Waar ben je naar opzoek?

Mama wordt geweigerd op vader-dochter dans

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
Mama wordt geweigerd op vader-dochter dans

In Amerika is het een ding: de vader-dochter dans op scholen. Zo ook op de school van Gracie (6). De alleenstaande moeder van Gracie, Amy, wilde niet dat ze dit feest zou moeten missen, dus besloot ze Gracie en zichzelf op te geven en zich te verkleden als man. Maar dat liep niet zoals gehoopt.

Toen Gracie met de uitnodiging voor de vader-dochter dans thuiskwam van school, vroeg ze haar moeder mee als date. Natuurlijk zei Amy ja en gaf ze zichzelf en Gracie op. Vier weken gingen voorbij. Het leek hen leuk als Amy als man verkleed zou gaan, dus kocht ze mannenkleding en gaf zichzelf een baard van mascara. Er leek geen vuiltje aan de lucht, tot een uur voor het feest zou beginnen.

Lees ook: Als je er als moeder vaak alleen voor staat

Telefoontje

Amy kreeg een telefoontje van de rector van de school. Die had via via gehoord dat Amy zelf met Gracie naar het feest zou gaan. “Dat klopt” antwoordde Amy. De rector verbood het hen te komen en als ze toch op zouden komen dagen, dat ze direct weggestuurd zouden worden. Een aantal andere (alleenstaande) moeders was al hetzelfde verteld. Gracie was wel welkom met een ander mannelijk familielid. Maar dat zat er niet in voor Gracie. Haar opa lag aan de dialyse en woont twee uur rijden van hen. Haar oom moest werken en heeft zelf ook drie kinderen.

“Ook al was het feest alleen bedoeld voor vaders, het was niet de bedoeling om mensen buiten te sluiten” zegt de communicatiemedewerker van de school. Ze wijst erop dat de school ook een moeder-zoon feest houdt en een feest voor iedereen. Ze geeft wel toe dat de situatie anders aangepakt had kunnen worden en dat het nu op een ongelukkige manier is uitgepakt.

Lees ook: Alleenstaande moeders zijn knap!

Voor jezelf opkomen

Maar voor Amy is dat niet genoeg. Gracie wordt al gepest omdat ze geen vader heeft en zo’n afwijzing doet dan alleen maar meer pijn. Ze vertelde Gracie dat ze samen zouden proberen om dit te stoppen, zodat geen kind dit meer zou hoeven meemaken. Daarom besloot Amy met hun verhaal naar buiten te treden.

“Ik begrijp ook wel dat kinderen moeten leren dat ze niet altijd hun zin kunnen krijgen, maar dat haar vader er niet is is niet haar fout en dit was oneerlijk en verkeerd.” vertelt Amy. Hiermee wil ze Gracie gelijk een mooie les meegeven: “Het is oké als je wordt afgewezen of als mensen de dingen niet zien zoals jij ze ziet. Maar als je ziet dat iets niet eerlijk is kom je voor jezelf op, zodat je misschien iets kan betekenen voor een ander.”

Lees ook: Schooldirecteur laat zijn hoofd kaalscheren voor gepeste leerling

Hoewel Amy veel steun krijgt sinds ze haar verhaal verteld, zijn zij en haar dochter ook het doelwit van anonieme online pesters geworden, die het niet met hen eens zijn. Het pesten moet stoppen volgens Amy, voor iedereen. Het maakt haar ziek.

 Uit eten

Gracie was erg teleurgesteld dat ze niet naar het feest kon. Om het toch een beetje goed te maken, besloot Amy om de kleren terug te brengen naar de winkel en van dat geld uit eten te gaan. Daar genoot Gracie van, maar toen ze na die tijd in een winkel meisjes tegenkwam die wel naar het feest waren begonnen, kwamen alle emoties weer boven.

Bron: TODAY

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen