Waar ben je naar opzoek?

En dan is daar HET moment waar je als moeder jaren naar uitgekeken hebt…

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
En dan is daar HET moment waar je als moeder jaren naar uitgekeken hebt…

Ik kan je alles vertellen over dé Tropenjaren. Ik hoef jou als moeder / ouder niet uit te leggen wat dat is want elke jonge moeder kent dit fenomeen. Ik heb zeven jaar lang middenin de Tropenjaren gezeten. Zeven lange jaren… Soms wist ik niet meer wat ik deed en liep ik achter de feiten aan van vermoeidheid. 

Zeven jaar niet slapen…

Natuurlijk heb ik ontzettend genoten van mijn kleine kinderen maar die gebroken nachten en vroege ochtenden was ik liever kwijt dan rijk… Daar vond ik helemaal niks aan. Het begint al aan het einde van je zwangerschap. Slapeloze nachten. Ze zeggen dat het ‘ter voorbereiding is op…’. Nouja en dan komt de baby en krijg je natuurlijk het nachtelijk gehuil en de nachtvoedingen. Dit duurt ongeveer twee jaar. Als je mazzel hebt.

Vervolgens dienen nummer twee en drie zich aan en begint alles van voren af aan. Als de jongste dan een jaar of drie is en het slapen beter gaat dan zijn ze opeens allemaal vet vroeg wakker. Voor 6 uur stonden ze vaak al naast mijn bed. De één moest poepen, de andere had een schone luier nodig, weer een ander wilde al tv kijken of had dorst. En elke ouder die voor 6 uur gewekt wordt weet dat er voor half 7 geen fatsoenlijk kinderprogramma op tv is dus dat je je kids tot half 7 weer slapend moet krijgen terwijl ik natuurlijk het liefst mijn dekbed over mijn hoofd trok met doppen in mijn oren.

Ik hoor ze niet, ik hoor ze niet, ik hoor ze niet, ik hoor ze niet…
Moe, moe, moe, moeeeeeee. Jongens, mama wil alleen maar slapen!
Om gek van te worden! Als je dat al niet bent na zes jaar gebroken nachten… 

Goed nieuws!

Als je die fase voorbij bent en iedereen een beetje doorslaapt ‘s nachts, je uit de luiers bent, ze niet meer voor half 7 naast je bed staan en ze redelijk zelfredzaam zijn dan komt er een fase waar je echt JAREN naar uitgekeken hebt. Je had je niet kunnen voorstellen dat deze fase ooit zou aanbreken…

Na zeven jaren gebroken nachten, vroeg opstaan en slecht slapen kwam ik een paar weken tot de conclusie dat er echt een einde is gekomen aan deze fase van de Tropenjaren. Mijn kinderen worden ouder, zelfstandiger, zelfredzaam en ze slapen af en toe stiekem een beetje uit. En heb is zelfs zo dat ik kan concluderen dat ik uitgeruster wakker word én ook echt wat langer op bed kan blijven liggen in het weekend.

Het is écht waar: de vlag kan uit! En ik neem het er ook van. Op zaterdag komen ze zich rond 7 uur aan mijn bed melden, stuur ik ze naar beneden waar ze zelf een iPad pakken of de tv aanzetten en zelf een broodje smeren (als ze echt enorme honger hebben) en een beker melk inschenken (soms ligt het wel op de vloer in plaats van in de beker maar ach…).  En mama kan blijven liggen! Gewoon even 30 of 40 minuten langer.

En zal ik je nog wat vertellen? Er werd mij laatst zelfs een kopje koffie gebracht door mijn zoon. Nou je kon mij opvegen hoor. Ik had het niet meer…

En dat vier ik! (samen met jullie 🙃)

Omdat ik nu eindelijk weer een beetje kan slapen geniet ik nog meer van mijn bed. Daarom heb ik mijzelf verwend met een nieuw dekbedovertrek van Natural Balance. Dit is een kwaliteit merk van Nightlifeliving en heeft vele luxe voordelen wat ik nu echt kan omarmen nu ik mij helemaal herboren voel.

De Natural Balance collectie staat voor kwaliteit en innovatie op het gebied van beddengoed. De kwalitatieve katoen-satijnen beddengoed is behandeld met Aura Fresh. Door wrijving komen er micro balletjes vrij die ongewenste geuren/gassen uit de omgeving (zoals sigarettenrook, schoonmaakmiddelen of uitlaatgassen) neutraliseert zodat ze geen negatief effect hebben op uw welzijn/gezondheid en zuivert zo de lucht!

HOERA! Net wat ik nodig heb want nu ik eindelijk goed kan slapen wil ik natuurlijk in mijn slaap niet gestoord worden door andere dingen. Na een lekkere warme en lange douche stap ik ‘s avonds loom in bed en maak ik mij op voor weer een ononderbroken nacht slaap. En echt, na zoveel jaren slecht slapen is dit zo fijn.

Ook wel even wennen trouwens hoor want word ik niet wakker van de kinderen dan wel van mijn man die ‘s nachts thuis komt van zijn werk of van mijn blaas die het niet meer zo lang vol kan houden na de komst van drie kinderen. Maar ach, dat neem ik voor lief!

Voor alle lieve moeders

En lieve moeders die momenteel nog middenin deze fase zitten: het komt echt goed, het wordt beter! ❤️ Voor alle geweldige moeders (ouders) heb ik nog een cadeautje. Met de code NBLove2bemama krijgen lezers 50% korting op de Natural Balance collectie.

Hoe werkt de korting/code?

Als je de producten bekijkt in je winkelmandje dan kun je bij ‘kortingscode’ deze code invoeren en zal de korting van 50% berekend worden.

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • Miranda sterkenburg zei

  Ik kijk er ook enorm naar uit maar met vier zwaar autistische kinderen zitten wij niet alleen in dubbele tropenjaren met de zwaarte maar ook nog langer!!! Het lijkt me heerlijk langer op bed te liggen en even geen pictogrammen, pillen, begeleiding te geven om vijf of zes uur in de ochtend voor 7 dagen per week. Ooit, ooit hoop ik dat ook wij manlief en ik in deze periode komen maaarwaarschijnlijk zijn ze dan het huis uit. Onze oudste is 10 en heeft volop begeleiding nodig, dan hebben we nog David van 8 jaar met een verstandelijke beperking, Daniël van 7 jaar en de jongste Nathanael is 4 jaar. Wij genieten al van het moment als ik er niet voor 5.30 uur uit moet voor de kinderen, maar ooit zullen wij ook kunnen uitslapen….. groetjes

 • Angelique zei

  Ik heb vanaf week 1 al mazzel gehad met mijn uk. Na een week sliep hij al door en nu 6 jaar later kan ik zeggen dat ik in totaal 3 slapeloze nachten heb gehad en 4 keer voor 7 uur in het weekend mn bed uit ben geweest. In de meeste gevallen slaapt hij zelfs uit tot 9 uur (toen hij 2 was zelfs 930). Ik mag hopen dat de 2e net zo makkelijk is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 1 maand geleden
 • 7 minuten lezen