Waar ben je naar opzoek?

Een fantasiewereld vol denkbeeldige vriendjes

1 minuut lezen Marieke Macquiné
Een fantasiewereld vol denkbeeldige vriendjes

Ik blaas een Duplo-kaarsje uit en deel Duplo-blokjes uit aan alle denkbeeldige kinderen, die in een kring om ons heen zitten. Mijn dochter zingt liedjes en zet een stuk speelgoed op mijn hoofd dat als feestmuts dient. Het is zogenaamd mijn verjaardag. Ja, mijn dochter heeft een wilde fantasie en ik ga hier in mee.

Ongeveer vanaf dat ze twee was, kwamen er denkbeeldige vriendjes en vriendinnetjes in huis. Zo werd ze woedend omdat vriendinnetje ‘Hema’ boven aan de trap stond en wij haar vergaten mee te nemen naar beneden. Ze stond huilend onderaan de trap en wij hadden geen idee wat onze tweejarige met ‘Hema’ bedoelde. Behalve dan de winkel natuurlijk, maar dat was het duidelijk niet.

Lees ook: 10 Feitjes over kinderen die geboren zijn in augustus

Na Hema kwamen er nog een aantal vreemde namen voorbij en toen oma op vakantie ging, was er een denkbeeldige oma. Oma ging overal mee naartoe en zat op haar hand. Ze zit op die momenten helemaal in haar eigen wereldje en maakt er een groot spel van. Nu ze wat ouder is (3,5) zijn het vaak vriendjes en vriendinnetjes, waar ze ‘samen’ mee speelt.

Genieten

Ik kijk vaak vanaf een afstandje en moet soms stiekem lachen hoe ze ons of de juf van de opvang imiteert. Een andere keer vraag ik me af of het wel gezond is, hoe groot haar fantasiewereld is. Gelukkig schijnt het vrij normaal te zijn bij de oudste en/of enige kinderen en schijnt het de ontwikkeling zelfs te stimuleren. Ze heeft ook wel ‘echte’ vriendjes en kan ook goed samen spelen, maar die zijn er nu eenmaal niet altijd. Dus laat ik haar gaan en heel soms doe ik mee, dan zit ik tussen de andere kindjes op de grond. Zij doet haar ding en geniet ondertussen volop!

Bron afbeelding: Pixabay

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen