Waar ben je naar opzoek?

Ik ben een paar dagen alleen weg. En… I LOVE IT!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Ik ben een paar dagen alleen weg. En… I LOVE IT!

Ik maak er geen geheim van dat wij, als ouders, best vaak zonder kinderen wat ondernemen. We gaan regelmatig een avondje weg (bedankt oppasmeisjes!) we gaan wel eens een dagje weg (fijn dat opa en oma af en toe ook op willen passen) of zelfs een weekendje. En in maart 2018 gaan we zelfs zes (!) dagen skiën. ZONDER KINDEREN! Wij samen. Man en vrouw. Om er weer bij stil te staan dat we het samen ook heel fijn hebben. Ons huwelijk is namelijk de basis van ons gezin. Als dat niet goed is loopt de rest ook in de soep. En ons huwelijk is heel goed, maar je moet er dus ook aan werken om dat goed te houden 🙃

Noem het egoïstisch, noem het belachelijk.
Ik heb al heel wat over mij heen gekregen in de loop der jaren. Veel begrijpen het niet. Maar ieder zijn ding toch? Ik kan niet begrijpen dat je 24/7, 365 dagen per jaar, 18 jaar lang in het bijzijn van je kind wil zijn.
Natuurlijk houd ik van ze.
Natuurlijk kan ik niet zonder ze.
Natuurlijk mis ik ze als ze er niet zijn.
Maar ik heb ook heel erg tijd voor mijzelf nodig. En dat haal ik niet uit die paar uurtjes op een avond wanneer ik moe en uitgeblust op de bank hang na een lange dag mét kinderen.

Laten we elkaar vooral NIET veroordelen om de keuzes die we maken.

Mama zonder kinderen weg
Ik boekte een kamer voor 3 dagen bij Hotel Mooirivier

Ik voel mij er in ieder geval totaal niet schuldig om. Mijn bedrijf run ik vanuit huis en de kinderen gaan niet naar de opvang. Enkel twee of drie keer per week naar de overblijf. Ik werk tussen 9 en 15 u en ‘s avonds. Ze komen niks tekort. Dus die paar keer per jaar dat wij er niet zijn, daar worden ze echt niet minder van.

Mijn man ging in maart een week op vakantie.
Zonder mij.
Zonder kinderen.
Als een man dat doet is het vaak wel oké.
En na al die jaren verlangde ik er ook wel eens naar om heerlijk te doen waar ik zelf zin in had. Echt even alleen.
Zonder man.
Zonder kinderen.

Ik vind het geen probleem om alleen te zijn. Dat ben ik wel gewend eigenlijk omdat manlief vaak ‘s avonds weg is voor werk. Dus ik besloot een paar weken geleden alleen drie dagen weg te gaan. Manlief was een aantal dagen vrij, de kinderen hadden (alweer) een week vakantie dus de perfecte omstandigheden om te gaan.

Toen het eenmaal zover was voelde ik mij een beetje sneu om alleen weg te gaan. Maar toch ben ik gegaan en het gevoel was meteen verdwenen. Het is echt heerlijk! Eigenlijk ben ik nooit zonder kinderen en het is zo fijn om weer even dichtbij jezelf te komen. Weer te (her) ontdekken dat je er zelf ook nog bent en lekker bij te slapen uit te rusten.

Mama alleen weg zonder kinderen

Ik ben vooral veel aan het werk (want heel veel achterstand en mijn werk is leuk), lekker wijntjes aan het drinken in de bar (gewoon om 14:00 uur in de middag), lang op bed liggen, werken vanuit bed, wakker worden met koffie (wel al om 6:30 uur maar ach…), tv kijken, badderen en in de sauna. Want ik heb een kamer mét sauna. En gewoon, omdat het kan, roomservice bestellen.

All by myself!

Voor morgen heb ik een late-checkout geboekt en ik hoef pas om 17:00 uur mijn kamer uit. Maar ik moet al wel eerder thuis zijn voor het proefzwemmen van dochter. Tot 15:00 uur heb ik in ieder geval nog de tijd voor mijzelf. Zalig!

Op Instagram Stories doe ik verslag en ik heb via privé berichten veel positieve reacties gekregen van andere moeders die dit ook graag eens zouden doen. Ik ben blij dat er meer moeders zijn die hier naar verlangen. Dit laat mij inzien dat ik niet raar ben. En ik kan het elke moeder aanraden. Je wordt er echt een nog leukere en betere moeder en vrouw van. Want wie heeft bedacht dat je, wanneer je kinderen hebt, 24/7 in ‘dienst’ van hun moet zijn?

Morgen kom ik weer opgeladen thuis en ben ik weer een hele fijne, gezellige en uitgeruste moeder ❤️ en ik ga dit vaker doen. En die heimwee waar ik laatst over blogde? Daar heb ik gek genoeg geen last van…

Lees ook: 10x gratis me-time

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen