Waar ben je naar opzoek?

Meisje dat niet kon spreken vertelt ezel: ‘I love you’

1 minuut lezen Marian Alons
Meisje dat niet kon spreken vertelt ezel: ‘I love you’

Het meisje Amber en haar therapie-ezel Shocks hadden allebei een moeilijke start van hun leven. De ezel werd gevonden met een touw om zijn nek en zijn huid was erg beschadigd en pijnlijk van het vastbinden. Gelukkig werd het dier gered en gebracht naar The Donkey Sanctuary in Birmingham in England. Daar ontmoette hij Amber in 2013.

Bij de ontmoeting met ezel Shocks kon Amber nog geen geluid maken. Amber en haar zus zijn beide veel te vroeg geboren. Ze heeft een operatie gehad die haar leven heeft gered, maar die wel de luchtstroom van haar stembanden belemmerde. Dit zorgde ervoor dat ze geen enkel geluid kon produceren. Daarnaast heeft het meisje ook Cerebrale parese. Dit zorgt ervoor dat ze zich moeilijk kan bewegen.

Lees ook: Als mijn kleintje toch kon praten

Het veranderde allemaal toen ze ezel Shocks ontmoette. Amber’s moeder: “Het was vrijwel meteen duidelijk dat ze een goede band hadden. Ze waren allebei zo aardig naar elkaar.” 

“I love you”

De spieren van het meisje werden sterker en haar gezondheid ging vooruit. Er volgde nog een operatie, waarbij ze misschien weer de mogelijkheid tot spreken terugkreeg. En dat gebeurde. Haar eerste woorden waren: “I love you, Shocky”.

Het was zo’n bijzonder moment! Natuurlijk vooral een grote opluchting om te weten dat ze kan praten. Ze hebben elkaar echt genezen!”, aldus de moeder van Amber.

Inmiddels is er een boek verschenen met het verhaal van Amber en Shocks.

 

Bron: The Dodo

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen