Waar ben je naar opzoek?

Love2BeMama Weekmenu 1: koken uit de voorraadkast + stevige kost

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Love2BeMama Weekmenu 1: koken uit de voorraadkast + stevige kost

In een ver verleden heeft Love2BeMama al eens weekmenu’s geplaatst. Deze werden goed ontvangen maar door ons niet frequent doorgezet. Vanaf nu zullen wij dit weer braaf wekelijks gaan oppakken. Want eerlijk is eerlijk: ik heb zelf heel veel baat bij een weekmenu en ik denk met mij vele andere moeders. Ik doe één keer per week de boodschappen (vers haal ik bij) en ik stel dus ook elke week een soort van menu samen. Waarom zou ik dit niet combineren met een blog + weekmenu om alle moeders hier te helpen? Dus hierbij introduceer ik opnieuw het weekmenu! De weekmenu’s zijn samengesteld voor gezinnen dus kidsproof. 

Heb jij een goed kidsproof recept?
Of zou jij eens een weekmenu samen willen stellen? Stuur mij dan een mailtje!
En… ben jij al lid van het Love2BeMama Clubhuis? ♥️

Stevig weekmenu

Onze laatste week vakantie gaat in. En de kinderen moeten deze week ‘flink aan de bak’. Ze doen mee met een week Mini Meppel. Super leuk! Ze gaan met een team een boot bouwen en de laatste dag door de grachten van Meppel varen. Na zo’n dag bouwen zullen ze wel uitgehongerd zijn. Er moeten dus stevige maaltijden op tafel komen.

Voor meer inspiratie check de rubriek ‘Ik kook van jou’.

Check de voorraadkast ✅

Deze week probeer ik zoveel mogelijk producten op te maken uit de voorraadkast. Ik heb er namelijk een handje van om elke week weer rijst te kopen terwijl de hele voorraadkast volstaat. Onnodig! Van te voren even goed checken dus.

De weekmenu’s stel ik voor vijf dagen samen. Er is altijd wel een dag dat we buiten de deur eten, makkelijk eten of we nog restjes hebben.

🌮 Maandag: Mexicaanse wrap 

De wraps lagen nog in overvloed in de kast. Er moest dus iets met wraps op het weekmenu komen te staan. Het recept is hier te vinden. Mijn favoriete plek om inspiratie op te doen! Wat heb je nodig voor deze heerlijke wraps? Uiteraard pas je de hoeveelheden aan op het aantal gezinsleden.

Voor op je boodschappenlijstje:

 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 1 groene paprika
 • sperziebonen (eigen aanvulling)
 • 3 el. zonnebloemolie
 • 400 gram varkensreepjes (ik koos voor kip)
 • 250 ml. zoete chilisaus
 • 200 gr. gemende sla voor de salade
 • 4 el. sladressing naturel
 • 4 wraps
 • 125 ml. zure room
🍅 Dinsdag: Ovenschotel witte bonen in tomatensaus 

Ik ben dol op ovenschotels en een-pans-gerechten. Een goede maaltijd met zo min mogelijk troep en wat je zo min mogelijk tijd kost. Deze ovenschotel hoeft maar een paar minuutjes in de oven. Hoe je hem maakt lees je hier.

Voor op je boodschappenlijstje:

 • 500 ml. water (dat tap je natuurlijk gewoon uit de kraan!)
 • 1 el. vloeibare bak en braad (ik gebruik liever roomboter of olijfolie)
 • 300 gr. runderchipolata
 • 20 gr. verse Italiaanse kruiden
 • 700 gr. witte bonen in tomatensaus (in pot)
 • 400 gr. tomatenblokjes (ook dit stond x 10 in de voorraadkast)
 • 900 gr. aardappelpuree (ik gebruik ‘ovenschotel aardappelpuree’, stonden ook nog 10 pakken van)
 • 1 beschuit
 • 15 gr. roomboter
 • 150 gr. gemengde sla
 • 50 ml. sladressing
🍝 Woensdag: Kidsproof creamy spaghetti carbonara (de lekkerste!) 

Spaghetti gaat er hier thuis altijd wel in. En laat ik nou ook nog eens heel veel pakken spaghetti in huis hebben… Vandaag wordt het dus Kidsproof creamy spaghetti carbonara. Hoe je het maakt en wat je nodig hebt lees je in deze blog.

🍚 Donderdag: Rijst met kip 

Omdat al die pakken rijst ook eens opgemaakt moeten worden, ik nog heel makkelijk twee potten Chicken Tonight in de kast heb staan én kipfilet in de diepvries wordt dit een makkelijke maaltijd. Niet geheel vers van eigen hand maar prima te doen. Beetje kroepoek erbij, ananas of meloen en klaar is di mama!

🍵 Vrijdag: Broccolisoep 

Geloof mij: ook kinderen die met moeite groenten eten, gaan watertanden van deze soep. Mijn kinderen eten normaal geen broccoli maar wel als ik het in soep vorm maak. Op deze manier krijgen ze een grote hoeveelheid groenten binnen. De soep serveer ik met wat stokbrood uit de oven en smeersels. Ik maak de soep vaak in grote hoeveelheden zodat het overige in de vriezer kan. Makkelijk op drukke dagen! Het recept vind je hier.

Voor op je boodschappenlijstje:

 • 1 ui
 • 300 gram broccoli
 • 1 aardappel
 • 2 el. olijfolie
 • 1 liter kraanwater (uit je eigen kraan)
 • 2 kippenbouillontabletten
 • 3 el. crème fraîche
 • spekjes (eigen toevoeging)
 • ovenstokbrood
 • smeersels

Heb je restjes over? Hiervan kun je dit weekend weer een maaltijd op tafel zetten. Wellicht nog uit te breiden met een salade.

En mijn tip voor deze week: check je voorraadkast wat je nog hebt. Ruim de voorraadkast op! Eet smakelijk 😋

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen