Waar ben je naar opzoek?

Mili(8) wordt aangezien als jongetje en haar voetbalteam mag niet meer meedoen

1 minuut lezen Marian Alons
Mili(8) wordt aangezien als jongetje en haar voetbalteam mag niet meer meedoen

Het meisjesvoetbalteam van de club Azzuri Cachorros werd gediskwalificeerd voor het Springfield Soccer Clubmeidentoernooi. De reden: een van de meisjes zou een jongen zijn.  De 8-jarige Mili heeft dan wel geen lange haren, maar is wel een meisje! Mili’s vader: “Zo behandel je mensen niet.”

Het balletje ging rollen toen de tegenpartij een aanklacht indiende bij de organisatie van het voetbaltoernooi. Er hoorde geen jongen in de competitie en dus besloot de wedstrijdleiding de teamformulieren nogmaals door te nemen. Daar zou Mili staan ingeschreven als jongen. Daarop werd het complete team van Mili gediskwalificeerd. Vier uur voordat de wedstrijd zou beginnen!

Lees ook: Het is een jongen, dus hij moet op voetbal/hockey/judo…

De vader van Mili was het hier natuurlijk niet mee eens en liet haar paspoort zien aan de organisatie. Zelfs haar paspoort bleek niet overtuigend genoeg, want de beslissing was al gemaakt en kon niet meer veranderd worden. “Zo behandel je mensen niet! Mili was in shock. De organisatie heeft haar erg verdrietig gemaakt.”

Ze hoeven het team toch niet te diskwalificeren?

Mili houdt gewoon niet van lang haar: “Toen mijn haar begon te groeien, heb ik het meteen afgeknipt. Dat ik dan misschien op een jongen lijk, betekent niet dat ik er ook één ben. Daarom hoeven ze toch niet het hele team te diskwalificeren?”

Lees ook: Mogen jongens ook met poppen spelen? En meisjes met auto’s?

De wedstrijdleiding van de Springfield Soccer Club heeft inmiddels excuses aangeboden aan het meisje. Het teamformulier zou verkeerd zijn geprint en daardoor zou Mili niet als een meisje, maar als jongen zijn ingeschreven.

Bron: The Washington Post

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen