Waar ben je naar opzoek?

Pak je moment… dag voor jezelf!

1 minuut lezen Esmee
Pak je moment… dag voor jezelf!

Het was even rennen en vliegen, maar nu zit iedereen op zijn plek van bestemming. Dochter bij haar oom waar het pret alom is, want ze gaan koekjes bakken, enthousiaste zoon bij zijn ren-, graaf- en stoeivrienden op het kinderdagverblijf en papa en mama in de auto onderweg naar de sauna!! Tijdens het foute muziekuur zingen we mee en verheugen ons op een dagje rust, warmte, ontspanning en verwennerij! Dat hebben we allebei hard nodig..

Een dag voor jezelf

Wat is het toch belangrijk om goed voor jezelf te zorgen… ik voel dat ik steeds losser word in de warme baden en me aan de rust overgeef. In deze ontspannen sfeer overzie ik de situatie en bedenk me hoe het met me gaat. Mijn man gaat vanaf onze vakantie de nachten eruit voor onze ‘nachtbraker’ twee jarige zoon. Dat doet me goed! Ik heb prima nachtrust wat zo belangrijk is voor een mens en kan weer opladen. Al heeft mijn man dat ook nodig…

Chronisch ziek

Mijn man heeft chronisch lyme. Het is moeilijk om te zien hoe iemand kan veranderen door zo’n grillige ziekte. Al ziet hij er nog zo groot en stoer uit (van de buitenkant soms niets te zien), hij heeft zo’n lange klachtenlijst, zoals concentratieproblemen, slecht zicht, stijfheid, geheugenverlies en gewoon algehele malaise. Lyme, veroorzaakt door een tekenbeet, is nog niet goed te diagnostiseren en er is nog niet genoeg en erkende kennis dat hij een kant en klare behandeling kan krijgen. Mijn man en ook ik als partner voelen ons dan ook niet altijd gehoord. Dit neemt niet weg dat in ons jonge gezin alles gewoon doorgaat. Trots ben ik dan ook dat we het samen doen.

‘Het is zoals het is!’

Tijdens mijn periode van burn out heb ik veel geleerd van mijn haptonoom, zoals weer leren voelen en hierna die grenzen te bewaken. Hoe lastig ook, proberen los te laten en gewoon soms te denken ‘het is zoals het is’. We hebben hiermee te doen en maken er het beste van. Nou, dat doe ik op het moment dan ook. Die momenten pakken, want niemand anders doet dat voor mij. Zo’n moment had ik vandaag…

Dag voor jezelf

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 4 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 4 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen