Waar ben je naar opzoek?

4x minder suiker in het ontbijt

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
4x minder suiker in het ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, dat weten we. Kinderen krijgen vaak te veel suiker binnen, ook dat is bekend. Maar deze twee dingen gaan vaak samen. Om kinderen te laten ontbijten is het soms verleidelijk om ze maar iets zoets neer te zetten. Met deze tips bevat je ontbijt net iets minder suiker.

In Engeland werd onderzoek gedaan naar het ontbijt van kinderen, en wat bleek? In het ontbijt zit al de helft van het totaal aan suiker dat een kind maximaal binnen zou moeten krijgen. Nu ziet een Engels ontbijt er vaak iets anders uit dan een Nederlands ontbijt: toast met jam, muffins en pannenkoeken, maar ook in Nederland komen er bij het ontbijt vaak veel zoetigheden op tafel. Heb je geen idee hoe het anders zou kunnen? Misschien kunnen deze tips je helpen!

Lees ook: Gezonde havermout ontbijtkoek

1. Ontbijtgranen

‘s Ochtends een kommetje melk met ontbijtgranen? Kijk eens naar welke ontbijtgranen je neemt, want vaak bevatten deze veel suiker. Kies er bijvoorbeeld één die niet meer dan 5 gram suiker per portie bevat. Of koop een ongesuikerde variant en voeg zelf een beetje suiker toe. Zo wordt het toch zoet, maar met een stuk minder suiker.

2. Iets totaal anders

Wie zegt dat je alleen yoghurt, melk of boterhammen kan eten bij je ontbijt? Je kan ook kiezen voor eieren, gekookt, gebakken of een omelet. Of, voor als je iets meer tijd hebt, hartige taartjes.

3. Half-om-half

Natuurlijk hoef je niet meteen alle suiker van tafel te bannen. Half-om-half is een mooi compromis. Neem bijvoorbeeld een halve kom ongezoete yoghurt en voeg een halve kom gezoete yoghurt of vruchtenyoghurt toe. Een halve boterham met iets zoets, zoals hagelslag, een halve boterham met kaas of vleeswaren. Ook de ontbijtgranen kan je mixen, voor de helft een zoete variant, de andere helft een ongesuikerde.

4. Fruit

Wil je kind echt niks anders dan zoetigheid op brood? Of is het bijvoorbeeld gek op jam? Probeer dan eens fruit op brood te doen, zoals aardbeien. Misschien doe je nog wel een briljante ontdekking, bijvoorbeeld dat banaan met kiwi op brood heel lekker is!

Heb jij nog een tip voor een gezond(er) ontbijt? Deel hem in de comments!

Bron: Parents

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen