Waar ben je naar opzoek?

Love2BeHonest: Kelly (30) heeft een ziekelijk jaloerse man

5 minuten lezen denise Denise Meijer
Love2BeHonest: Kelly (30) heeft een ziekelijk jaloerse man

Love2BeHonest is een nieuwe rubriek op Love2BeMama.com. Hier kunnen moeders en aanstaande moeders hun verhalen kwijt en hebben de lezers gelegenheid te reageren en tips, of advies te geven aan vrouwen die misschien wel in een zelfde situatie zitten.

Let op: Voor Love2BeHonest worden desgewenst schuilnamen gebruikt om de privacy van de persoon te waarborgen en deze de kans te geven om openlijk haar verhaal te doen.

Een ziekelijk jaloerse man

Voor het eerste Love2BeHonest artikel, bijt Kelly (30) de spits af.

Kelly is een getrouwde moeder van twee kinderen (4 en 2 jaar oud) en lijdt onder de extreme jaloezie van haar man. Jaloezie wat na het gewichtsverlies van Kelly en door haar toegenomen zelfvertrouwen na deze prestatie, ziekelijke vormen heeft aangenomen. Hij wordt langzaam een jaloerse man.

Zelfvertrouwen

“Na de geboorte van mijn tweede kind, vond ik mijzelf te zwaar en heb ik uiteindelijk de schouders eronder gezet om af te vallen. Met resultaat! Na anderhalf-jaar strubbelen met mijn gewicht en vechten tegen de kilo’s, ben ik trots om te zeggen dat ik 35 kilo ben verloren.

Natuurlijk een hele prestatie. Een prestatie die er voor had moeten zorgen dat ik mezelf meer dan goed ging voelen. Ja, ik herwon een stukje zelfvertrouwen, maar jammer genoeg leek mijn man vooral problemen te hebben met mijn gewichtsverlies.”

Telefoon

“Het begon, twee maanden geleden. In de eerste instantie met relatief onschuldige problemen.

Mijn man is altijd wel enigszins jaloers geweest, maar daar leer je ook in een huwelijk wel mee omgaan en daarbij; ik heb ook zo mijn tekortkomingen. Wie niet?

Je kan dus wel zeggen, dat ik er aanvankelijk niet veel achter zocht.

Echter begon dit al snel buitenproportionele vormen aan te nemen.

Waar hij eerst vroeg met wie ik aan het Whatsappen was, werd nu de telefoon uit mijn handen getrokken en gedreigd met het uitpluizen van het toestel.

En daar bleef het niet bij. Al snel kwam ik er achter dat hij elke stap van mij na kon lopen door middel van de GPS op mijn telefoon. Ik kon bij wijze van spreken niet langer dan nodig doen over de weg naar huis, om bijvoorbeeld een praatje te maken met een bekende, want dan had ik in zijn ogen een geheime afspraak met mijn – door hem voor de geest gehaalde – minnaar.”

Werk

“Helaas bleven zijn vermoedens ook niet bij het (onterecht) beschuldigen van mij en werd mijn collega ook ongewenst slachtoffer van zijn paranoïde gedachten. Hiermee onderhield ik een oppervlakkig, vriendschappelijk contact. Dat wil zeggen; wij stuurde één keer in de maand (hooguit) een berichtje over voetbal. Een gemeenschappelijke hobby en verder dan dit is het contact nooit gegaan. Ik heb ook nooit de intentie gehad om mijn man met mijn collega te bedriegen. Echter werd mijn collega toch bestookt met kwade berichtjes en telefoontjes.

Buiten het feit om dat deze zich ook van geen kwaad bewust was, is dit natuurlijk ook erg gênant voor mij. Ik moet namelijk nog elke dag met mijn collega samenwerken, maar gelukkig kunnen wij nog wel op eenzelfde vriendschappelijke manier met elkaar overweg. Ook al was hij op zijn zachtst gezegd niet gelukkig met mijn man, op dat moment.

Maar ook daar bleef het niet bij! Zelfs mijn vriendinnen moesten omgaan met een woedende echtgenoot en zijn bloot gesteld aan scheldpartijen waar de honden geen brood van lusten en dit over mijn vermoedelijke ‘vreemdgaan’.

In zijn ogen hadden hun schuld aan wat er in ons huwelijk aan de gang was en zaten hun ook in het zogenaamde ‘complot’.”

Scheiden

“Na dit alles, heb ik uiteindelijk besloten van mijn man te willen scheiden. Niet alleen om zijn ziekelijk jaloerse gedrag, maar in combinatie met eerdere problemen, waar ik hem voor heb vergeven, maar je ergens nooit kan vergeten.

De koek was op en ik had behoefte aan rust voor mij en mijn twee kinderen.

Ik dacht echt dat ik, door van mijn man af te gaan, mijn wens zou kunnen verwezenlijken.

Jammer genoeg bleek niets minder waar. Juist nadat ‘het hoge woord’ eruit was, zijn de beschuldigingen alleen maar erger geworden. Zelfs zo erg dat mijn man een GPS-tracker in mijn auto heeft geïnstalleerd, om zo te allen tijde te kunnen zien waar ik uithang.

Hij weet mij op verschillende manieren psychisch te manipuleren. Zelfs zo erg, dat ik op dit moment ogen in mijn achterhoofd heb en bang ben dat hij mij achtervolgt, bang ben voor nieuwe collega’s en altijd de drang heb achterom te kijken als ik over straat loop. Mijn man maakt mij zwart bij vrienden en familie, over iets wat ik nooit heb gedaan!”

Onder één dak

“Momenteel woon ik nog met mijn man onder één dak. Dit omdat het even niet anders kan en ik slaap bij mijn oudste zoon op zijn kamer.

Ik wil zeggen dat dit voor nu prima gaat, maar als klap op de vuurpijl schold hij mij helemaal verrot, tegenover zijn moeder aan de telefoon. Dit in de keuken welke grenst aan mijn zoon zijn slaapkamer. Op deze manier was hij zeker dat ik elk woord kon horen.

Mijn kinderen hebben ogenschijnlijk niets meegekregen wat er speelt tussen mijn man en mij en dat wil ik ook graag zo houden, maar ik ben bang voor wat de toekomst brengt en of het inderdaad zo blijft dat mijn kinderen niets meekrijgen van de problemen tussen mama- en papa.”

Voor de toekomst…

“…hoop ik dat mijn man en ik, in ieder geval door één deur kunnen. Dit vooral voor de kinderen. Wat onze relatie betreft ben ik er zeker van dat dit niet meer gaat werken. Daarvoor is er in de afgelopen periode teveel gebeurd.

Aan het einde van de dag wil ik vooral een rustige, stabiele omgeving voor mijn kinderen, waar in deze met alle liefde kunnen opgroeien. Liefde van beide ouders, uiteraard.”

Ken, of ben jij iemand die in dezelfde situatie heeft gezeten als Kelly en haar man? Of wil je haar gewoon een hart onder de riem steken? Laat dan een berichtje achter onder deze post.Misschien heb jij zelf een verhaal wat je wilt delen, of waarmee je verlegen zit om broodnodig advies? Love2BeHonest geeft jou de gelegenheid om dit (eventueel anoniem) te doen voor een groot publiek, voorzien van verschillende meningen en met misschien wel een zeer verfrissende kijk op jouw probleem of kwestie.

Is dit het geval? Stuur dan jouw verhaal naar mail@love2bemama.com en wie weet, staat jouw verhaal volgende week op Love2BeMama.com

Voor Love2BeHonest zoeken wij sowieso een paar moeders die hun verhaal willen doen over de volgende zaken: Een moeder die bewust kiest voor borstvoeding en een moeder die haar kind niet laat inenten. Ben of ken jij één van deze vrouwen? Stuur dan een mailtje naar bovenstaand e-mailadres.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen