Waar ben je naar opzoek?

Moeder eert overleden zoon op bijzondere manier

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Moeder eert overleden zoon op bijzondere manier

Je kind verliezen is waarschijnlijk een van de ergste dingen die je kan overkomen. Ariel Matthews was er kapot van, toen haar elf dagen oude zoontje overleed. Ze vond een bijzondere manier om met haar verdriet om te gaan en haar zoontje te eren.

Hoop

Op 3 oktober kwam Ronan, de zoon van Ariel ter wereld. Voordat hij werd geboren hadden artsen al een hartafwijking geconstateerd, maar ze hadden goede hoop. Ze geloofden dat medicijnen en een operatie Ronan konden helpen. Maar na de operatie voelde Ariel al dat het niet goed zat, dat Ronan het niet zou gaan halen. Op  14 oktober kreeg ze helaas gelijk, Ronan overleed.

Ariel was er uiteraard kapot van. Het was niet de eerste keer dat ze een kindje verloor. Eerder al werd haar dochtertje dood geboren, ook door hartfalen. Na die tijd besloot Ariel moedermelk te doneren en dat voelde goed voor haar. Daarom besloot ze dat na de dood van Ronan te doen, om hem te eren.

Lichaamsgewicht in moedermelk

Ze was toen Ronan in het ziekenhuis lag al begonnen met kolven en invriezen van melk. Ze had 11 liter in de vriezer staan en besloot door te gaan met kolven tot ze bijna 30 liter, 1000 ounces melk had gekolfd. Tot haar vader haar op andere gedachten bracht. Hij kwam met het idee dat het cool zou zijn als ze haar eigen gewicht in melk zou doneren. En zo had Ariel een nieuw doel.

Lees ook: Moeder houdt terminaal ziek kindje in haar buik om bijzondere reden

Twee maanden lang kolfde Ariel elke dag, zoveel als ze kon. Toen ze haar eigen lichaamsgewicht, een kleine 63 kilo, aan melk had gekolfd, ging ze op zoek naar donors. Ze vond uiteindelijk drie baby’s die haar melk goed konden gebruiken. Voor Ariel voelde dat ontzettend goed. “Als Ronan had kunnen praten, had hij me gevraagd om dit te doen,” vertelt ze TODAY.

Ze hoopt met haar verhaal anderen te kunnen helpen. “Ik weet dat goede dingen kunnen komen van verschrikkelijke dingen. Er is licht in het donker,” zegt ze. Het doet haar goed om te horen dat haar verhaal anderen hoop geeft.

Bron: TODAY

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 8 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 8 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 8 maanden geleden
  • 4 minuten lezen