Waar ben je naar opzoek?

Mijn geheim: zo komt je kind van de speen af!

3 minuten lezen Sarina Wijkhuizen Sarina Wijkhuizen
Mijn geheim: zo komt je kind van de speen af!

Het lijkt gisteren dat we afscheid hebben moeten nemen van Davy zijn grootste troost, zijn tut. Oftewel zijn speen. Maar als ik mijn Facebook pagina open zie ik een herinnering, 2 jaar geleden is het alweer dat we gedag zeiden tegen de tut. En hoewel ik had verwacht dat dit echt een drama zou worden, want dat ding zat echt verkleefd aan hem af en toe. Was niets minder waar. Binnen één nacht waren we van de tut af. En daarna heb ik hem nooit meer over dat ding gehoord. Dus; wil jij je kind van de speen af hebben? Wellicht heb je wat aan mijn tip! 

Speen weg? Laat de Tuttenfee komen!

Mijn geheim? De Tuttenfee! De Tuttenfee hebben we in het leven geroepen en is een beetje een variant op de Tandenfee, we hebben Davy uitgelegd dat wanneer kindjes te groot worden voor hun tut, de Tuttenfee deze op komt halen en hem dan naar baby’tjes brengt die geen tut hebben. En als bedankje krijg je dan een cadeautje van de Tuttenfee.

In de eerste instantie kreeg ik opmerkingen als “Maar mama, jíj kan toch gewoon spenen kopen voor die kindjes? Dan kan ik de mijne gewoon houden” of “Maar mama, daar ben ik toch nog helemaal niet aan toe?” . Maar dat was natuurlijk niet helemaal de bedoeling en wij vonden dat hij er wel aan toe was. Ik ben dan ook met hem naar de speelgoedwinkel gegaan en daar kwam hij al snel een vliegtuig tegen wat hij graag wilde hebben. Ik heb hem een collega van mij laten bellen die zich voor deed als de Tuttenfee en haar laten vertellen wat hij graag wilde hebben en dat hij vanavond zijn speen voor haar klaar zou leggen. Zei vertelde dat ze trots was dat hij alweer zo groot was en dat ze al een baby’tje wist wat heel blij zou worden van zijn tut. Dus zo gezegd zo gedaan.

Mama vond het moeilijker…

Die avond koste het in slaap brengen me echt wel enige moeite, ik vond het zelf uiteindelijk volgens mij nog erger als hem. En toen ik hem zachtjes hoorde snikken, vroeg ik mezelf dan ook echt een aantal keer af waarom ik dit ook alweer nodig vond. Hij was toch nog heel klein, en wat kon die speen nou eigenlijk voor kwaad? In mijn hoofd had ik hele gesprekken met mezelf en was ik bijna op het punt beland dat ik hem zijn speen terug zou geven tot ik hem zachtjes hoorde snurken.

Oké, zonder extreem veel drama, nouja… zonder… niet van zijn kant tenminste, is de eerste nacht is gelukt.  Ondertussen had papa zijn taak ook gedaan en uit zijn werk hét geliefde vliegtuig opgehaald bij de speelgoedwinkel en hebben we die ’s avonds om kunnen ruilen voor zijn speen onder zijn kussen

Kanttekening: Ik moet eerlijk zeggen, ik heb ze maar niet meteen weggegooid. Dat vond ik dan weer net even te enthousiast, ze hebben nog wel een week of wat in een laatje gelegen waar Davy niet bij kon.

Shit happens; het leed dat zindelijk worden heet…

Dochterlief is 3 jaar en een temperamentvolle dame. We hebben een dochtertje verloren bij 19-weken zwangerschap en zeggen wel eens gekscherend dat ze een karakter heeft voor twee. En hoe vaak ik wel niet hoor “Ach, er moet wat in…

 • Cristel Lenssen

Snel van de speen af!

De volgende ochtend werd Davy (extra) vroeg wakker en hoorde we al snel de geluiden van het vliegtuig door de babyfoon. Berentrots kwam hij onze kamer in om te vertellen dat de Tuttenfee langs was geweest en hij zijn vliegtuig had gekregen! Ik vond het zo knap van hem. Onze kleine vriend werd daar op dat moment ineens zo ontzettend groot. Die avond met naar bed gaan vroeg hij nog wel even om zijn tut. Maar toen ik hem hielp herinneren dat er nu baby’tjes zijn die door zijn tut  lekker kunnen slapen, leek hij gerustgesteld. Nog even vroeg hij of hij niet een nieuwe kreeg. “Nee Davy, beloofd is beloofd.” Ik heb hem er daarna nooit meer over gehoord.

Dus met dank aan de tuttenfee waren wij binnen één nacht van de speen af.

Photo by Arie van Ravenswaay from Pexels

Sarina Wijkhuizen

Ik ben een enthousiaste jonge moeder van pas 26. Die altijd heel goed de combinatie kon vinden tussen fulltime werken en het moederschap en daar oprecht van genoot. Maar sinds maart 2019 thuis is komen te zitten met Acnes in mijn buik en dus gepromoveerd is tot thuisblijfmama. Mijn leven deel ik met Danny en sinds 2014 zijn wij ouders van Davy. Ook trotse eigenaars van viervoeter Boef. Ondanks dat ik thuis zit loopt mijn hoofd regelmatig over en door alles van mij af te bloggen blijft alle chaos netjes op een rijtje.

Reacties
 • Doortje zei

  Haha

  Hoi hoi
  Ik ben dorothe en
  inmiddels Ben ik 22

  Maar mama ook altijd alle trucjes uit de kast gehaald om mij van mijn speen af te krijgen.

  Het was zo erg dat ik de meest gekke trucjes met mijn speen kon.

  Heen en terug rond laten draaien. Of heel snel een kant op enz. enz. enz.

  Ooit een doosje samen met mama versiert en daar al mijn “fiepen” spenen in gestopt en mogen verstoppen..

  Wat aantallen jaren later. Denk aan groep 4/5 basisschool toen kwam ik het doosje weer tegen.

  Oei oei oei..
  Toen kwam de speenfee

  Geweldig hoe ze dat had opgelost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 10 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 10 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 11 maanden geleden
 • 4 minuten lezen