Waar ben je naar opzoek?

5 manieren waarop ik stiekem knuffel met mijn kind

1 minuut lezen Linda Kamminga
5 manieren waarop ik stiekem knuffel met mijn kind

Ik heb een heel lief, mooi, schattig, en bijna perfect kind. Ik ben belachelijk gek op hem maar als ik iets aan hem zou mogen veranderen, zou dat het feit zijn dat hij niet wil knuffelen. Kusjes vindt hij prima, maar knuffelen ho maar.

Het ontdekken van de wereld is veel interessanter dan knuffelen met mama en op schoot zitten wil meneer alleen als er tegelijkertijd gespeeld wordt. Lekker met z’n drieën in bed liggen is er ook niet bij, want er is veel te veel te zien en te ontdekken.

Lees ook: 5 goede redenen om kinderen te krijgen

knuffelen

Behoefte aan knuffelen

Het is heerlijk hoor, zo’n ondernemend kind! Maar omdat deze mama toch een enorme behoefte heeft aan knuffels van haar dreumes, heb ik een aantal stiekeme manieren waarop ik knuffels van hem ‘steel.’ Lees mee, en doe er je voordeel mee. Ik denk namelijk dat we allemaal graag knuffelen met ons kind en vul me alsjeblieft aan want ik wil meeeeeeeeeerrr knuffels!

 1. Samen douchen
  Mijn zoontje kan nog niet zelfstandig staan en moet daarom (helaas) door mij vastgehouden worden tijdens het douchen. Deze valstrik werkt vooral goed als hij moe is. Mmm, heerlijk dat hoofdje in mijn nek…
 2. Borstvoeding
  Mijn zoontje is bijna 13 maanden en ik geef hem nog twee keer per dag borstvoeding. De belangrijkste reden dat ik nog niet gestopt ben, is het feit dat hij tijdens voedingen lekker dicht tegen me aan ligt.
 3. Aankleedkussen
  Wanneer meneer van het aankleedkussen af wil, steekt hij zijn armen uit. Driemaal raden wie er meteen in die armen duikt..!
 4. Draagdoek
  In de draagdoek zit je kind als het ware vastgebonden aan je buik. Verplichte knuffels! Inmiddels is mijn zoontje veel te zwaar om op mijn buik te dragen. Helaas…
 5. Spelen op bed
  Ik heb een aantal spelletjes verzonnen waarbij ik bijvoorbeeld van zij naar zij rol met mijn zoontje tegen me aangedrukt. Hilarisch vindt hij dat! Hartstikke mooi dat hij dat zo leuk vindt: meer knuffels voor mama!

Deel je ook jouw ervaring? Ik ben ontzettend benieuwd.

Bron beeld: Pixabay

Reacties
 • Renske zei

  Heel herkenbaar dit. Ik ben een veel grotere knuffelkont dan mijn zoon, dus ik baal ook wel eens dat hij niet zo veel wil knuffelen. Nummer 5 doe ik ook! En als hij een knuffel komt halen als hij zich pijn gedaan heeft dan ben ik er helemaal voor hem, maar dan knuffel en snuffel ik ook een beetje extra voor mezelf.

 • Anoek zei

  Even meedenken; je kan ook leren rugdragen, dat werkt vaak ook wel 🙂
  Samen ergens naar kijken en elkaar vasthouden (filmpje, maar ook dieren in de dierentuin bv, vliegtuigen, treinen; alles waar hij niet dichtbij mag komen, maar wat wel machtig interessant is om te zien.
  Samen bouwen of spelen met iets, jij zittend met benen wijd of in kleermakers it en hij op je benen of in het kuiltje van de kleermakerszit of vlak voor je/tegen je aan. Werkte bij die van mij met duplo.

  De oudste wilde ook nooit knuffelen; functioneel borstvoedende; 5 minuten en klaar en altijd op onderzoek. Op haar eerste verjaardag werd het zo druk in huis dat ze spontaan bij me kroop! Ik wist niet wat me overkwam. Nu bijna 9 en komt nog steeds af en toe knuffels halen; het komt goed. (Alleen niet meer voor school want dat kan echt niet mam!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 1 maand geleden
 • 7 minuten lezen