Waar ben je naar opzoek?

Meisje (11) verkracht, dader vrijgesproken; Ze heeft niet gegild!

2 minuten lezen Ik ben Helga
Meisje (11) verkracht, dader vrijgesproken; Ze heeft niet gegild!

Laat ik beginnen met te zeggen dat dit zich in Frankrijk heeft afgespeeld. Niet dat de exacte locatie er heel erg toe doet, maar Frankrijk kunnen we toch wel zien als een redelijk beschaafd land.

Toch is het gebeurd dat in 2009 een meisje van 11 jaar verkracht is door een 22-jarige man. Niet alleen dat, maar ze raakte hierdoor zwanger en beviel van een zoon. De dader werd onlangs vrijgesproken. Dit is de tweede keer in korte tijd dat er in Frankrijk een pedofiel vrijuit gaat. De reden? Ze heeft niet gegild, geschopt of geslagen. De man in kwestie had haar meegenomen naar een park, heeft haar uitgekleed en vroeg haar ‘vriendelijk’ om op de grond te gaan liggen. Derhalve zou er geen spraken zijn van dwang, bedreiging of geweld. Criteria die nodig zijn om iemand te kunnen veroordelen voor verkrachting.

Het is dus blijkbaar legaal om seks te hebben met een 11-jarige in Frankrijk

Het feit dat dit weerloze meisje slechts 11 jaar oud was, doet er blijkbaar niet toe. Blijkbaar mag je dat doen. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat jouw slachtoffer lamgeslagen, overmand door emoties, angstig en alleen is. Et voilà, ze heeft indirect toestemming gegeven. Althans volgens de rechter. Een man waarvan ik ten zeerste hoop dat zoiets zijn (klein) dochter nooit zal overkomen. Of zou hij dan opeens wel anders oordelen?

Lees ook: Mijn zoon mag meisjes slaan

Het oordeel van deze rechter heeft er nu in ieder geval voor gezorgd dat dit arme meisje voor een tweede keer misbruikt is. Eerst door een pedofiel en vervolgens door de gerechtelijke macht. Ze is door het juridische systeem voor de tweede keer op rij getraumatiseerd. Daarbij is de bijkomende consequentie dat deze uitspraak een vrijbrief is aan alle pedofielen in Frankrijk. Schijnbaar is het daar namelijk legaal om seks te hebben met een 11 jarige.

Frankrijk is woedend en ik trouwens ook!

Frankrijk is woedend en er wordt gekeken naar mogelijkheden om de wet zo snel mogelijk aan te passen. Ze willen dat seks met kinderen onder de 13 of 15 jaar altijd strafbaar is. Al vind ik dat persoonlijk nog best laag, zeker wanneer de “dader” bijna 2 keer zo oud is.

Lees ook: Hoe wij #metoo veranderen in #notyou … Zo dus!

Alle goede intenties achteraf ten spijt, voor dit arme meisje komt dit initiatief te laat. Haar “verkrachter” of (on)vrijwillige minnaar, zoals de rechtbank het blijkbaar ziet, is en blijft vrijuit gaan. Ik kan nu alleen maar hopen dat er iemand op de aardbol rondloopt die deze man dezelfde “vrijwillige” ervaring kan geven. Zolang je het maar vriendelijk vraagt maakt dat pistool tegen zijn hoofd waarschijnlijk ook niet uit, toch?!

Bron: Standaard.be

Bron afbeeldingen: ElisaRiva / Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen