Waar ben je naar opzoek?

Mijn kleuter mag geen smartphone! Zielig hè?

2 minuten lezen Marieke Macquiné
Mijn kleuter mag geen smartphone! Zielig hè?

Tegenwoordig kunnen we er niet meer omheen, iedereen is bereikbaar. Niet een gedeelte van de dag, maar eigenlijk altijd. Het mobieltje is er altijd voor ons, houdt ons op de hoogte, wijst ons de weg en vermaakt onze kinderen. Heel eerlijk, ik zou niet meer zonder kunnen, maar mijn dochter houd ik er graag nog even bij vandaan!

We zijn druk bezig met het zoeken van een basisschool, want jawel onze dochter wordt bijna vier. Een mijlpaal, waar ze zelf enorm naar uit kijkt. Vier is haar lievelingsgetal op dit moment, bij de supermarkt moeten we bij kassa nummer vier afrekenen en in het zwembad moeten de kleertjes in kluisje nummer vier. Vier, dan ben je al best groot en ook al best zelfstandig. Ben je dan ook al klaar voor een mobieltje? Ik vind van niet, maar vorige maand nog werd op het nieuws aangegeven dat vijf procent van onze kleuters al een telefoon op  zak heeft! Bizar!

Lees ook: De vloek van de smartphone

Nu bijna vier en inderdaad al een hele meid, steeds zelfstandiger kan ze zijn, steeds minder hulp heeft ze van ons nodig. Knuffelen wil ze niet altijd meer, terwijl ze een half jaar geleden nog regelmatig bij me op schoot zat. Ondanks dat ze al zo groot “doet”, is ze in mijn ogen nog mijn kleine meisje. In elk geval te klein, voor de gevaren van een smartphone.

Gevaren smartphone

Ik zal niet ontkennen dat ze regelmatig een spelletje of filmpje kijkt op de tablet of op mijn telefoon, maar op deze momenten, ben ik in de buurt. Ik herken de liedjes en de geluidjes van de spelletjes en filmpjes die ze mag kijken. Hoor ik iets vreemds, dan kan ik meekijken en ingrijpen. Hoe groot ze ook is, ze is nog te klein om de gevaren van een smartphone te begrijpen. En laat dat vooral nog maar even zo blijven, want ze wordt al zo snel groot!

Lees ook: Hoe mijn dochter het overleefd zonder smartphone of Netflix 

Hier dus voorlopig geen smartphone voor onze kleuter. Laat haar nog maar even genieten van de poppen en de puzzels en laat haar nog maar even in haar eigen fantasiewereldje zitten. Laat haar vooral nog maar even kind zijn, genieten van haar onschuld en vooral wegblijven van het gevaar van een smartphone. Voor je het weet, zit die telefoon net zo vast geplakt aan hun hand, als bij papa en mama.

Bron nieuwsbericht: RTL Nieuws

Bron afbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen