Waar ben je naar opzoek?

10 x uit eten gaan met je kind

2 minuten lezen Kari van der Heide
10 x uit eten gaan met je kind

In deze reeks deelt de mama van een enthousiaste, actieve dreumes tips & trucs. Mensen zeggen vaak dat, zodra je kinderen hebt, je allerlei dingen niet meer kunt doen. Zoals shoppen, ontspannen douchen, effectief boodschappen doen of fit blijven. Maar niks is minder waar. Vandaag 10 tips om gezellig uit eten te kunnen met je kleintje.

1. Het restaurant waar je heen gaat is essentieel. Doe een beetje research en kies een plek die je kent, waarvan je weet dat ze niet moeilijk doen over kindergeluiden, waar eventueel een speelhoekje is en waar jij je op je gemak voelt om bijvoorbeeld borstvoeding te geven.

2. Ga op tijd uit eten. Dus wat eerder dan je normaal thuis aan tafel gaat. Als je kleintje moe is kan hij/zij niet genieten van het uitje en dus jullie ook niet.

3. Bestel gelijk als je binnenkomt. Eerst een uur borrelen en buigen over het menu is niet een optie als je met kinderen uit eten bent.

Lees ook: Een dagje uit: wat moet je niet vergeten?

4. Bestel alleen een gang en eventueel een toetje. Thuis zitten ze ook niet uren aan tafel voor een viergangendiner, dus verwacht dat ook niet in een restaurant.

5. Neem tekenspullen, wat speelgoed en eventueel een i-pad mee, zodat ze zich kunnen vermaken.

6. Verwacht niet dat je kids aan tafel blijven zitten. Die kinderbillen moeten af en toe wiebelen, een rondje rennen en de boel verkennen. Daar heb je het restaurant op uitgekozen, dus laat het een beetje los.

7. Dit is niet de avond voor discussies over groente. Morgen is er weer alle aandacht voor het bord leegeten. Het is een uitje, dus zes frietjes en een ijsje zijn ook prima voor een keer.

8. Ga op tijd naar huis. Dus ruim voor bedtijd. Een moe kind wordt hangerig en voelt zich niet fijn en dan wordt de avond voor niemand prettig afgesloten.

Lees ook: Ze eten niet met de pot mee. Nou en?!

9. Onthoud: practice makes perfect. Misschien was de eerste keer uit eten niet zo’n succes, maar je hebt er vast van geleerd. Volgende keer ga je naar een andere plek of ga je ergens lunchen in plaats van dineren.

10. Er zijn talloze websites met kindvriendelijke restaurants te vinden op het internet en anders is er altijd wel ergens een pannenkoekenboerderij te vinden. Maar onze top 3 om buiten de deur te eten met Isaya: 1) Pippa’s in Haarlem 2) De Bijenkorf in Amsterdam & Den Haag en 3) City Hall in Leiden.

Bron hoofdbeeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen