Waar ben je naar opzoek?

7 dingen die je moet weten over een keizersnede

3 minuten lezen denise Denise Meijer
7 dingen die je moet weten over een keizersnede

Hoewel een keizersnede in Nederland over het algemeen als een noodzakelijk kwaad wordt gezien, zijn er altijd nog mensen die denken dat het een luxe is. Het is gewoon een buikoperatie… en ook pijnlijk!

Héérlijk, een geplande keizersnede

Een geplande keizersnede kent o.a. geen weeën, geen persdrang en geen totaalruptuur van je vagina tot anus. Als je dit apart neemt (en dan laten we de spoedkeizersneden, waarbij weeën zeker tot de mogelijkheid behoren even achterwege), dan kan het inderdaad gemakkelijk lijken…

Je gaat liggen, krijgt de ‘o-zo’ gevreesde ruggenprik en binnen een kleine 30 minuten is de baby er. Menig vrouw zal er voor tekenen en menig vrouw die een keizersnede heeft ondergaan zal het ‘gemakkelijke’ gedeelte ontkrachten. Want een keizersnede is nu ook niet bepaald een picknick in Toscane. Wil je weten waarom niet? Lees dan vooral de onderstaande punten!

Wat je moet weten over een keizersnede

1. Het is koud, kouder, koudst in de operatiekamer. En met niets anders te dragen dat een prachtig ziekenhuisjurkje kan je daar best last van krijgen. Maar (ja, er is een maar) met een beetje geluk ben je onder invloed van een redelijke dosis aan adrenaline om je warm te houden.

2. Dacht je dat je niets voelt? Denk nog maar eens een keer. Ja, de pijn is dankzij de verdoving, vooraf toegediende pijnstilling en (daar is het weer) de adrenaline, zo goed als verdwenen. Maar je voelt wel degelijk dat er iets gebeurt aan de andere kant van het gordijn. Denk aan: Duwen, trekken, nog een keer duwen en dan de laatste keer goed trekken voordat je kindje er uitkomt. En favoriete moment van dit alles? De geur die vrijkomt wanneer je aderen één voor één dicht gebrand worden… Heerlijk!

3. Neem elke vorm van pijnstilling dankbaar aan! Geloof me maar. Tijdens de operatie ben je al zo goed als platgespoten met alles wat er te vinden is, maar jammer genoeg is dat pijnloze gevoel niet voor altijd. Na een x-aantal uur komen de effecten van de anesthesist zijn wondermiddeltjes tot een einde en daarmee komen we ook gelijk op het volgende punt…

4. Naweeën! Ik wist niet dat het mogelijk was. Weeën krijgen na een wee-loze bevalling, maar niets is minder waar. Je baarmoeder doet namelijk net zo ijverig als bij een normale bevalling, haar best om alle overtollige stolsels en troep eruit te werken en moet net zo goed weer krimpen als bij ieder ander. Dat in combinatie met een kleine honderd, verse, in- en uitwendige hechtingen is daar is maar één woord voor: Auw!

5. Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen! Alleen is hardop lachen geen mogelijkheid. Net zoals niezen, hoesten, draaien en bewegen in het algemeen.

6. De algehele darmcontrole is ver te zoeken. En dan ook echt op elk mogelijk te bedenken vlak! Poepen kan je sowieso wel vergeten de eerstkomende dagen en daarnaast heb je last van (heel) veel valse lucht. Valse lucht die onverbiddelijk zijn weg naar buiten zal zoeken en dankzij het recentelijk verdoofde onderkantje zal je er niets tegen kunnen beginnen. Zelfs niet als je de hele ziekenhuiskamer vol staat met kraamvisite. Oeps!

7. Het gevoel rond de huid van je litteken komt (hoogstwaarschijnlijk) nooit meer terug. Heel soms zal je denken dat dit wel het geval is, want jeuk krijg je wel. Krabben heeft echter geen nut. Vanaf je eerste keizersnede heb je dus permanent een doof stuk huid op je lichaam en dit is bijna zonder uitzondering. Handig puntje: Ik voel aan mijn litteken wanneer het gaat regenen. Piet Paulusma, eat your heart out!

Eén keer, nooit weer?

Hoewel je bijna zou denken dat dit een ‘één keer, nooit meer’ ervaring had moeten wezen is het tegendeel waar! Na mijn eerste (spoed)keizersnede, kreeg ik een onverwachtse tweede en hoogstwaarschijnlijk ligt er ook nog een derde in het verschiet. Daarmee zal dit ook de laatste zijn, want in Nederland wordt meer dan drie keer een keizersnede, als onverantwoord gezien (met uitzondering daar gelaten).

Ja, een keizersnede kent risico’s, minder leuke punten en een langere herstelperiode als bij een reguliere bevalling. Maar de eerste keer dat je jouw kind boven het blauwe gordijntje tevoorschijn ziet komen… is en blijft goud waard!

Heb jij ook een keizersnede gehad? Wat waren de positieve en negatieve kanten voor jou en zou je het, net als ik, meerdere keren doen?

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • Tanya zei

  Ik heb 14 weken geleden een geplande keizersnede gehad. Ons kleintje lag in stuit en kon niet draaien omdat mijn baarmoeder asymmetrisch is.
  Ik had me met het idee verzoend, maar eens het zover was, kreeg ik toch een kleine paniekaanval.
  Ik was toch wel benauwd voor de epidurale. Niet zozeer voor de prik, maar ik was eerder bang dat de verdoving “permanent” zou blijven en dat ik dus verlamd zou zijn. Mijn gynaecologe vertelde me wel stap voor stap wat ik kon verwachten. Maar het enige wat ik wou, was dat alles zo snel mogelijk voorbij was en dat ik onze zoon kon vasthouden. Het geduw en getrek voel je inderdaad en de “Bbq-geur” zoals mijn vriend het noemde, was er ook bij. Mijn partner heeft tijdens de operatie enkele foto’s genomen (zoals wanneer ze ons zoontje boven het doek lieten zien). Gelukkig, want om eerlijk te zijn, was ik zo overmand door wat er gebeurde dat ik me niet alles meer kon herinneren totdat ik de foto’s zag.
  De eerste twee dagen in het ziekenhuis waren voor mij het pijnlijkste. De derde dag vergat ik al vaak mijn pijnstillers te nemen. Eens thuis was het nog lastig om uit bed te geraken. Ik voelde me net een schildpad op haar rug. Maar al snel moest ik me inhouden om geen te zware dingen te doen in het huishouden.
  Een “grote boodschap” doen was inderdaad een ramp. Gewone middeltjes om te kunnen gaan, hielpen niet. Dan maar een mini-lavementje. Maar voor de rest viel het voor mij al bij al goed mee. Nog geen week na KS ging ik baby-kleding shoppen, nog geen 3 weken later had ik alweer 20.000 stappen op een dag, diezelfde week ging ik terug fietsen (elektrische fiets) en nu 14 weken later kan ik al terug 40 minuten lopen. Ook de nietjes verwijderen viel goed mee. Mijn buik was wel gevoelig door een inwendige bloeduitstorting en ik moet zeggen dat het litteken nu soms steekt en dat mijn buik soms erg gevoelig is.
  Mijn zwangerschap op zich was geen pretje. Ik voelde me 9 maanden slecht. Kon van niets genieten. Ik ging maar halve dagen meer werken, ik kon niet meer sporten en ik had weinig sociale contacten. De laatste weken voelde ik me eigenlijk depressief. En als ik nu bekijk waar ik ondertussen weer sta, ben ik fier dat mijn lichaam die KS goed verwerkt heeft. Maar dat heb ik misschien te danken aan het feit dat ik altijd gesport heb.

 • Ebru zei

  Super fyne ervaring gehad , ik had een geplande keizersnee vanwege stuit ligging van de baby.
  De verhalen wat ik te kregen kreeg uit ervaring van andere leek het een griezel film. Maar zo erg is het allemaal niet.
  De 1ste dag heb je na het verdoving is uitgewerkt pijn ja zeker weten maar niet wat niet door te bijten valt. De 2e dag is het eng om van het bed te komen. 1maal uit bed gestapt komt allemaal wel goed. Ik verlied het ziekehuis al met de 3e dag.
  Alleen het herstel duurt wat langer , en je bent erg afhankelijk in het begin van ander omdat ik één en ander niet zelf mag doen.

 • manus zei

  Wat een ramp- verhalen hierboven… pfff. Heb geplande keizersnee gehad. Meteen kindje bij me, uitslapen overgeslagen, wilde mijn dochter zo gauw mogelijk bij me, gelukt! Borstvoeding ging prima. Geen neweeën. Die ruggeprik stelde niks voor, fluitje van een cent en daarna een katheter (na de verdoving- slim hoor). Met 4 paracetamol per dag de eerste dagen doorgebracht ivm borstvoeding, is pijnlijk, maar niks vergeleken met de weeën en inscheuringen bij mijn vriendinnen. En mijn oude, vertrouwde vagina, niks aan veranderd. Dus laat je niet gek maken. Als de dokter het zegt, is het goed. Bij iedereen is het anders, maar angst is NIET goed voor je. Laat je dus niet bang maken, jouw verhaal wordt weer een ander verhaal.

 • Myrddin zei

  Ik heb door een val van mijn paard mijn schaambeen schuin gebroken plus t weefsel wat uit hoort te zetten bij een bevalling en dat kan ook niet meer uitzetten door die breuk. Ik moet dus wel een spoed keizersnee bij elk kind wat ik krijg. Heb geen keus. Liever de pijn van de keizersnee dan van persen wat toch niet lukt.
  Overigens nummer 5 is bij een bekkenbreuk niet anders hoor (schaambeen zit aan je bekken) heb erg veel geluk dat t niet aan twee kanten gebroken is. Want mijn neef is arts en die zegt ik zie eigenlijk alleen maar zulke breuken aan zowel voor en achterkant omdat het een ring is.

 • Renate zei

  2 weken geleden keizersnede gehad na inleiden en 15 uur weeen. Vond het een geweldige ervaring. Ik was zon vrouw wat in week 25 al vroeg of het een keizersnede mocht worden omdat ik enorm opzag tegen de bevalling. Toen ik na 15 uur alsnog naar de OK werd gereden vond ik het super. Ja je voelt het zeker, sommige delen konden niet goed genoeg verdoofd worden met de ruggenprik waardoor ik echt een paar keer auw heb geroepen. Maar wat gaaf om het hele proces te kunnen zien en mee te maken. De na pijn was de eerste week heftig! Vooral naweeën ! Nu einde van week 2 loop ik weer prima. Vandaag een half uur gewandeld en voel het litteken wel trekken maar daar blijft het dan ook bij. Al met al is bij mij het herstel snel gegaan en zou het zo een tweede keer doen. Dan wel liever gelijk ipv na 15 uur.

 • Susan zei

  Beetje overdreven
  Zo heb ik het niet ervaren

 • Annet zei

  Poeh, nou ik heb beide gedaan… de eerste Een spoedje omdat ik al volop in een weeenstorm zat toen ze erachter kwamen dat mijn mannetje in onvolledige stuit lag. Het fijnste moment in mijn leven was toen de ruggenrpik aansloeg! Wat een weelde. Daarna heb ik 1,5 dag aan de ruggennprik gelegen en eigenlijk verder amper last gehad. Ik vond het een eitje en zou het zo weer doen. Nog 3,4 of 5 keer hoor!
  De tweede echter….besloot ik dat ik toch normaal wilde bevallen….. dom!!! Het lukte…maar wat een hel! Doe mij de keizersnede maar. En dan graag een geplande, dan heb ik die weeen ook niet meer. Ik weet het, ik spreek van alles tegen, maar ik had ook gewoon fijne artsen, die die prik lekker lieten zitten…

 • Mijn zei

  Je Hebt een kind gekregen dus zeik niet zo, je bent totaal niet zielig.

 • Lili zei

  Fijn dat alle negatieve punten op n rijtje worden gezet. Moet er idd goed over nadenken voordat je aan een keizersnede denkt. Jammer van de negatieve cynische toon. Er zijn ook mensen die bijna geen keuze hebben en dit moeten lezen.

 • Leonietjuh zei

  24-10-2016 bevallen van een prachtige zoon d.m.v geplande keizersnede. Aangezien ik meerdere hernia’s had en ook 1 ten tijde van de zwangerschap waren we bang dat ik niet genoeg kracht had om te persen, of dat ik me hernia zou verergeren met persen. Omdat ik wel een litteken heb op me rug waar de ruggenprik moest komen was dit voor mij nog spannender dan normaal. Er was nml een kans aanwezig dat hij niet gezet kon worden en dat ik dan onder algehele narcose zou moeten dus ik wilde perse een ruggenprik. Na 3x mis prikken ging het de 4e keer eindelijk (wel met enorm veel pijn) goed! Ik kon niet wachten op ons kindje ook omdat we (expres) het geslacht niet wilde weten. Na 12 minuten hoorde ik opeens in me buik al gegorgel en gehuil!!! Echt zoo bijzonder! De gyn zei ook al van wouw die heeft er nu al zin in t is er nog niet eens! Ik mocht mee kijken hoe me kindje uit me buik kwam en dat was zooooo geweldig moment! En toen het verlossende moment van het is een jongen!! Ik zei het al me hele zwangerschap en had nog gelijk ook! Het moeilijkste vond ik dat me man meteen met de kleine weg moest ivm kinderarts en apgarscore testen (waar die z’n eerste 10 had❤). Ik kreeg na 5 minuten wel meteen een foto van hem in me handen! En na 4 minuten kwamen me 2 mannen weer binnen en mocht die echt lekker op me borst liggen en werd hij helemaal stil en zen❤ Toen de mannen samen alvast naar de kamer mochten werd ik verder gehecht en dicht gemaakt. Aangezien ik een hele precieze gyn had is het litteken super netjes en klein geworden. Ik moet nog even naar de verkoeverkamer maar mocht snel naar me mannen toe want die miste ik meteen echt vreselijk. Eenmaal op kamer zag ik me man buidelen met onze zoon, echt een super gezicht! Toen mocht hij lekker bij mama verder een tukje doen op de borst. Eigenlijk de dag er na wilde ik meteen al zelf uit bed, ook ivm me rug. Die deed namelijk meer pijn dan me hele wond. Toen ik mocht lopen zeiden de zusters meteen al meid je loopt helemaal recht! Dat doen vrouwen nooit na een keizersnee ivm pijn. Maar ik had echt nergens last van! Was meteen van de morfine af en kon t met paracetamol allemaal wel handelen. Ook met de kraamweek was ik best snel op de been, al werd ik wel echt naar me bed geschopt smiddags om te rusten. Het enige vervelende was uit bed gaan ivm de buikspieren die je eigenlijk niet meer hebt door het uitrekken ervan. Dus dan voelde ik de wond wel. Alles is nu keurig genezen alleen soms wel nog klachten van steken bij het litteken. En me buikspieren trainen wilt nog niet echt. Ik zou zo voor nog een keizersnede gaan!

 • Vlootje zei

  Ongeplande keizersnede.
  Heb alles gevoeld. Heb geschreeuwd..en ze gingen maar door..
  Trauma 4 life! Hopelijk heb ik iets aan emdr.
  Voel me verschrikkelijk..een wrak.
  En word dagelijks geconfronteerd met pijn aan m’n buik&Lelijk litteken.

 • Tamara zei

  De eerste kwam na 96 uur gebroken vliezen 4 weken te vroeg met een spoedkeizersnede en streptokockenbacterie ter wereld. De tweede met een geplande keizersnede vanwege stuit en het risico door de vorige sectio. Door verklevingen en verzakkingen als gevolg van de keizersneden is het afgeraden nogmaals zwanger te worden. Had heel graag natuurlijk willen bevallen omdat dit Veel beter is voor lichaam en geest. Maar dolblij met mijn jonge mannen!

 • Denise vink zei

  Die van mij verliep heel prettig. Ik had wel weeën maar me bekken waren te klein voor de baby en het vruchtwater was groen. Dus ik moest wel. Hoe erger je denkt dat het zal worden hoe minder erg het uiteindelijk is. Je ligt wel de hele tijd te bibberen, maar de zuster zullen Je Bij staan.. Het enige echt vervelende vond ik na de operatie toen de verdoving uitwerkt.. Goh wat was het heerlijk om niks te voelen. En het doet echt pijnnn, bij mij leek het wel of me baarmoeder nog weeën had en dat terwijl het net gehecht is..
  Maar ook je kindje kan je niet echt beet houden want je bent half verdoofd.
  Verder heb ik de natuurlijke bevalling niet mee gemaakt dus lastig te vergelijken. Het ging wel lekker snel de bevalling met een keizersnee.

 • Anoniem zei

  Ik ben met 30 weken zwangerschap in het ziekenhuis terecht gekomen ivm placenta previa totaal hier door een paar keer anderhalve liter bloed verloren en bloedtransfusie gehad na 6 weken verplicht op bed in het ziekenhuis een spoed keizersnede ruggenprik viel heel erg mee was heel goed gezet de keizersnede zelf is door 3 artsen gedaan alles is super goed verlopen ik heb zelfs nog gevoel op de plek waar de liteken zit ik ben de3 artsen de 2 ok teams kinder arts en alle mensen die aanwezig waren heel erg dankbaar zonder hun en de keizersnede waren wij er niet meer geweest

 • Pınar Fidan zei

  Ik snap niet waarom iedereen alleen naar de uitslaapkamer moest. Ik heb 12 uur weeen gehad. Na 6 cm geen ontsluiting meer. Op echo bleek hij een sterrekijker. Ook problemen met pijnstilling en weeënopwekkers gehad. Besloten tot ksnee. Operatie kamer was niet koud. Kreeg een deken. Vond het wel eng. Man bevolen constant te praten. Na de geboorte is zijn navelstreng geknipt, maar het duurde zo kort ik merkte er niet veel van. Binnen no time lag mijn zoontje op mijn borst, gewikkeld in een soort folie. Man ook bij me gebleven. Ben in die tijd dichtgenaaid en we zijn met zijn drieën naar een kamer gegaan. Niet naar een zaal. Hier zijn we 1,5 uur ofzo gebleven. Mijn moeder is er toen ook bijgekomen. Heb voor het eerst geprobeerd borstvoeding te geven en na een tijdje zijn we naar onze eigen kamer gegaan met zijn alles. Dit ondanks dat het ‘s nachts en weekend was. Heb ook nergens last van gehad. Had ook een catheter. Kon na 6 dagen al rennend thuis de trap op en af. Heb denk ik veel geluk gehad. Ook had ik in een geboortelijst doorgegeven dat ik binnen het uur borstvoeding wou geven en mijn kind na de geboorte op mijn borst wil hebben. Blijkt beter voor de bloeddruk en stress van de baby te zijn. Mss dat anderen daarom hun kind niet meteen kregen?

 • j zei

  Ik heb een spoedkeizersnede en een geplande gehad, de spoed was even spannend maar goed verlopen, liep een dag erna alweer rond int zhuis.geplande keizersnede was helemaal goed een gentle sectio, wat een verschil, herstelde nog sneller en heel fijm de kleine meteen vasthouden en niet meer loslaten. Wij willen heel graag nog een derde kindje, twijfelen alleen over hoelang te wachten, arts heeft niets gezegd.

 • Annick zei

  Wauw ! Wat een afkattend verhaal !
  Ik heb allebei de keizersnedes positief gezien
  De eerste een spoedkeizersnede en de 2e geplande maar ik liep gelijk weer en heb nergens last van gehad ja de jeuk maar meer ook niet

 • Tat zei

  Ik heb ook een kijzer snee gehad . Mijn zoon is dit jaar geboren het was niet gepland *de kijzer snee . Ik was over tijd 42 weken *de 42e week zou ik in gaan, dus de baby moest er uit . In het ziekenhuis kreeg ik eerst weeën opwekkers maar deze hielpen niet . Ik had hele lichte weeën die ik niet eens voelde . Toen kwam de arts vertellen dat als het zo door zou gaan ze voor een kijzer snee zouden kiezen . Dit ook omdat mijn zoon zijn hartslag wat naar beneden ging .

  En toen ging het heel snel . De ruggen prik werd gezet ..Daar voelde ik echt helemaal niks van ..veel mensen zeiden voor de bevalling tegen mij dat een ruggenprik vreselijk was . Nou dat vond ik niet . Toen deze gezet was werd ik naar de OK gereden en toen ging alles heel snel .. mijn zoon werd geboren in de lucht gehouden en onderzocht . Daarna heel even bij mij op de arm en toen is hij mee naar de uitslaap kamer gegaan ..
  Ik heb de kijzer snee als goed ervaren . Het herstel is wel langer .. maar dat had ik er wel voor over . Ik had ook niet veel keus. Gelukkig had ik voor de bevalling ook al 2 vriendinnen gesproken die een kijzer snee hebben ondergaan.. Dus wis wel een beetje wat er allenaal zou gebeuren .
  Ik heb thuis ook heerlijk van mijn zoontje kunnen genieten ..wel vond ik het heel jammer dat ik niks mocht doen ..Zoals bukken tillen enz . In het begin heel moeilijk maar ik heb me er wel aan gehouden .
  Kort om ik heb de bevalling als positief ervaren ..zou het zo weer over doen!.

 • Juliette zei

  Iedereen spreekt over de positieve en negatieve ervaringen rondom het moment van de keizersnee. Ook de risico’s in het ziekenhuis gaan met name over die periode. Ook ik heb 4 jaar geleden een (spoed) keizersnede ondergaan. Destijds vond ik het allemaal enorm mee vallen ondanks dat ik er niet op voorbereid was.
  Wat mij helaas niet is verteld (en de meeste andere vrouwen ook niet) is dat er een kans bestaat dat het litteken inwendig niet goed kan helen. Met als gevolg na enkele jaren een niche in de baarmoeder (een soort hap er uit aan de binnenzijde). Na een keizersnee kom je na een maand ofzo op controle bij de gynaecoloog maar daarna niet meer. Er wordt dus niet gecontroleerd op niche vorming.
  De niche veroorzaakt allerlei ongemakken tijdens de menstruatie maar het toppunt voor mij is het uitblijven van een volgende zwangerschap. Helaas is er nog niet veel bekend over niches. Er wordt wel onderzoek naar gedaan maar er zijn nog te weinig resultaten bekend om wetenschappelijke uitspraken te doen.

 • tabitha zei

  Heb 2x een keizersnede gehad. De tweede keer wilde mijn baarmoeder niet samentrekken. Waardoor ik ruim 6 liter bloed verloor. 14 zakken bloed kwamen er aan te pas. Heb 2dagen op de ic gelegen waarvan 1 in coma met een ballonnetje in mijn baarmoeder. Ben erg dankbaar dat mijn beste vriendin zag dat ik leegliep en hulp inschakelde. Zij heeft samen met de artsen mijn leven gered. Ben daarnaast erg dankbaar voor mijn kinders.

 • Konijnenberg zei

  Na inleiden uiteindelijk een spoed keizersnede. Halleluja wat een verlossing. Zoon om 1 uur snachts geboren om 9 uur stond ik naast mn bed. Dag erna stond ik een broodje te smeren voor kennis die bevalkamer naast de onze net bevallen was en ging ik gewoon alleen douchen. Dag dat ik eindelijk naar huis kon (2 dagen na keizersnede ) stond ik op mn dooie gemakkie de was in de machine te doen. En de 7e dag na mn bevalling was eindelijk de dag dat ik de deur uit mocht. Meteen zelf in de auto gestapt om lekker met de kleine bij opa en oma op visite te gaan. De kraamweek alleen snachts in bed gelegen en mn man geroepen om me overeind te duwen want dat ging niet zelf. Poepen gewoon na een dag. Dus het hoeft allemaal niet zo dramatisch. Ja een flink stuk dood huid gevoelsmatig en een flink stuk overgevoelig naja so ben it.

 • Lione zei

  Hoi ik heb 3 kinderen met een keizersnede op de wereld gezet waarvan mijn oudste met 7 wkn te vroeg met spoed is gehaald ik heb helemaal geen last gehad, na de keizersnede kreeg ik voor de na weeën morfine en paracetamol mijn oudste is nu 14 en mijn jongste 1 het verschil tussen nu En toen is erg groot.

 • Alexandra zei

  Jammer dat a.s. moeders zo bang gemaakt worden voor een kiezersnede. Ik had een geplande keizersnede (dit omdat de eerste bevalling te heftig was met alles wat je daarbij kunt verzinnen) ik was goed voorbereid op wat er kon gebeuren. De kou en dat ik mn kindje eerst niet zou zien, dat borstvoeding mogelijk moeilijker zou gaan. Ik had me erop voorbereid, kom maar op. Oke het was koud maar de lieve verpleging wilde beslist niet dat ik kou leed en hielde me goed in de gaten en zorgden dat ik het niet koud had. Ons kindje was er snel. Ik heb alles bewust mee gemaakt en was erg gelukkig en emotioneel. Kon er echt intens van genieten. Bij de eerste had ik zoveel endorfine aangemaakt dat ik helemaal van de wereld was. Weet er niet veel meer van. Maar bij de 2de maakte we het samen bewust mee. Prachtig! Goed toen de controles klaar waren mocht ons kindje met vader naar onze jamer omdat het daar warmer was. Met mij waren ze ook bijna klaar en ging ik naar de uitslaap kamer. Ik besloot lekker te gaan slapen tot ik naar haar toe mocht. Kon toch nog heel lang duren. Na een dik uur zeiden ze dat het zo goed met me ging dat ik al naar mn kindje micht. Aangename verrassing omdat ik hoorde dat het uren kon duren. Ik was ook vrij snel weer op de been. Zelfde dag eigenlijk al. Wel voorzichtig doen. Maar als je je daar aan over geeft en je laat vertroetelen is daar niks mis mee. Gevoel bij de keizersnede kwam na een jaartje ook weer helemaal terug. Ik zou het gelijk weer doen!!! Geweldige ervaring. Tip: laat het gebeuren, haal de positieve momenten eruit en geniet.

 • Petra Vandoornvderpol zei

  Heb er 4 gehad en ook overleeft

 • Bianca van Vuuren zei

  Vanaf het moment dat ik zwanger was keek ik al op tegen de bevalling. Met 26 weken moets ik wegens premature weeën heel veel bedrust nemen. Zl heeft de hele zwangerschap in stuit gelegen en was ook niet te draaien. Met 37 weken werd door de gynaecoloog besloten tot een geplande keizersnee met 39 weken.

  Die beslissing voelde voor mij als een enorme opluchting. Mede omdat er in geval van een spoedkeizersnee in Curaçao gekozen wordt voor algehele narcose van de moeder en geen bezoekers in de ok (ook niet de vader). Bij een geplande kreeg ik “gewoon” een ruggenprik en mocht ml er bij blijven.

  Achteraf nog blijer want het had geheid een spoedkeizersnee geworden. Zl zat namelijk dusdanig vastgedraaid in de navelstreng dat er nooit genoeg lengte was geweest om hem op een natuurlijke wijze geboren te laten worden.

  Helaas ging de operatie niet probleemloos. De ruggenprik was een wervel te laag gezet waardoor de verdoving van de buikwand vroegtijdig uitgewerkt raakte. Gelukkig was zl er toen al uit en hielp de adrenaline voldoende om vol te houden. De verpleging wikkelde zl in een extra deken en hielden hem als wijze van afleiding langer op de ok. 1 zuster heeft heel veel foto’s van ons gezin op de ok gemaakt. Heel bijzonder.

  Mijn herstel ging super snel.
  Met 3 dagen kon ik mij in huis prima redden met een beetje hulp van kraamzorg.

  Na 3 weken reed ik weer auto (die regels zijn in Curaçao niet zo streng), kon ik weer even naar een winkel of een terasje. Heb wel tot 6 weken gewacht met tillen en het echte boodschappen doen.

  Als ik bij een evt tweede de keus zal krijgen ga ik zonder twijfel weer voor een keizersnee. Hopelijk dan wel echt zonder pijn tijdend de operatie

 • Lin zei

  Ik heb 2x een geplande keizersnede gehad en ik zou het zo weer doen. Echt waar nergens last van gehad. Bij de eerste liep ik na 5 dagen al de stad in. En bij de 2e alleen beetje vervelend gevoel met trekken en duwen tijden de operatie maar verder echt nergens last van gehad. En een hoop punten hierboven totaal geen last van gehad.

 • Ml zei

  Wat een negativiteit zeg. Ik heb 2x een spoedks gehad en dat was een ware verlossing. Doe het zo weer.. herstel ging best snel en de kleine ongemakken (verdoofde huid bv) stellen weinig voor met 2 van die kleine kindjes die je ervoor terug krijgt! Ks is prima te doen!

 • Sabine zei

  Het ergste van alles vond ik dat onze kinderen (2x keizersnee) meteen met papa mee gingen en ik zo’n twee uur later pas weer terugkwam… heb ze allebei niet vast kunnen houden. Alleen even mogen kijken. Om over het lachen, niezen, hoesten, bewegen, je eigen kindje niet kunnen verzorgen de eerste dagen maar niet te spreken…
  En inderdaad een doods gevoel rondom het litteken. En in het begin ook nog pijn van het trekken van de wond…aaah!

 • ilse zei

  In 2010 bevallen van een prachtige dochter, waarbij ik eerst 12 uren arbeid heb gedaan en dan besloten ze om keizersnede te doen, epidurale verdoving was uitgewerkt en had geen effect meer dus daarom algehele verdoving. Ik kwam dus pas 2,5 ur later op de kamer waar ik mijn meisje voor het eerst kon knuffelen. Hierna was ik vrij snel op de been. S avonds liep ik al rond ondanks de pijn maar ik wou t liefst van alles zo snel mogelijk naar huis. Ik moest normaal 6 dagen blijven maar op dag 3 ben ik vertrokken.
  In 2014 geplande keizersnede. Om 12.30 u werd ik naar Ok gebracht, ruggenprik, katheter en infuus werden gedaan, vond t ook erg koud in Ok. Om 13 uur lag ik klaar op de operatietafel en om 13.12 u was mijn kleine ventje er. T ergste vond ik dat hij direct werd meegenomen en dat ik daar nog lag om gehecht te worden. Dan op recovery en maar proberen van zo snel mogelijk terug beweging te krijgen in de benen zodat ik snel bij mijn kleintje zou zijn. Na ongeveer een uur was ik op de kamer en ook hier deed ik ondanks de pijn al het mogelijke om snel rond te lopen, naar toilet te gaan zodat ik weer snel naar huis kon. Dag 2 ben ik naar huis gegaan. Dezelfde week reed ik rond met de auto. Enkel mijn dochter tillen deed ik niet maar voor de rest deed ik alles weer in t huishouden. En pijn had ik natuurlijk wel maar vond t allemaal nog wel meevallen. Alleen dat dove gevoel ter hoogte van het litteken en de vreselijke jeuk vind ik t ergste.

 • Angela zei

  Ik was niet voldoende verdoofd 🙂 En na al mijn geroep en geschreeuw en ik die dat hele scherm bijna naar beneden had getrokken, heeft de gyneacoloog naar de anesthesist gebruld dat ze me onmiddellijk volledig in slaap moest doen! Had thans op voorhand aangegeven dat ik dat natte watje wel degelijk nog voelde op mijn linkerbeen en bovenbuik!!!

 • Nicole zei

  Ook hier een spoedkeizersnede. Nog geen weeën maar de hartslag van mijn dochtertje schoot omhoog dus ze moest er echt uit.
  Mijn ervaring was echter uiterst positief. Geen centje pijn. De 3 dagen erna wel wat last maar niet extreem. Ik mocht na 3 dagen al weer naar huis, kon zelf gewoon weer douchen, kleine tillen de trap op etc. Met andere woorden een goede ervaring.

 • Joan zei

  Hier nu 3 jaar geleden is mijn zoontje met een spoedkeizersnede ter wereld gekomen.
  Heb tijdens de operatie weinig last gehad en niet als vervelend ervaren. Bij mij is het een 2 weken na de aperitief begonnen. Je past je eigen broeken weer maar lekker zit het niet. Het doet zeer op je litteken. Dit is ruim een jaar lang zo gebleven. En heb dat jaar nog vaak mijn zwangerschapbroeken gedragen.
  En nog na 3jaar zijn er dagen dat ik er last van heb!
  Mocht er nog een kindje komen… Hoop ik met heel mijn hart dat hij met een gewone bevalling mag komen!

 • Jessie zei

  ook een spoed gehad over 2 maanden een geplande.. opzich viel het me allemaal mee… het enige wat ik heel erg vond was dat mn man met de kleine gelijk weg moesten en ik ze pas 2,5 uur later zag! 3 dagen laten keek ik de foto’s op de camera terug en zag ik dat alle opa’s en oma’s onze zoon in die 2,5 uur al uitgebreid hadden geknuffeld… dat deed pas pijn…

  • Linda zei

   Ohhh dat is erg. En ook niet netjes trouwens. Ga je dat deze keer goed regelen?

  • Helena zei

   Huh? Waren die er al dan? Bij ons was eerste tijd voor papa (en dan mezelf aangezien ik ook 1,5h beneden moest blijven), daarna hebben wij pas verwittigd dat baby er was.

 • cindy voermans zei

  Ik heb op 29 november 2014 ook een spoed keizersnede gehad en jou verhaal komt me bekent voor. Je wil vanalles maar het gaat niet. In het ziekenhuis heb je veel hulp wand je hoeft maar op het belletje te duwen en ze zijn er. Ook thuis met de kraam hulp maar daarna sta je er alleen voor overdag. ik vind het erg jammer dat ik op bed toe moest kijken hoe mijn dochtertje voor het eerst verschoond werd en in bad werd gedaan. Ik had dat heel graag zelf gedaan. Het is vandaag 7 weken geleden maar heb nog vaak last van de wond.

 • Els zei

  Ik had een geplande keizersnede maar zoonlief was toen al eigenwijs en kwam 3 dgn eerder. Na een weeen storm ( zat in 45 minuten op ruim 7 cm) en persdrang ( ik mocht niet vaginaal bevallen) kreeg ik de ruggenprik zonder morfine pompje. Ja, ik had het koud maar dat is ook het enige vervelende van de hele keizersnede. Zes weken niet auto rijden, niet fijn maar ook ook zes weken niet stofzuigen :-). Kortom, ik heb het als heel fijn ervaren en zou het zo weer doen.

 • Denise zei

  Ik kan me eigenlijk helemaal niet aansluiten bij hierbovenataande feiten. 5 weken geleden een geplande keizersnede gehad en zo het zo weer doen. Ja het was koud op de ok en ja het is niet fijn als ze zo aan je aan t rammelen zijn, Maar, je kindje wordt veilig geboren ( dochter lag in stuit ) het duur pakweg maar een uur. Zowel dochter als man mochten gedurende hele operatie bij me blijven. Ruggenprik viel heel erg mee, infuus inbrengen was pijnlijker. Katheter vond ik erg dijn aangezien je je bed niet uit hoef te komen voor te gaan plassen en zo dus verl kunt drinken om afvalstoffen weg te voeren.
  Pijn heb ik alleen op de dag van de operatie zelf gehad. Na 2 dagen stond ik weer alleen te douchen en voelde ik me zo goed als mezelf op m’n veranderd lichaam na dan. Dag 4 naar huis en een week later deed ik alles weer vrijwel zelf.
  Natuurlijk merk je dat er een ingreep is gebeurd in je lijf, maar er zijn ergere dingen denk k dan

 • nur zei

  Inderdaad ik zelf heb ook 10 maaden geleden ook een spoedkeizersnede gehad na 2 natuurlijke bevallingen! !!
  Ik zou het nooit meer willen tenzij het niet anders kan.

 • moontje zei

  Hier 3 keer een keizersnee gehad. Eerste keer na volledige ontsluiting en knip met weeën stimulerende middelen ivm stuitligging, werd een spoed sectio. 2de keer ook sectio na weeën storm met vo , maar mn dochter was te groot, wel weeën onderdrukkers gehad ivm lang wachten op spoedokteam. . 3 de keer dag voor geplande keizersnee gebroken vliezen gynaecoloog pakte direct door. . En ik zou het zo nog eens doen. Niet koud gehad, geen naweeën, geen pijn gevoeld,weinig pijnstillend gehad, geen darmproblemen.. wel eerste tijd slecht uit bed kunnen komen ivm met wond, en idd geen gevoel rond litteken. Wel 3 gezonde dochters die zonder tussenkomst van de gynaecoloog er niet waren geweest!

  • j zei

   Hoi, wat goed te lezen, mijn ervaring is precies zo, een spoed en een geplande keizersnede gehad, de geplande was erg fijn, nooit last of pijn gehad. Wil graag een derde kindje twijfel alleen over hoelang ik moet wachten. Arts heeft hier niets over gezegd. Hoelang heeft u ertussen gelaten? Groetjes

 • denise zei

  Ik heb een keizersnede bij me zoon gehad omdat te vroeg geboren is en maar een kilo was heb nergens last van gehad en verhuisde me spullen de volgende dag van ziekenhuis na Ronald mcdonald huis zelf tot nu toe nergens last van en op dit moment zwanger van me 2de

 • Chanthal zei

  Twee keer een keizersnede gehad. En dat is echt geen feest. Ik heb een eigen praktijk en mede door mijn eigen ervaring ben ik me gaan richten op vrouwen die een ( op welke manier dan ook) traumatische bevalling willen verwerken en/of angst voor de bevalling hebben, d.m.v. EMDR therapie. Dit werkt en is heel mooi om te doen. Ik ben ook een groot voorstander van de ‘natuurlijke keizersnede’. Ook met het oog op hechting. En om zoveel redenen nog meer.

 • Ilse zei

  ik heb een geplande keizersnede gehad. Ik was zwanger van een tweeling en een erg zware zwangerschap met zwangerschapsvergifteging en hield 30 kilo aan vocht vast. Ik heb nergens last van gehad. Vond het niet koud in de operatiezaal, vond het getrek en geduw niet vervelend. Was gezellig aan het kletsen met mijn man en toen waren ze er al. Ik kreeg een pilletje tegen de pijn naderhand. S’ nacht kreeg ik inderdaad last van naweeen en kreeg daar een pijnstiller voor. Ik was toen helemaal blij dat ik een keizersnede had gehad want aan de hand van de naweeen zou ik niet willen weten hoe een echte wee voelt. Het voelde wat onwennig, maar de tweede dag ben ik zelf gaan douchen en kon ik weer zelfstandig naar het toilet en was mijn stoelgang ook weer opgang. Daar dus ook geen problemen. Het is dat je niks mag doen, maar ik kon alles gewoon. Na een half jaar zga niets meer te zien van de snede en het voelt niet raar.
  Ik zou het zo weer doen en moet er niet aan denken een natuurlijke bevalling te moeten doorstaan met uren weeen, persen, pijn, uitgeput raken en misschien wel ingeknipt of erger.

 • Jeanet zei

  Ik heb een spoed keizersnee gehad bij de geboorte van de eerste. Ik had al wel weeën gehad maar de ontsluiting zette niet door en ik kreeg een eclampsie aanval. Gelukkig waren we toen al in het ziekenhuis. Daarna dus een spoedje. Ruggenprik en daar was de baby. Ik was er zelf maar half bij. En na de bevalling moest ik ook prikkelarm verpleegd worden en ben ik dus een dag of 6 goed verzorgd in het ziekenhuis. Ik denk nog vaak aan deze heftige bevalling maar ik heb, en nu nog steeds niet, totaal geen klachten over de keizersnee. Tuurlijk moet je even rustig aan doen, maar ja. Zo erg vond ik dat niet. En ik moet zeggen dat het voor mij wel de easyway was. Al waren de omstandigheden rondom de eclampsie natuurlijk wel bijna traumatisch. Maar de keizersnee zelf…. Nee geen probleem. Daarna nog een “gewone” bevalling gehad. Dat is nu 6 jaar geleden en daar heb ik wel nog last van. Laat ik het maar zo zeggen, van onder kom ik niet meer door de apk. 😉
  Laatst hoorde ik ook weer een verhaal dat ze eerst geprobeerd hebben het kind op de normale wijze te laten geboren worden maar na een hoop aanmodderen toch maar besluiten tot een keizersnee. Dat is toch helemaal alle ellende op een stokje. Nee Wat dat betreft zeg ik toch zachtjes…. “heerlijk, een keizersnee”

 • Marielly zei

  Hier helaas niet zo succesvol…
  Timo was een sterrekijker, bij 9,5 cm ontsluiting alsnog spoed ks. Nu na ruim 2 jaar en veel medicatie net mijn 4e operatie achter de rug om mijn beschadigde of beknelde zenuwen door te snijden… niet gelukt, hoe nu toch verder…

 • Marielly zei

  Melissa,

  Ik lees zo goed als mijn verhaal terug! Sterrekijker, bij 9,5 cm ontsluiting spoed ks. Nu na ruim 2 jaar en veel medicatie net mijn 4e operatie achter de rug om mijn beschadigde of beknelde zenuwen door te snijden… niet gelukt, hoe gaat het nu met jou en wat kun je mij adviseren?

  Groetjes Marielly

 • Marielly zei

  Hoi Melisse,
  Ik lees zo goed als mijn verhaal terug! Sterrekijker, bij 9,5 cm spoed ks. Nu na ruim 2 jaar en veel medicatie net mijn 4e operatie achter de rug om mijn beschadigde of beknelde zenuwen door te snijden… niet gelukt, hoe gaat het nu met jou en wat kun je mij adviseren?

  Groetjes Marielly

 • lina zei

  Geen walk in the park: bovenstaande redenen +8een3arwxwwf hierboven en dankzij striae een plooi op de plek van het litteken. Nog steeds bij tijd en wijle een stekende pijn in mijn litteken. Toch zou ik er zo weer voor kiezen in dezelfde situatie (1e kindje, stuitligging en redelijk groot hoofd). Mijn kindje heeft weinig geleden bij het geboren worden en dat is me heel wat kreukels van mezelf waard.

 • coby zei

  heb twee keer een keizersnede gehad. De eerste keer na 24 uur in de weeën te hebben gezeten een spoedkeizersnee gehad en de tweede keer een geplande keizersnee. Aan beide keren heb ik fijne herinneringen.
  Ik zou het zo weer doen.

 • Petra Duret zei

  Geplande keizersnede gehad… ik had geen idee wat me te wachten stond (vrijdag besloten, maandag sectio).
  Dat je een katheter moet, vergeten ze ook gemakshalve ook even te vertellen.
  Bij mij zakte de verdovingsvloeistof omhoog richting longen, dus ik kreeg het superbenauwd, alsof ik stikte.
  Het alleen achterblijven om gehecht te worden, terwijl manlief en zoon weg zijn, is ook niet geweldig. Daarna wachten tot je eindelijk je zoon vast kan houden, is ook niet leuk.
  De morfine (pijnbestrijding) hakte er knetterhard in…
  Bijna alle dingen die hierboven staan, herken ik ook.
  Al met al behoorlijk heftig allemaal, maar wel beloond met een prachtige zoon!

 • miep zei

  1e spoed keizersnede gehad. Geen centje pijn alle pij stilling geweigerd. En bij mn geplande ook geen pijn gehad. Werd doormiddel van een warmtedeken goed warm gehouden alles werd tot in de details uitgelegd. Ook de morfinepomp niet laten zetten. Geen pijn gehad. Was bij beide binnen 1 dag thuis. Voelde me goed

 • Anita zei

  Vergeet vooral reden 8 niet: je kunt een week of 6 geen kant op, omdat je niet kan en mag autorijden. Even lekker winkelen in je verlof? Alleen als (schoon) pa of ma kan rijden, want manlief is natuurlijk weer werken. Na een week of twee kun je misschien 10 minuten achter elkaar lopen, dus ver kom je niet zonder auto.
  Reden 9 ontstaat als je al een kleintje hebt rondlopen: die kun je de eerste weken niet tillen.
  Ik heb er twee gehad (noodgedwongen) en ik wordt altijd een beetje kriegel als mensen het hebben over ‘the easy way out”. Echt niet!!

 • nynke dodde zei

  Ik heb ook een geplande keizersnee gehad echter begonnen bij mij de weeën de nacht voordat de keizersnee gepland stond. Van weeën om de 5 minuten tot weeën om de minuut. Dus weeën en keizersnee beide gehad van ons 1ste kindje. Daarbij heeft het 1.5 uur geduurd voordat ik nadat ik op de verkoever kamer lag mijn dochtertje weer kon zien… mijn baarmoeder trok niet samen waardoor ik bleef vloeien, medicijnen en morfine erbij… heb verder een fijne herinnering aan de keizersnee over gehouden enkel die stomme jeuk, en nu nog (9 maanden later) nog wel eens last…

 • Melissa zei

  Hier ook een keizersnede gehad..na 32 uur weeen besloot de arts een sectie te laten verrichten, de kleine bleek een sterrenkijkertje te zijn waardoor de onstluiting niet vorderde.. De dag van de keizersnede was ik kapot en heb dan ook vanaf het moment dat ik in de uitslaapkamer lag (rond 8 uur ‘s avonds, kleine was om 15,40u geboren) tot 8 uur de volgende morgen geslapen.
  De volgende dag was het de wens van de arts dat ik naar het toilet zou wandelen, dat zat aan de overkant van de kamer… Ik had de zuster aan de ene hand, manlief aan de andere hand, 3 prikken morfine en zoooo veel pijn… 40 minuten gedaan over misschien 5 meter wandelen… Het was een hel.. En toen moesten we nog terug… Ik kon niet op mijn benen staan, iedere beweging deed zeer..en ik ben echt niet kleinzerig…
  Op dag 2 naar huis gestuurd, wat ik op zich wel fijn vond, maar met heel veel pijn en een paar paracetamolletjes ( logisch gezien de bv, maar op dat moment kon ik de dokter wel wat aan doen)…
  Anderhalve maand gestrekt gelegen… En wat bleek; er waren abusievelijk wat zenuwen geraakt bij de sectio..auw..

  Maar nu ik erop terugkijk… De pijn was minder, maar het engeltje dat ervoor terug is gekomen was het meer dan waard!

 • van der heide monarchie lisa zei

  Ik heb van de 5 Kids 4 keer een keizersnede gehad de eerst moest ivm fout van vroedvrouwen die liet me bij 7Up ontsluiting persen 8 maanden later hersteld van een totaalreptuur na een aantal jaar weer zwanger geraakt 1ste keizersnede pijnlijk en 6 wk later dubbele longembolie en heel lang moeten herstellen van deze bloed bij moeten zetten enz 2 keizersnede was met spoed algehele narcose gelukkig weinig pijn maar Door de spoed baby in ademnood Door vruchtwater dus hup 2 dagen geen baby gezien
  3de keizersnede liep vrij vlot en weinig last van gehad alhoewel mijn maandelijkse bloedingen heviger zijn dan anders en bij de 4 keizersnede geen last maar wel een gat in mijn buik ik persoonlijk vind een natuurlijke bevalling beter en erg jammer dat Door een fout van een persoon mijn bevalling zo moesten eindige en dat ik geen Kids meer mag hebben dus als je een natuurlijke bevalling zou kunnen doe islam dat 10 x beter

  Mama van 5

  4prachtige meiden van 19/13/11/18 maanden en een zoon van 7

 • Linsey zei

  Ik bij de eerste een “geplande” keizersnede gehad. Ivm een stuitligging van dochterlief. Opzich viel alles mij reuze mee maar vervolgens lig je nog zon 1,5/2 uur op de uitslaapkamer te wachten tot je weer iets vn spierspanning kan laten zien in je benen. Zonder kind, zonder bolle buik, helemaal alleen tussen alle kreunende en puffende en snurkende pas geopereerde mede patiënten. Dat was voor mij echt een hel. Nee doe mij maar een gewone bevalling. Heb na die keizersnede nog 2 gewone bevallingen gedaan. En daar doe ik er nog rustig 10 van. Alleen is ons gezin ondertussen compleet met 3 mooie meiden.

 • Mamaatje zei

  De ongeplande keizersnede klonk als een heerlijke oplossing:
  Na een inleiding 12 uur lang aan de weeënopwekkers. Geen rustige opbouw, maar na een uur al de allerheftigste weeën… Toch na 12 uur maar tot 5 cm ontsluiting gekomen. Eindelijk een liggingsecho: mijn toch al te grote baby lag verkeerd. En ik maar roepen: snij hem eruit!!!
  Half uur later op de ok eindelijk de verlossende ruggenprik. En even later het huilen van onze zoon.
  Dat zit erop denk je.

  Maar inderdaad dan begint het lijden pas echt na een keizersnede. Niet kunnen draaien in bed, niet zelf kunnen opstaan, infectie aan de wond, al die gassen niet kwijt kunnen en een buisje in mijn anus om gas te laten ontsnappen en dan nog twee maanden pijn, pijn, pijn thuis. Niet je kindje in bad kunnen doen met de kraamhulp omdat je niet zolang kunt staan,verplicht bedrust… Nauwelijks op kunnen staat in de nacht als je kindje huilt….

  Keizersnede wens je niemand toe!

 • Wendy zei

  Zelf heb ik een half jaar geleden een spoedkeizersnede gehad, ik heb hier elke dag nog last van en zou er dan ook niet meer voor kiezen.

  • Kaat zei

   Ik heb een ( geplande ) keizersnede gehad ! En eigenlijk niet , wij wisten dat onze Zoon stuit lag , ik was uitgerekend 30 juli ik ben 27 juni binnengegaan mijn water was gebroken , en ik heb weeën gehad , ik kon 2 dagen niet opstaan en heb nog altijd pijn aangezien ik geen stilzitter ben ? Ga ik door een hel ik moet mezelf verplichten om te rusten en hoewel manlief me zeker niks kwalijk neemt voel ik me schuldig, we zijn beiden zelfstandig en ik zorg natuurlijk voor onze zoon En bij een keizersnede is het eerste moment voor de papa van harte gegund hoor maar jij ligt daar kunt geen kant op en en als de baby dan over gebracht wordt naar de prematuurafdeling is het helemaal niet leuk al hebben ze me wel gebracht met bed maar ik moest de eerste dagen vragen Mag ik naar zoon breng je me ? Gelukkig was zoonlief na 12 dagen thuis hij woog 3 kg 310 bij geboorte en was 50 cm flinke kerel voor een prematuur hij doet het prima ! dus kortom je vergeet al die pijn als je naar he kindje kijkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen