Waar ben je naar opzoek?

Aan al mijn (verwaarloosde) vriendinnen

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Aan al mijn (verwaarloosde) vriendinnen

“We moeten snel eens afspreken!”
Man! Wat zeg ik dit vaak, maar van daadwerkelijk afspreken komt het eigenlijk…
Nou…ueh… NOOIT! Niet omdat ik dit niet wil. Nee, sterker nog: ik zit zo vaak op de bank denkend aan die goeie, ouwe tijd dat ik hals over kop kon vertrekken om ergens met vriendinnen een drankje te gaan doen. Aan de tijd dat ik hier daadwerkelijk energie voor had.

En voel me er best schuldig over.

Wanneer ik die befaamde vijf woorden weer eens uit mijn mond hoor komen. Ik voel me rot, omdat ik ergens diep van binnen weet dat dit een loze belofte is en ik neem mezelf op dat moment dan ook voor om me er deze keer ECHT aan te houden.

Lees ook: Mijn leven was vroeger veel leuker

Snel… Voor mijn verwaarloosde vriendinnen betekent dit binnen de week, maar het betekent voor mij: Zo snel als ik niet meer tot mijn oren in de gebroken nachten, luiers, dwarse kleuters en met die oneindige vermoeidheid zit. Zo snel als ik niet meer vergeet om (terug) te appen.
Zo snel als ik kan… Echt waar!

Maar de absolute waarheid? Ik ben momenteel verschrikkelijk slecht in het ‘zijn van een goede vriendin’.

Niet voor altijd hoor, dat beloof ik!
Momenteel zit ik gewoon tot in mijn oren in het moederschap. Ik ben de hoofdverantwoordelijke als het aankomt op de zorg voor de, door mij geproduceerde, kleine mensjes en ze hebben me momenteel eigenlijk nodig voor… nou… ALLES! Maar er komt een dag dat dit alles minder wordt. Sneller dan ik me momenteel kan voorstellen. Daar ben ik zeker van!

Dit is trouwens ook één van de redenen waarom ik er voor kies om van dit alles te genieten.

Van het feit dat ik tot over mijn oren in de gebroken nachten, luiers, dwarse kleuters en oneindige vermoeidheid zit. ZELFS als dit betekent dat ‘happy hour’, vandaag de dag, niets meer om handen zal hebben dan dat ene uurtje per dag wanneer mijn kleintje een middagdutje doet.

Lees ook: Ik moet je wat vertellen over het moederschap…

Ze groeien zo snel en naar mate ze groter worden krijg ik ook meer tijd voor mezelf.
Ik krijg meer tijd om aan mezelf te denken, zal beter uitgerust zijn en de leuke, gezellige vriendin zijn die jullie kennen. De vriendin die er, diep van binnen, gewoon nog zit. De vriendin die jullie vriendschap waardeert! Zelfs al ‘app’ ik vier maanden later weer een keer terug.

Dus probeer het alsjeblieft nog even vol te houden. We spreken echt (snel) weer een keertje af. Ik beloof het! EN ik neem de wijn mee als het eindelijk zo ver is.

Het is voor mij in ieder geval iets om naar uit te kijken. Tot dan!

Bron beeld:Flickr

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen