Waar ben je naar opzoek?

Koelkastmagneten

1 minuut lezen Kim Spaink
Koelkastmagneten

Voor de zoveelste keer was ik onderweg naar de prullenbak, dit keer met een puzzel waarvan één stukje verdwenen is. Hoe kan dat? Wie zal het zeggen… De puzzel is het huis nooit uit geweest, en onder iedere kast en bank is gezocht. Ik verdenk de kleine kaboutertjes die ook onze sokken uit de wasmachine stelen, maar dat terzijde.

De puzzel in kwestie is niet de eerste die om deze reden de prullenbak in verdwenen zou zijn, maar net op tijd werd hij gered. Ik liep namelijk langs de koelkast. Ik denk dat er op de gemiddelde koelkast van een gezin minimaal een aantal tekeningen, boodschappenlijstjes en formulieren voor school hangen. Die van ons is geen uitzondering.

Punt is dat mijn dochter het nog wel heel erg leuk vindt om met de magneten te spelen. Iedere keer moesten we haar dus weer waarschuwen dat niet te doen, zodat alles ‘netjes’ zou blijven hangen en we niets kwijt zouden raken of onder de koelkast vandaan zouden hoeven vissen. Deze puzzel (min één stukje) zou de oplossing zijn. Ik maak gewoon magneten speciaal om mee te spelen, koelkastmagneten, dan is iedereen blij!

Maak je eigen koelkastmagneten

Koelkastmagneten

Wat heb je nodig?

  • Een puzzel (eventueel min één, twee of meer stukjes natuurlijk)
  • Universele sterke lijm
  • Magneetjes (te koop bij de meeste hobbywinkels)

Hoe ga maak je de koelkastmagneten?

Zo simpel als het klinkt is het ook, je moet alleen één ding niet vergeten! De magneten trekken aan de ene kant de koelkast aan, maar aan de andere stoten ze hem af. Let er dus goed op dat je de goede kant op je puzzelstukje lijmt.

Je doet een stipje lijm achterop het puzzelstukje en achterop het magneetje. Afhankelijk van de sterkte van de magneten en het gewicht van de puzzelstukjes gebruik je één, twee of drie magneten per puzzelstukje. Laat dit een minuut drogen en plak ze dan op elkaar.  Laat de lijm nog even goed uitharden, en klaar is Klara, zoals ze zeggen. Ik heb trouwens niet alle stukjes gebruikt, alleen de stukjes die ik leuk genoeg vond en die duidelijk met het ‘thema’ van de puzzel te maken hebben.

Veel speelplezier!

Koelkastmagneten

Koelkastmagneten

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen