Waar ben je naar opzoek?

Een berengaaf glij-avontuur

3 minuten lezen Bianca van Vuuren
Een berengaaf glij-avontuur

Hellendoorn

Afgelopen weekend waren wij weer een dagje in Avonturenpark Hellendoorn. Het was gezellig druk en het weer viel reuze mee.  We hebben een nichtje te logeren dus ook zij was gezellig met ons mee. We begonnen de dag met een knuffel van Baba beer dus de dag van onze draak en onze prinses kon toen al niet meer stuk.  Die glimlach die ze daar op hun ondeugende smoeltjes kregen, is de rest van de dag gebleven.

Ondanks een lengte verschil van 10 cm mochten ze gelukkig toch bijna overal in al dan niet onder begeleiding van ons. We hadden pech bij de Sungai Kalimantan, want toen we eindelijk in het ronde bootje zaten om een wild water avontuur aan te gaan, ging er iets defect en werd de attractie gesloten.

Gelukkig waren er verder nergens hele lange rijen en deden alle andere attracties het wel dus genoeg te beleven. Om 15:00 uur kregen we een hoosbui van een kwartier. We waren direct alle vier doorweekt. Een mooi moment om in een boomstam de wildwaterval te bedwingen.

Lees ook: Een dagje uit: wat moet je niet vergeten?

Zodra het droog werd zijn we naar slidepark Aquaventura gegaan. Het waterpark is alleen toegankelijk vanuit het Avonturenpark tegen een extra betaling van €3,-. De kleren konden in het zonnetje mooi drogen terwijl wij ons vermaakten op de 11 spectaculaire glijbanen.

Hellendoorn

Waterspeelplaats

Er is één glijbaan waar een minimale lengte van 1.20 m voor geldt. Er zijn 3 glijbanen geschikt vanaf 1m en de overige 6 hebben een minimale lengte eis van 1.10 m.  Voor de allerkleinste is er ook nog een leuke waterspeelplaats waar ze uren lang lol kunnen hebben.

Onderaan de trappen staat goed beschreven welke glijbanen je vanaf daar kunt bereiken wat hun specialiteit is en wat de lengte eisen zijn.  Wat wel fijn is dat de glijbanen met verschillende lengte eisen niet met dezelfde trap bereikt kunnen worden.

Bovenaan de glijbanen staan alleen nog borden met de namen van de glijbanen maar niet meer hun omschrijvingen.  Handig dus om beneden even te lezen hoe de glijbaan waar je vanaf wilt heet en om die naam te onthouden.

Dark Devil

Favoriet bij de kinderen was de Dark Devil.  In de Dark Devil glijden ze op een tweepersoonsband gedeeltelijk in het pikkedonker. Vet spannend natuurlijk.  Manlief vond de Wacky Wave; een soort halfpipe waar je in een band vanaf glijdt het gaafst om te doen. Zelf genoot ik het meest van de Rainbow Racer. Met zijn vieren naast  elkaar over kleurrijke banen naar beneden glijden. Die glinsterende oogjes en die schaterende lachjes, zijn de mooiste cadeautjes die je kan krijgen als moeder en als tante.

Lees ook: Een berenleuk avontuur!

Persoonlijk vind ik het jammer dat er voor stenen looppaden is gekozen. Ten eerste wordt het heel snel heet onder de voeten en ten tweede maakt het de onvermijdelijke valpartijen onnodig pijnlijk. (Kunst)gras was prettiger geweest. Ook hadden er wel wat meer kleedkamers mogen zijn, wij hebben de kinderen uiteindelijk maar gewoon op het terras verkleed en zelf hebben we gebruik gemaakt van het toilet. Het geduld van twee stuiterende kleuters heeft namelijk zo zijn grenzen.

Zonneweide

Voor degene die al dat glij-geweld liever aan zich voorbij laten gaan, maar wel in de buurt willen blijven is er een klein terras en een zonneweide. Al met al hebben we ons echt goed vermaakt en hebben de kinderen het er nu nog over, want al die glijbanen waren toch wel echt vet cool!

Aquaventura is een echte aanrader voor alle kinderen vanaf 1.10m met een beetje lef. Ik heb groot en klein alleen maar zien genieten en vooral veel papa’s ook weer een beetje kind zien worden…

Hellendoorn

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen