Waar ben je naar opzoek?

Help! Mijn baby is de baas in huis!

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Help! Mijn baby is de baas in huis!

Vraag je jezelf wel eens af hoe het komt dat sommige baby’s rustig op een kleedje midden in de kamer zitten en die van jou elke vierkante meter van de woonkamer aan het observeren, inspecteren, ‘herorganiseren’, ruïneren en DOMINEREN is?
Een baby die, ongeacht de luiers enzo, de kunst van manipulatie lijkt te hebben uitgevonden? Vrees niet! Het ligt niet aan jou. Je bent gewoon trotse ouder van een zogenaamde, maar levensechte ‘boss baby’. Oftewel: een baby die (denkt dat hij) de dienst uitmaakt.

En op een manier doen ze dat ook. Denk er maar eens over na:

Als ik huil, dan komt mama. Zelfs al zit ze net te poepen! Dit is het eerste mechanisme waar een baby ‘gebruik’ van maakt. Dus: “Heb ik ergens behoefte aan? Dan gebruik ik mijn stembanden. Zo hard mogelijk!” In het begin is het natuurlijk nog heel erg primitief en heeft het betrekking tot eten, vermoeidheid en een volgestouwde Pamper. Maar er komt een tijd dat dit mechanisme ‘uitgeprobeerd’ gaat worden om uiteindelijk ingezet te worden voor een groter doel en een boss baby heeft dus al heel erg snel door hoe dit moet.

Lees ook: Help! Hoe breng ik mijn kind fatsoensnormen bij?

Er zijn zelfs momenten geweest dat mijn dochter, tevreden spelend in de box, plotseling een luide gil gaf, waardoor ik (een redelijk doorgewinterde moeder) alles uit mijn handen liet vallen om te kijken wat er aan de hand was. Was ik in het zicht? Dan verscheen er een brede glimlach van oor tot oor. Terwijl het strijkijzer zich ondertussen door mijn favoriete blouse had gebrand…

Maar dit waren slechts de grondbeginselen van haar bazigheid

Naar mate ze ouder werd, werd het ook steeds duidelijker dat mijn baby niet van plan was om zich aan wat basisregeltjes te houden. Zo zijn de ‘verboden’ items er puur om te bekijken hoeveel uithoudingsvermogen mama in haar binnenzak heeft zitten. Is haar broer er puur om haar te vermaken en haar vader? Die doet enkel dienst als ik niet thuis ben. De overige tijd is het voor hem niet toegestaan om haar te verschonen, douchen, of aankleden.

Lees ook: Nee… Mijn kind loopt niet in de pas!

En voor een ieder die nu zegt: “Dat laat je toch niet toe?!” wil ik vragen of jullie jezelf een voorstelling kunnen maken bij een schreeuwend, schoppend, glibberig, wegkruipend, ninja-, Gremlin-achtig monstertje? Heb je dit in beeld? Goed! Probeer deze dan nu, in gedachten, met één hand aan te kleden. Aangezien je met je vrije hand bezig bent om dit 80 centimeter lange, 8 kilo wegende bonkje aan pure FURIE in toom te houden.

Kortom: het is makkelijker voor iedereen als ik het doe, want een ECHTE boss baby zal niet rusten tot het doel bereikt is. Of er op zijn minst enkele concessies zijn gedaan (in haar voordeel uiteraard).

Wat overigens niet altijd zal gebeuren, want ‘boss baby’ of niet:

Ik ben toch echt de enige, echte momboss en dit zal betekenen dat ik regelmatig een driftbui, huilbui of deze twee dingen samengevoegd tot een exploderend, mini-dictatortje, zal moeten doorstaan. “Omdat ik het zeg. Daarom!” En meer van dat soort flauwekul.

Maar ik zal dus ook weleens toegeven, simpelweg omdat het (boss of niet) ook maar gewoon een baby is… En hoewel haar ‘bossiness’ veel goeds mag betekenen voor de toekomst, zo heb ik me laten vertellen, vraag ik me toch echt nu al af hoe ik in hemelsnaam haar pubertijd moet gaan overleven…

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen