Waar ben je naar opzoek?

Lampion kopen Sint Maarten: waar koop je de leukste lampions?

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Lampion kopen Sint Maarten: waar koop je de leukste lampions?

Op 11 november is het weer Sint Maarten. Op deze avond mogen kinderen met een lampion langs de deuren om een liedje te zingen. Ze krijgen dan een traktatie. Dit is meestal snoep, fruit of iets anders lekkers. Kenmerkend voor Sint Maarten zijn de lichtgevende lampionnen. Deze kan je met je kinderen samen maken, maar natuur ook gewoon kopen. Welke lampion is het leukste om te kopen voor op Sint Maarten? 

Let op: Het kan zijn dat ze in jouw woonplaats niet doen aan Sint Maarten maar aan Halloween. Dat kan natuurlijk ook. Over het vieren van Halloween lees je hier meer.

Nu moet je natuurlijk nog even uitzoeken of je samen met je kind een lampion wil gaan maken of dat je er toch één gaat kopen. In de regel maakt dit natuurlijk helemaal niets uit. Als je het heerlijk vindt om samen met je kinderen aan de knutsel te gaan dan kan je dit ook doen, maar als je (net zoals ik) niet creatief bent kan je dus prima een lampion kopen in de winkel. Tegenwoordig heb je ook leuke bouwpakketjes. Ik noem het een beetje van jezelf en een beetje van Maggi. Zo kan je kind alsnog de lampion zelf in elkaar zetten, maar hoef je niet in de weer met karton en alle andere troepjes.

Een leuke lampion kopen voor Sint Maarten 

Dat gezegd hebbende: ik ben dus niet zo creatief. Ik beroep mezelf dus op het internet om een leuke lampion te kopen.

Lampionstokjes 

Om te beginnen heb je altijd een lampionstokje nodig. Deze zijn voorzien van een batterijtje en klein led-lichtje. Zo is het ook wel zo veilig om met de lampion over straat te gaan. Iets wat trouwens vroeger nog gebeurde met kaarsjes, maar dat doen we maar gewoon even niet. Lampionstokjes vind je hier. Als je stokjes wil komen voor meerdere kinderen dan kan je ook kijken naar de zogenaamde bulkaanbiedingen. Zo heb je soms wel 25 lampionstokjes, voor een voordeliger prijs. 

Lees verder onder de afbeelding!

De mooiste lampionnen voor Sint Maarten

De lampion zelf kopen voor sint maarten

Heb je de stokjes gevonden? Dan kan je op zoek naar de lampion zelf. Dit is het leukste, want je hebt er zoveel dat je er voor ieder kind wel een leuke lampion te kopen is. We hebben een paar leuke exemplaren voor je op een rijtje gezet. 

Paw Patrol Lampion 

Wat dacht je van deze leuke Paw Patrol lampion? Geweldig voor de fans van deze stoere pups. De lampion is op zowel als de voor- als achterzijde. Na Sint Maarten kan je de lampion eventueel zelfs nog ophangen in de kamer. Leuk! 

Lampion kopen Sint Maarten

Knutsel je eigen lampion Piraten 

We hadden het net al over lampions die je kan kopen, maar door je kind zelf in elkaar zijn te zetten. Deze lampion is daarmee perfect voor de creatieve piratenfanaat. Door aan de slag te gaan met dit leuke knutselpakket is de voorpret voor Sint Maarten in ieder geval al helemaal compleet. 

Octopus Lampion

Zijn ze niet leuk? Deze grappige octopus lampionnen. Als mijn kind er niet mee gaat lopen dan doe ik het zelf wel. Move over koter! Mama wil ook snoepjes verzamelen! 

Minions Lampion knutselpakket 

Nog zo een leuk knutselpakket van de Minions voor de creatieveling. Dit pakket omvat 6 losse onderdelen en is moeiteloos in elkaar te zetten door kinderen vanaf vier jaar oud. Leuk om (samen) te doen op een regenachtige herfstdag en dat zonder al te veel troepjes. 

Unicorn Lampion kopen voor Sint Maarten 

Een Unicorn lampion kan natuurlijk niet ontbreken aangezien er een tal van meiden op zoek zijn naar dergelijk exemplaar voor tijdens de wandeling. Met deze lampion steelt je kind gegarandeerd de show op Sint Maarten. 

Lampion kopen Sint Maarten

Sint Maarten knutsel- en schilderpakket

Gaat je kind liever serieus aan de slag? Dan kan je voor Sint Maarten ook nog dit leuke knutsel- en schilderpakket kopen. Je kind kan lekker aan de slag met de blanco lampion en 13 verschillende kleuren verf. Het heeft toch ergens ook wel weer wat. Zo een zelfgemaakte lampion met Sint Maarten. 

Vergeet de batterijen niet! 

Het kan trouwens tijdens je Sint Maarten wandeling geen kwaad om altijd wat extra batterijtjes mee te nemen. Een reserve lampionstok kan daarentegen ook nog weleens een reddende engel blijken. Tenslotte willen die dingen het nog wel eens begeven. Ga dus goed voorbereid op pad en voorkom teleurgestelde kindertjes. Veel plezier. 

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen