Waar ben je naar opzoek?

Koude voeten tips: Nooit meer koude voeten!

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Koude voeten tips: Nooit meer koude voeten!

Zoek je koude voeten tips omdat je daar geen last meer van wil hebben? Lees dan verder! Of het een fabeltje is of een vaststaand feit: moeders lijken altijd koude voeten te hebben. Nergens voor nodig, want er zijn tal van handigheidjes waarmee je voeten lekker warm worden. Sokken is er een, maar ook een vloerkleed of zelfs de manier hoe je zit. 

Koude voeten tips: Vrouwen vs. mannen

Het schijnt dat vrouwen over het algemeen meer last hebben van koude voeten dan mannen door hormonen en verschil in vetverdeling. Als je doorbloeding structureel niet goed is, kan er een groter probleem zijn, daar gaan we in dit artikel niet op in. Nu is het niet zo dat álle moeders last hebben van koude voeten. Jij wel? Dan hebben we een aantal tips voor je. 

Een kleedje

Een koude vloer maakt dat je voeten niet snel warm worden. Een vloerkleed is dus de eerste stap op weg naar warme voeten. Vooral als je een zacht, hoogpolig kleed koopt, voelt het heel comfortabel aan je voeten. In je speurtocht naar hét vloerkleed voor jouw interieur kun je online al je hart ophalen. 

Nr. 1 koude voeten tips: Op je sloffen

Als je stilzit, worden je voeten snel koud. Voor ’s avonds op de bank kun je dus extra warme sokken aanschaffen. Of heerlijke pantoffels. Niemand die het ziet, dus ga los met al dan niet onflatteuze voetenwarmers. Dus op je lijstje voor koude voeten tips. Als ze maar lekker zitten én warm zijn. 

Beide benen op de grond

Zit je vaak met je benen over elkaar? Leer jezelf dan snel een andere houding aan. Als je met je benen over elkaar zit, wordt de doorbloeding in je benen verstoord. Dat maakt dat je sneller koude voeten krijgt. Dus snel met je beide benen op de grond! 

Van warm naar koud

Je kunt je voeten trainen met wisselbaden. Steek ze afwisselend in een voetenbadje met koud en warm water. Zo train je je bloedvaten in verwijden en vernauwen en worden je voeten lekker warm. Na afloop even lekker warm wrijven en de rest van de avond zit je gebakken. 

Als je nog eens op wintersport gaat en kouden voeten tips zoekt: vergeet dan vooral niet deze dingen mee te nemen!

Een kopje thee voor koude voeten tips

Ben je gewend elke avond een glas frisdrank te drinken? Vervang deze door een kop thee. Je merkt dat je van thee van binnen warm wordt. Ook je voeten! Deze super koude voeten tips: speciale theesoorten hebben een versterkt effect. Neem bijvoorbeeld gemberthee of kaneelthee voor extra warmte. Zo kom je de winter wel door!

Koude voeten tips
Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen