Waar ben je naar opzoek?

Mama’s 5 goede voornemens voor 2016

1 minuut lezen Magda Dullemond
Mama’s 5 goede voornemens voor 2016

goede voornemens mama - mama's goede voornemens

Meer ‘me-time’, minder snoepen, meer sporten? Niks van dat alles! Dit zijn mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar:

 1. Met stip op nummer 1: ik blijf leven volgens dit mooie zinnetje uit het nummer Endless Sea van The Gentle Storm: ‘In ever sweet surrender, we will find our way.’ Ik laat me, vrij vertaald, niet meer gek maken door de verwachtingen die me door anderen worden opgelegd, maar stort me helemaal in mijn leven, zoals het is. Dan maar niet én moeder én carrière én talloze feestjes én een strak lijf én….. Alleen vrouw, moeder, carrière, familie en de vrienden die écht belangrijk voor me zijn is al meer dan genoeg.
 2. Ik ga me niet meer druk maken om wat anderen zeggen.
  Van ‘Krijgt hij geen broertje of zusje?’ tot aan ‘Dat kun je beter niet zo doen’: iedereen zegt maar wat ze willen, ik kies mijn eigen pad.
 3. Ik ga me niet meer druk maken om wat ik online lees.
  Op de moeilijkere dagen – bijvoorbeeld met een snotterig, opstandige terrordreumes – kunnen onderzoeken als deze me enorm naar de strot grijpen. Voortaan ga ik me bedenken dat de onderzoekers zich alleen focussen op de eerste tijd nadat je een kind kreeg. En die is ook best wel zwaar. C’est la vie.
 4. Doei, schuldgevoelens over tv kijken, spelletjes doen op de iPad en filmpjes op de iPhone!
  Ik heb als kind in totaal misschien wel jarenlang tv gekeken. En ik heb twee universitaire studies afgerond. Zo schadelijk is het dus niet. Gaan we niet meer over nadenken.
 5. We gaan nog veel meer naar buiten, in 2016.
  Buiten zijn is de goedkoopste vorm van therapie die er is, en ook nog eens heel effectief. Een uurtje buiten en de spanning glijdt van me af. Bovendien vaart het kroost er ook nog eens wel bij. En slaapt er beter door. Win-win.

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2016?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 2 weken geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 2 weken geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 2 weken geleden
 • 4 minuten lezen