Waar ben je naar opzoek?

7 types internetmoeders die je gelijk moet blokkeren!

3 minuten lezen denise Denise Meijer
7 types internetmoeders die je gelijk moet blokkeren!

Moeders. Je komt ze, of je nou wil of niet, overal tegen. Ook op het wereldwijde web en dan ook nog eens in (zeer) grote getalen! Sommige van deze vrouwen zal je best leuk vinden, maar bepaalde types kan je het beste vermijden en gelijk blokkeren.

Welke types dit zijn? Dat lees je hier onder!

1. De borstvoedingsmaffia

“Jammer”, zal ze steevast neerpennen wanneer ze een foto voorbij ziet komen van een baby die een flesje kunstvoeding krijgt. Gevolgd door ellenlange argumenten waarom de desbetreffende moeder borstvoeding gewoon weer op zou moeten pakken. Soms gaan deze reacties zo ver dat er aan de andere kant van het lijntje vervolgens een moeder in de foetushouding ligt van het aangeprate schuldgevoel. Ons advies: De blok erop. Zo snel mogelijk!

Wildest Dreams GIF - Find & Share on GIPHY

2. De flesvoedingsmaffia

De borstvoedingsmaffia gaat gelijk op met de zogenaamde flesvoedingsmaffia. Vanzelfsprekend betreft het hier de moeders die zelf, om wat voor een reden dan ook, geen borstvoeding hebben gegeven en hun levensmissie ervan maken om (jaja) de borstvoedingsmaffia eens een poeppie te laten ruiken op dat gebied.

De echte flesvoedingsmaffia zal ALLES wat met borstvoeding te maken heeft afdoen als ‘propaganda’ en ieder goed bedoeld advies bestempelen als borstvoedingsmaffiapraktijken… Net zo vermoeiend als hun borstvoedende tegenhangster, dus en om deze reden alleen al: Block!

Kirsten Dunst GIF - Find & Share on GIPHY

3. De ‘dat-deed-mijn-kind-ook/eerder/veel beter-moeder’

Plaats je trots een foto van je kind die voor het eerst zijn naam heeft geschreven… Komt deze moeder met de reactie dat haar koter dit al ruim zes maanden eerder deed en inmiddels een Harry Mulisch weg leest alsof het de Donald Duck is.
Uh… Opbokken uit mijn feed en nooit meer terugkomen, alsjeblieft.

Bye Bye GIF - Find & Share on GIPHY

4. De ‘zal-je-dat-nou-wel-doen-moeder’

Oké… Als je je kind ondersteboven over de rand van de Eiffeltoren laat bungelen. Dan is dit een compleet legitieme reactie, maar wanneer je dit commentaar krijgt te lezen op een foto van je 4-jarige op een shetlandpony… Nouja, een goede reden om de blokkadeknop eens van dichtbij te bekijken dus.

We Tv GIF - Find & Share on GIPHY

5. De ‘ik-heb-geen-enkel-idee-waar-ik-over-praat-maar-veroordeel-toch-moeder’

En deze moeder kan je onderverdelen in verschillende subcategorieën. Je komt haar het vaakst tegen onder de tragische nieuwsberichten waar kinderen bij betrokken zijn.
Zij zal nooit haar 6-jarige voor de deur laten spelen zonder dat ze er zelf met haar neus bovenop zit, pannenkoeken laten eten of een snoepje geven in de rij van de Kruidvat en haar kind zal nooit, maar dan ook nooit slachtoffer worden van (al dan niet tragische) ongelukken. Simpelweg, omdat ze (dat denkt ze) overal met haar neus bovenop zit en het ouderschapsdingetje wel onder de knie heeft. Iets met: *$&#&@!&$&*@ en BLOK!

Reaction GIF - Find & Share on GIPHY

6. De antivaccinatie-beweging

Oké, eerlijk is eerlijk. Er bestaan mensen die niet vaccineren en hier een compleet legitieme reden voor hebben. De antivaccinatie-beweging is echter van een heel ander kaliber. De BMR-prik veroorzaakt autisme, vaccinaties zijn er om de mensheid uit te roeien en je bent een mislukking van een moeder als je het ook maar waagt om één van die prikken te overwegen. Zeg maar dag met je handje!

Reaction GIF - Find & Share on GIPHY

7. De anti-suikermaffia

Ja, die bestaat ook nog! Heb je nachtenlang gezwoegd om je kind zijn traktatie in elkaar te knutselen. Is haar enige commentaar iets in de trant van: “Alleen zo jammer dat het niet verantwoord is.” Verantwoord!? Na acht tripjes naar de Jamin, drie uitjes naar de Action en twee nachten priegelwerk moet je blij zijn dat ik geen (biologische) komkommer gebruik om je te swaffelen. Toedels!

Fight GIF - Find & Share on GIPHY

Maar als je, net zoals ondergetekende, weleens wil genieten van een onvervalste, online massaslachting tussen alle bovenstaande internetmama’s ? Dan kan je de blokkadeknop beter laten voor wat het is en gewoon wat popcorn er bij pakken. Enjoy!

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen