Waar ben je naar opzoek?

“Mijn derde meisje moest echt een jongetje worden, vonden anderen”

2 minuten lezen Judith Droog
“Mijn derde meisje moest echt een jongetje worden, vonden anderen”

Tijdens de zwangerschap van mijn derde meisje, moest het nu toch echt een jongetje worden, volgens anderen dan. Zij vonden dat ons gezin dan pas echt compleet zou zijn. Excuse me? Sorry?

Ik kan best tegen een stootje. Zo ook tegen een grapje. Maar na verloop van tijd kon ik het niet meer horen en stond het me tegen om antwoord te geven op de vraag of wij al wisten wat er deze keer in mijn buik groeide. Dat, terwijl ik zo ontzettend verheugd was om het feit dat wij een derde meisje mochten verwelkomen!

Ik wist niet dat je voor een geslacht moest kiezen? Ik dacht dat het om het kindje ging….

Kin-de-ren!

Na de zoveelste opmerking dat mijn vriend maar een arme stakker is met drie meiden. Drie!! Kon ik niet anders dan pinnig terug sissen dat het inderdaad onwijs sneu is dat mijn vriend het geluk heeft drie, prachtige en gezonde kinderen te mogen krijgen. Kin-de-ren!

Want wanneer je er samen voor kiest om je gezin uit te breiden, dan kies je niet voor een geslacht, maar voor een kindje. Het geslacht is dan slechts een detail. Enige voorkeur is natuurlijk heel menselijk. Ik zal niet ontkennen, dat ik vooral bij mijn eerste dochter, een duidelijke voorkeur had. Voor een meisje. Bij mijn tweede dochter had ik nog steeds dezelfde lichtelijke voorkeur. Maar kinderen kun je nou eenmaal niet afhalen op bestelling. Ieder kindje was meer dan welkom bij ons. Jongetjes, meisjes….beiden één ding gemeen: het is een kindje! En dat is waar we voor kozen.

Lees ook: Kinderwens? Ja én nee!

Mega trots op zijn meiden

Mijn vriend is ape, bere, super, mega trots op zijn drie meiden! Daar hoeft echt niemand medelijden mee te hebben. Het zou pas zorgwekkend worden wanneer hij daadwerkelijk teleurgesteld zou zijn met zijn derde dochter. Een lief, klein ventje was net zo welkom geweest en die had het lege plekje van onze jongste dochter ook prima op kunnen vullen. Dan had hij net zoveel liefde ontvangen als onze dame.

We zullen nooit weten hoe een jongetjes variant van ons er uit zal zien.

Een jongetjes variant van ons. Hoe had dat eruit gezien? We zouden hier net zo nieuwsgierig naar zijn geweest. Toegegeven, misschien nog wel net iets nieuwsgieriger. Eerlijk is eerlijk, we hadden al twee meisjesvarianten. Maar onze jongste dame is op haar eigen manier haar eigen ikje en lijkt vooral heel erg op zichzelf. Ze is een totaal ander kind dan haar twee grote zussen. Wel net zo makkelijk en tevreden, dat wel.

Lees ook: Hoe kun je daar nog tegenop?

De opmerking dat het maar zielig is voor mijn vriend, die schoot me destijds steeds meer in het verkeerde keelgat. Het is een opmerking die ik mijlenver voor de geboorte van onze jongste al aan voelde komen. Maar mijn lieve, jongste meisje verdient zo’n rot opmerking niet! Mijn jongste meisje is niet zielig voor mijn vriend. Ons jongste meisje is het tegenovergestelde. Ze is een ware aanvulling voor ons en we zijn heel erg dol op haar! Ze past precies bij ons en wij hadden het echt niet anders gewild.

Mijn vriend is verre van zielig, hij is een echte bofkont!

Wat zijn we trots op onze drie meiden! (eigen foto)

Bron beeld: eigen foto en Pixabay!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen