Waar ben je naar opzoek?

Meeste kinderen worden op een vrijdag geboren

1 minuut lezen Marian Alons
Meeste kinderen worden op een vrijdag geboren

Ben jij op een vrijdag geboren? En je kind? Grote kans dat het op een vrijdag was. De meeste kinderen worden namelijk op een vrijdag geboren. En de minste geboortes vinden plaats op een zondag.

Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) verzamelt al deze gegevens. Zo weten we dat de meeste kinderen op vrijdag 8 juli 2016 zijn geboren, dat waren 610 baby’s. Op nummer twee staat vrijdag 16 september met 599 geboortes.

Lees ook: 12% van de vrouwen bevalt met hun moeder erbij

En dat past dus goed bij het gemiddelde. Zoals gezegd bevallen de meeste moeders op een vrijdag. 15,8% van de baby’s is op een vrijdag geboren. Daarna is de woensdag het populairst met 15,4%. Er zijn steeds minder zondagskinderen: 11,3% van de baby’s wordt op een zondag geboren.

Bevalling plannen

Volgens Jan Latten van het CBS zijn de cijfers niet toevallig. “De bevallingen worden steeds vaker gepland. En tegenwoordig worden er steeds meer kinderen in het ziekenhuis geboren.” En tja, dan is het toch makkelijk om op een doordeweekse dag te bevallen, dan in het weekend.

Sowieso plannen ouders steeds vaker wanneer ze een kindje willen. Ook al willen ouders vaak een lentekindje, dat mislukt toch kennelijk, want de meeste geboortes zijn in de herfst.

Sinds de anticonceptie kunnen en willen ouders steeds meer plannen wanneer ze een kindje willen. Latten: “Ouders plannen bewust wanneer ze stoppen met anticonceptie. Wel duurt het wat langer om zwanger te worden voor de vrouwen, omdat ze gemiddeld steeds ouder zijn.

Bron: NOS  – Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 weken geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen