Waar ben je naar opzoek?

Beleggen voor je kind: 5 tips!

4 minuten lezen Redactie Commercieel
Beleggen voor je kind: 5 tips!

In de zomervakantie hebben we het uitgebreid besproken, mijn man en ik. Je herkent het vast. In het zonnetje, zittend aan de Middellandse zee of op een luie stoel voor je caravan is er meer tijd om wat langer door te praten over de belangrijke zaken van het leven. Bijvoorbeeld over het onderwerp beleggen voor je kind!

In dit geval ging het over de toekomst van onze jongste. Hij is nog maar 8, maar de tijd vliegt! Ik herinner me als de dag van gisteren dat hij als baby in zijn wiegje lag, de eerste stapjes, de eerste schooldag en zijn zwemdiploma’s. En nu is hij wijs, gaat naar groep 5 en houdt van dansen, zingen en voetbal. Wat wij voor hem wensen in zijn leven is dat hij alles kan doen wat hij wil doen. En of dat nu gaat over het maken verre reizen, het halen van twee master diploma’s, het bouwen van een eigen nestje of het kopen van een Porsche (momenteel zijn grootste wens), wij willen hem daarbij helpen zodat hij zijn dromen kan waarmaken. Maar dat kost een boel geld!

Op basis van cijfers voor 2017 berekende het NIBUD dat je voor 4 jaar studeren
ongeveer € 53.800,- nodig hebt.

Workshop

Net voor de zomer volgde ik op uitnodiging van Robeco een workshop over beleggen. Een onderwerp waar ik echt heel weinig verstand van heb, maar zeker wél heel interessant vind. We leerden het verschil tussen obligaties en aandelen, over beleggen met weinig en met veel risico en spraken over laten beleggen of zelf beleggen. Hier kwam ook de toekomst van je kind uitgebreid aan bod. Spaargeld levert momenteel nog maar heel weinig op. Als je mazzel hebt ontvang je 0,5% rente over je gespaarde centjes en dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Wel heel veilig, je weet precies wat je hebt en wat na zoveel jaar in je spaarpot zit. Maar ja, als je die dromen wilt realiseren is beleggen voor je kind misschien een optie….

Beleggen voor je kind

Beleggen is leuk!

Je kunt natuurlijk ook gaan beleggen! Wat? Beleggen? Geen denken aan, teveel risico, straks ben ik alles kwijt, ik heb er geen verstand van … ik hoor het je allemaal denken. En dat snap ik helemaal en weet je, dat voelde ik precies zó. Maar als je realistisch bent moet je gewoon toegeven dat sparen op dit moment bijna niets meer oplevert. Kijk maar eens naar dit overzicht. Hierin zie je heel duidelijk het verschil in rendement tussen sparen en beleggen weergegeven.

Beleggen voor je kind met Robeco

Robeco is een bedrijf met meer dan 85 jaar ervaring op de beleggingsmarkt en heeft zeer deskundige beleggingsspecialisten in dienst. Medewerkers van Robeco staan van maandag tot en met zaterdag voor je klaar om jouw chat, e-mail of telefoontje te beantwoorden; ze helpen je graag met al je vragen! Je kunt kiezen uit meer dan 80 fondsen waarmee je zelf je portefeuille kunt samenstellen of je kiest voor een gemaksoplossing.

Beleggen voor je kind

Beleggen voor je kind: hoe dan? Vijf tips!

 1. De eerste is direct een hele belangrijke! Beleg alleen met geld wat je kunt missen en stel lange termijn doelen. Als het over de toekomst van je kind gaat zit je met dat laatste dus wel goed. Maar houd ook in gedachten dat beurskoersen schommelen en dat je ‘in het rood’ kan komen te staan. Ook brengt beleggen kosten met zich mee.
 2. Maak een vision board. Wij deden dat bij de workshop ook en het is een superleuk klusje om inzichtelijk te krijgen wát je wensen voor je kind nu precies zijn.
 3. Kijk goed naar de verschillende vormen van beleggen en kies wat het beste aansluit bij je wensen. Bij Robeco zijn er twee opties: Robeco ONE, dit is beleggen met gemak: jij kiest, Robeco doet de rest.
 Een tweede vorm is Robeco PLUS. Bij deze manier selecteer je zelf de fondsen in je portefeuille en maak je dan ook zelf de afweging of de fondsen nog interessant zijn. Bij beide vormen kan je ervoor kiezen om in één keer bedrag in te leggen of juist maandelijks een storting te doen. En dit hoeven echt geen grote bedragen te zijn! Een eerste inleg is al mogelijk met 50 Euro en bij de maandelijkse storting is het minimale bedrag 25 Euro.
 4. Op de website van Robeco vind je de kidscheck. Dit is een handige tool die je helpt bij het inzichtelijk maken wat beleggen kán opleveren. Op basis van de huidige leeftijd en de leeftijd waarop je het geld nodig hebt, een eenmalige inleg en/of een maandelijkse inleg en het door jou gewenste rendement krijg je een verwacht resultaat te zien.
 5. Wil je eerst nog meer weten voordat je besluit of beleggen wat voor je is? Op de website van Robeco staat heel uitgebreide informatie in de vorm van video’s en heb je er dan nog niet genoeg van? Lees dan het boekje Belegen voor Dummies eens door.

Ik heb inmiddels een rekening geopend, zo enthousiast ben ik over beleggen bij Robeco.  Heb jij interesse in meerdere blogs met het onderwerp ‘beleggen voor je kind’? Let me know!

Dit is een gesponsorde blogpost.

Belangrijke informatie!
Robeco Institutional Asset Management B.V. heeft een vergunning als beheerder van ICBE’s en ABI’s van de Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam.

Bron hoofdbeeld: Pixabay

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Reacties
 • Corinne zei

  Hee Linda, er staat dat bij een maandelijkse storting de inleg min. 25 euro moet zijn – op de site van Robeco staat 50. Zie ik iets over het hoofd?

  Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 1 maand geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 1 maand geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen