Waar ben je naar opzoek?

Veroordelende mensen over dochter Brangelina, ga je schamen!

3 minuten lezen Ik ben Helga
Veroordelende mensen over dochter Brangelina, ga je schamen!

Het is niet te missen. Op elke (nieuws)site wordt breed uitgemeten hoe Shiloh Jolie Pitt(11) de transitie van meisje naar jongen is begonnen. Alsof het nog niet erg genoeg is dat alles met betrekking tot je ouders(acteurs Brad Pitt en Angelina Jolie) centimeter voor centimeter uitgekamd wordt. Blijkt zelfs het privéleven van de telgen niet privé. Dat is helaas een nare bijkomstigheid als jouw beide ouders grote Hollywoodsterren zijn. Over het algemeen zullen de nadelen niet opwegen tegen de voordelen, maar in dit geval lijkt het me toch wel even slikken.

Ik heb geen idee of Shiloh alle opmerkingen en nieuwsartikelen over hemzelf leest. Eerlijk gezegd hoop ik dat niet. Althans niet de Nederlandse reacties. Na het lezen van enkele van die reacties werd ik lichtelijk onpasselijk. De vraag die bij mij opkwam was; “Wie denken jullie wel niet dat jullie zijn?” Wie zijn wij om te oordelen over het leven van een ander? Laat staan over het leven van een kind. Een kind dat volledig gesteund wordt door twee fantastische ouders. En ja, fantastisch vind ik ze dat zij hun kinderen steunen en van ze houden, no matter what.

Je laat je kind toch niet zo jong al ombouwen?”

Alsof je het hebt over een of andere Ikea-kast waarbij je een plankje vervangt voor een laatje. Alsof er een paar schroefjes en boutjes ingedraaid moeten worden. En klaar! Serieus? Je hebt het over puberteitsremmers, zodat het kind alle tijd heeft om later een doordachte keuze te maken. Één waarbij alle opties nog openstaan en waardoor de latere keuze wellicht een stuk minder ingrijpend is.

Modegril”

Dit ventje was zich dan al op zeer jonge leeftijd bewust van wat ‘in de mode’ zou zijn zeg! Wat een talentje. Dat je dat als peuter al snapt, knap hoor! (Sarcasme uit). Een bloemetjes-broek is een modegril. Van die veel te korte topjes waarbij alles open en bloot ligt, dat is een modegril. Het feit dat jij je niet lekker voelt in jurkjes of met lange haren, dat jij je niet thuis voelt in het lichaam wat je hebt, dat heeft NIETS met mode te maken. Dat is wie je bent en wat je voelt, niets meer en niets minder!

“Waarom staan ze dat toe?”

Ja, waarom staan ze het toe? Waarom zou je als ouder je kind steunen op alle vlakken? Waarom zou je onbevooroordeeld naar je kind kijken en hem stimuleren vooral zichzelf te zijn? Dat is toch raar! Het is toch immers beter als je jouw kind in de bestaande hokjes kunt wurmen? Waarom zou je ongeacht wat dan ook van je kind houden? Dat gemeenschappelijke keurslijf is er niet voor niets!

“Je kunt toch ook gewoon homo of lesbienne zijn zonder dat je in een mannetje hoeft te veranderen?”

Ehm, wie zegt dat Shiloh lesbisch is? Het is een kind die waarschijnlijk nog iedereen leuk, lief en aardig vindt. Het feit dat hij zich niet thuisvoelt in een vrouwenlichaam heeft niets, maar dan ook niets met seksuele geaardheid te maken! Voor de mensen die dat zeggen zou ik alleen maar willen zeggen; verdiep je er eens een klein beetje in, wil je? Dan kom je tenminste niet zo dom en lomp over!

Maar het is zo’n mooi meisje! Eeuwig zonde!

Het is een mooi kind! Of er nu een vagina of een piemel tussen die benen zit, wat maakt dat uit? Ik weet niet of je weet wat het inhoudt hoor, maar geloof me, dat gezicht gaan ze echt niet ‘verbouwen’. Dus mooi blijft hij, maak je daar maar geen zorgen om!

Gelukkig zijn er ook nog een heleboel mensen die geen (voor)oordeel hebben en die openlijk het kind en diens ouders steunen. Die het prachtig vinden dat twee ‘voorbeelden’ uit Hollywood zo achter hun kind staan, ongeacht wat dan ook. Ongeacht de nare opmerkingen. Ongeacht de lelijke woorden. Gewoon omdat ze de capaciteiten hebben om in het belang van hun kind te denken en te handelen.

“Wacht maar tot het jouw kind betreft, dan piep je wel anders”

Hierop kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat wanneer mijn dochter aangeeft dat ze een jongetje wil zijn, ik haar volledig zou steunen. Ik zou oprecht de geboorte van mijn zoon vieren en er alles aan doen om hem te steunen, bij te staan en te helpen in de transitie naar de persoon die hij wil zijn. En die steun zou hij dan heel hard nodig hebben, gezien alle bekrompen reacties die ik vandaag heb gelezen!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen