Waar ben je naar opzoek?

Medische helmpjes worden kunstwerken!

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Medische helmpjes worden kunstwerken!

Een medisch helmpje, om schedels bij kleine kinderen te corrigeren, is noodzakelijk maar niet altijd leuk. Landee Tim kreeg dan ook een schuldgevoel toen haar zoontje zo’n helmpje kreeg. Ze vond een briljante oplossing.

Landee voelde zich machteloos toen haar zoon de diagnose plagiocephalie craniale, een vervormde schedel, kreeg. Ze had het idee dat zij iets verkeerd had gedaan. Haar zoon kreeg een medisch helmpje om de schedel te corrigeren. De reacties die ze toen kreeg, versterkten haar schuldgevoel alleen maar. Zo zei een vrouw in de supermarkt eens: “Als je hem wat minder vaak laat vallen, heeft hij geen helm nodig.” 

Lees ook: Ziekenhuispersoneel kleedt prematuren baby’s aan als Superhero’s

Landee en haar man waren al snel klaar met de aannamen die mensen hadden als ze hun zoon met zijn helm zagen. Daarom besloten ze er een positieve draai aan te geven. Ze gingen op zoek en vonden een hele leuke oplossing.

Ze kwamen uit bij Paula Strawn, een kunstenares. Al sinds 2003 beschilderd zij medische helmpjes. En niet zomaar in een leuk kleurtje, ze maakt er ware kunstwerkjes van! Pilotenhelmpjes, prinsessenkroontjes, bloemetjespatronen en rugbyhelmen, alles kan ze ervan maken.

De zoon van Landee kreeg een mooie pilotenhelm, en meteen veranderde de reacties van mensen om haar heen. Mensen zwaaiden naar hem en gaven hem speelse glimlachen. Sommigen vroegen zelfs waar ze de helm vandaan had, die zagen niet meer dat het een medisch hulpmiddel was!

Het zijn verhalen als die van moeder Landee die kunstenares Paula inspireren. Het begon in 2003, toen een vriendin aankwam met de helm van haar kleindochter. “Verf dit lelijke ding,” had ze gezegd, en dat deed Paula. Nu werkt ze 60 tot 80 uur per week aan de helmen, en het resultaat mag er zeker wezen!

Bron: TODAY

Bron hoofdbeeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen