Waar ben je naar opzoek?

Mijn wulpse mama heupen

2 minuten lezen Judith Droog
Mijn wulpse mama heupen

In een opwelling had ik dat te leuke jurkje gewoon gekocht! Vanuit het kledingrek had het naar me gelonkt. In mijn hoofd klonk het al bijna; ‘’Koop mij!’’ De laatste tijd word ik aangetrokken door jurkjes. Nooit eerder had er op deze wijze oog voor. Andere vrouwen kan ik altijd benijden als er een sierlijk jurkje rond hun wulpse heupen deinde. Dat kan ik oprecht prachtig vinden. Opgebiecht: misschien vind ik de vrouwelijke vormen wel mooier dan die van de mannen. Vrouwen zijn gewoon prachtige schepsels. Inclusief hun wulpse heupen.

Jammer dat ik niet zo met deze ogen naar mijn eigen lijf kan kijken. Sinds een aantal jaren ben ik ook in het bezit van een stel wulpse heupen. Ik kan ze alleen nog niet zo omarmen als ik zou willen. De verhoudingen tussen mijn lijf en mij zijn veranderd. En ik moet hier nog best aan wennen.

Ooit kon ik me onbevangen in een niets verhullende bikini wurmen en me sexy voelen. In die fase van mijn leven was mijn lichaam daar ook voor bedoeld. We hadden nog niet die geschiedenis geschreven die wij nu inmiddels wel op onze naam hebben staan. In de levensfase waar ik mij nu in bevind kan ik sexy nog niet met mijn lichaam verenigen. Daar is de afgelopen jaren teveel voor gebeurd met mij en mijn lichaam.

Ode aan mijn wulpse heupen

Mijn lichaam diende het ultieme doel met verve. Zo weet ik nu. Mijn lichaam zorgde er voor dat er drie volmaakte baby’tjes in mijn buik konden groeien. Toen ik niet wist wat zij deed, wist zij exact wat ze deed en wat er voor nodig was om dit te kunnen bewerkstelligen. Vol verwondering onderging ik de transformatie en zag ik mijn lijf veranderen. Toen het tijd was voor mijn baby’tjes om geboren te worden en ik overmand werd door pijn en door angst, was het mijn lichaam die exact wist wat te doen. Zij was het die me influisterde mee te golven met de pijn en me op het hart wist te drukken dat dat de enige wijze was om die vreselijke angst de baas te zijn. En wat had zij gelijk! Wat was ze wijs!

Lees ook: Geef maar toe, jij hebt NIET het ideale lichaam!

Zij was het en zij is het die mij altijd heeft gedragen. Door iedere fase van mijn leven. Die wulpse heupen waren nodig om mijn baby’tjes de ruimte te geven om te groeien. Als ik er met deze ogen naar kijk, dan zijn die heupen een prachtige herinnering aan mijn zwangerschappen en aan de magische wijsheid van mijn lijf. Met dit in mijn achterhoofd staat dat jurkje me mooier als ooit te voren!

Wulpse heupen van een mama

Bron afbeelding: Judith Droog

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen