toch net een kerstboom?

Toen we aan het inpakken waren om een weekendje naar Friesland te gaan, zat er van alles en nog wat in de auto, maar nog steeds geen paastakken. Manlief chagrijnig, want “dat was toch leuk voor de kinderen, zo’n traditie“, en moest ik dat nou weer eigenhandig “de nek omdraaien“. Ooit had ik in een aflevering van Hoe Heurt Het Eigenlijk gezien dat je de kerstboom pas op kerstavond moet kopen en optuigen. Ik dacht, die analogie gaat vast voor de paasboom ook op.  😉

Lees ook: 5x vrolijk (en gezond) paasontbijt!

Paasgekte

Stiekem begon in hem echter wel te knijpen. Winkel na winkel trof ik lege paastakken-bakken. Het zou me toch niet gebeuren dat ik op eerste paasdagen zou eindigen met teleurgestelde kinderen omdat we wel versiering hadden, maar geen boom om het in te hangen? Uiteindelijk kocht ik enigszins gestresst, de allerlaatste paastakken van de bloemenwinkel in het dorpje in Friesland waar mijn moeder woont. Om 16uur op zaterdagmiddag. Omdat ik me toch weer gek had laten maken. Ik nam me meteen voor, dat dus nooit, nooit meer. Volgend jaar bij ons thuis is het carnavalsgekte eruit, paasboom erin!

Hoe is dat bij jou thuis? Had/heb jij een paasboom, doe jij aan paasbrunch en gourmetten, meubelboulevards en meer van dat soort gekte? Laat het ons weten in de reacties! 

 

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen