Waar ben je naar opzoek?

Modelkinderen; cool of not done?

2 minuten lezen Iben
Modelkinderen; cool of not done?

Romeo Beckham, de zoon van David en Posh, is voor de tweede keer gevraagd om te poseren voor een grote reclamecampagne voor Burberry. Als ik dat lees, denk ik stiekem toch dat het joch gevraagd is omdat hij ‘de zoon is van’. Als ik de foto bekijk van de 12-jarige Romeo zie ik een mooi manneke dat fris en professioneel in de camera kijkt.
Natuurlijk heeft Romeo al vanaf zijn geboorte met roem en de bijbehorende fotografen te maken en is poseren voor hem een peuleschil.
En er is vast iemand geweest in de modewereld die hem gescout heeft.

Romeo Beckham behind the scenes on the Burberry 2014 Festive Campaign.
Foto: Burberry

Modelkinderen; mooiste kinderen van de wereld?

Dat is toch anders dan al die moeders die ervan overtuigd zijn dat hun bloedje zo onwaarschijnlijk knap is, dat ze model kunnen worden.
Het is bekend fenomeen dat iedere moeder haar eigen kind het mooiste kind van de wereld vindt. En oma’s schrijven hun kleinkinderen ook altijd een zeldzame schoonheid toe. En daar hebben ze natuurlijk gelijk in. Elk kind is het mooiste kind van de wereld. Maar dat betekent nog niet altijd dat ze ook model kunnen worden.
Maar de databases van modellenbureau’s staan vol met deze kinderen. In de ogen van ouders bloedmooi maar voor een willekeurige toeschouwer een doodnormaal schepsel.
Het feit dat er inschrijfgeld is, zegt eigenlijk al genoeg. Ze willen toch een drempel opwerpen voor al die smoorverliefde ouders met hun middelmatige kroost.

Schoonheidswedstrijd

Ik heb wel eens met afgrijzen gekeken naar die Amerikaanse Beauty Pageants waar 3-jarige meisjes worden omgetoverd tot Barbie met bijbehorende tanning, melktandjes bleken, 3 uur in de make-up en bij de kapper. Het ergste zijn natuurlijk de hysterische moeders. Typisch is dat die moeders er zelf nooit uitzien alsof ze mee kunnen doen aan welke schoonheidswedstrijd dan ook. Voor hun heeft het leven anders uitgepakt, reden genoeg blijkbaar om hun dochters te mishandelen tot schoonheidskoningin. Terwijl dat arme wicht in dezelfde tijd gewoon met een vieze broek in de zandbak hadden kunnen zitten. Zich niet bewust van het fenomeen ’uiterlijk’.

Knappe koppies

Ik ken ook ouders die extreem knappe kinderen hebben. Sterker nog, ik vind dat al mijn vriendinnen hele knappe kinderen hebben. Maar er zitten er bij die dan contacten hebben met mensen die webshops in kinderkleding hebben en dan krijg je vanzelf dat die mooie kindjes worden gevraagd om model te staan. En die verstandige ouders die ik dan ken, doen dat zolang het kind het zelf leuk vindt. Zo’n fotoshoot gaat spelenderwijs en de modelkinderen zijn apetrots op het resultaat. Een mooie manier om je kind wat extra zelfvertrouwen te geven. Als ik die knappe koppies dan zie stralen, doen ze zeker niet onder voor meneertje Beckham en consorten en zijn ze net zoals die van ons allemaal de állerknapste kinderen van de héle wereld!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen