Waar ben je naar opzoek?

Waar halen mensen het lef vandaan?

1 minuut lezen Inge van der Sluis
Waar halen mensen het lef vandaan?

Vanmiddag wreef een voor mij wildvreemde vrouw over mijn buik en keek mij vragend aan. Dat kan maar één ding betekenen toch? Waar haalt ze het lef vandaan?! Op dat moment stond ik met mijn mond vol tanden en kreeg het enorm warm maar toen ze weg was kwam de boosheid. Dat doe je toch niet?!

Lees ook: ‘Dik of Zwanger’ geschrapt uit KRO-NCRV programma

Toen ons zoontje anderhalf a twee jaar oud was en wij net besloten hadden het niet nog een keer aan te durven kreeg ik meerdere keren de vraag of ik zwanger was. Op dat moment zeer pijnlijk omdat we eigenlijk wel graag wilden maar niet meer durfden. Want nog zo’n angstige zwangerschap en de kans dat het nog een keer mis gaat met 23 weken dat durfden we niet. Hoe moeilijk die beslissing ook was!

Maar op één of andere manier willen mensen het gewoon graag zien dat je zwanger bent. En natuurlijk heb ik het ook wel eens gedacht bij iemand of heb ik me wel eens afgevraagd of er bij diegene nog een kleintje bij zou komen. Maar dat vraag je toch niet?

Lees ookWanneer vraag je aan iemand: ‘Goh, ben je zwanger?’

Als het wel zo is wil diegene dat graag zelf vertellen op het moment dat zij daar aan toe is. Maar als het niet zo is zeg je dus gewoon dat zij een dikke buik heeft. Zo voelde het voor mij vanmiddag in ieder geval wel naast het feit dat het mij nog steeds pijn doet. En wat als degene aan wie je het vraagt het heel graag wil maar het niet lukt? Hoe pijnlijk is dat?

Iedereen heeft haar eigen verhaal. Vraag het gewoon niet! Als mensen er iets over willen vertellen doen ze dat zelf wel.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

 

Reacties
  • Mensen kunnen zo lomp zijn. Natuurlijk kun je ongewild eens tegen een zere plek stoten. Het maakt naar mijn mening wel erg uit hoe je het vraagt.

    Onbekenden die aan jou (of aan je kind!) gaan zitten vind ik asociaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Sinterklaas surpise idee: wat kan je maken?

  • 20 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Feestje

Prinsessen kinderfeestje: de gids voor het perfecte feestje

  • 2 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Populaire babynamen 2022: dit zijn de trends!

  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten lezen