Waar ben je naar opzoek?

10x van feestbeest tot moeder

2 minuten lezen denise Denise Meijer
10x van feestbeest tot moeder

Ik spreek puur voor mezelf als ik zeg dat ik vroeger nogal vaak ging ‘stappen’. Iets wat als moeder zijnde natuurlijk niet meer zo vaak gebeurt als voorheen, maar ik durf wel te zeggen dat ik gek ben op een goed feestje. Ik ga bijvoorbeeld zo één of twee keer per jaar naar een festival en dat is iets waar ik echt naar kan uitkijken.

Je kan de moeder uit het feestje halen, maar het feest nooit helemaal uit de moeder.

En zo staan er op ieder feest genoeg ‘ouders’ te genieten van wat onvervalste volwassenentijd. Of dit nu is om hun gloriedagen te herleven, om even te ontladen, of omdat het feestbeest in jezelf nooit helemaal sterft. Zelfs al ben je doordeweeks vooral bezig met het wassen van sportsokken en uitzoeken wat er bij de supermarkt in de aanbieding is komende week. Blij toe!

Lees ook: De 10 type moeders die je ontmoet op de eerste schooldag van je kind

Want voormalig partygirls zijn ook nog eens de leukste moeders die er zijn en hier dan ook een paar typische kenmerken van een partymom.

1. Verjaardagen bij een party mom zijn altijd een feest, want zelfs een kinderverjaardag wordt groot, groter, grootst uitgepakt. Met thema, hapjes, wijn uit een plastic Bumba-bekertje, bijpassende muziek en extravagante tijd. Saillant detail: Er is zelfs geen eindtijd aan het feestje verbonden. Party on!

Fun GIF - Find & Share on GIPHY

2. Er staat altijd één fles wijn in de kast. Want je weet maar nooit wie er onverwachts langs kan komen.

Animation GIF - Find & Share on GIPHY

3. Nachten doorhalen doen haar niets, want vroegâh deed ze niet anders. Van donderdag tot en met zondag.

Trainwreck GIF - Find & Share on GIPHY

4. Ze is tot laat wakker. Daar waar de meeste moeders om 22.00u al op één oor liggen, is de partymom tot in de late(re) uurtjes op, bezig met (…vul maar in…). Dat ze de volgende ochtend om 06.00u weer op moet? Dat deert haar niets. Slaapgebrek is haar credo.

Sandra Bullock GIF - Find & Share on GIPHY

5. Daarom heeft een partymom ook altijd iets in huis om zichzelf een opkikkertje te geven. Koffie, energydrink… Oja en paracetamol, natuurlijk. Onmisbaar!

Coffee GIF - Find & Share on GIPHY

Lees ook: 10 tekenen dat je een hipstermama bent

6. Muziek, muziek en nog eens muziek. In de auto, tijdens het schoonmaken, of gewoon om te ontspannen. Daarnaast heeft de partymom haar muziek het liefste hard en swingt & zingt ze lekker mee op de beat. Zelfs al gaat het om muziek in de supermarkt.

Sing Movie GIF - Find & Share on GIPHY

7. Ze heeft een heel arsenaal aan partytricks. Een biertje atten, een flesje Heineken openmaken met haar tanden… Talenten die er echt toe doen, dus.

Beers GIF - Find & Share on GIPHY

8. Ergens op het wereldwijde web zijn er partypics van haar te vinden. Die haar kinderen (hopelijk) NOOIT onder ogen gaan krijgen.

Game Of Thrones GIF - Find & Share on GIPHY

9. Dat gezegd hebbende: er zijn wel meer dingen die ze niet aan haar kinderen zal vertellen.

Stephen Colbert GIF - Find & Share on GIPHY

10. Niets is haar te gek. Tenslotte heeft ze al genoeg gekkigheid meegemaakt tijdens haar jaren als partygirl. Een partymom zal dus eigenlijk nergens echt van opkijken.

Unimpressed GIF - Find & Share on GIPHY

En ben jij een partymom?

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 5 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 6 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 6 dagen geleden
  • 4 minuten lezen