Waar ben je naar opzoek?

Kleine fashionista

1 minuut lezen Cindy Sanders

l2bm kleine fashionista peuter kleuter

Lotte, mijn jongste dochter… al sinds ze een peuter is, heeft zij een een enorme interesse in mode. Het begon met schoenen en dan het liefst met een hakje. Zodra ik mijn pumps of laarzen uit schopte wanneer we thuis kwamen dook zij er als een bezetene bovenop en kwam even later triomfantelijk de kamer inlopen. Vol trots als een echte diva liep ze dan een paar keer heen en weer, en ze deed het nog goed ook. Zonder ook maar een misstap en kaarsrecht alsof ze het al jaren deed (we hebben het nog steeds over de peuter he).

Haar ‘schoenentic’ werd elk half jaar erger… Schoenen van haar zus, haar vriendinnetjes, oma en de vriendinnen van mama waren niet meer veilig bij ons thuis. Regelmatig werd er een vriendinnetje opgehaald en moesten we eerst het hele huis doorzoeken want peuterdochter wist echt niet meer waar ze ze had gelaten.

Kleine fashionista

Inmiddels is de peuter een kleuter geworden en nog steeds gek op schoenen en kleding. Haar favoriete moment van de dag is dan ook de ochtend. Zodra Lotte wakker is loopt zij linea recta naar de kledingkast. Zij maakt dan drie setjes (compleet met sjaaltje, petje of tasje, kniekousen en schoenen). Ik mag dan uitkiezen welk setje ze draagt die dag. Helaas is mevrouw dit kledingsetje tussen de middag al zat en wanneer zij niet hoeft over te blijven wordt er bij voorkeur al weer een ander setje aangedaan (ditzelfde herhaalt zich om 15.00 uur na schooltijd en het liefst ook nog net voor of na het eten). Uiteraard is deze kleding die zij gemiddeld zo’n twee uur droeg, ‘niet meer schoon’ en belandt het negen van de tien keer in de wasmand, tot grote ergernis van mij. Je begrijpt… hier moest iets veranderen.

l2bm kleine fashionista kledingrek

Kledingrek met verkleedkleding

Op haar kamer staat nu haar eigen kledingrek met prinsessenjurken, zomerjurken, balletpakjes (ook zo’n aantrekkingskracht) en andere verkleedkleding. Zodra zij uit school komt ‘s middags kan zij zich hiermee uitleven en mag zij zich zo vaak verkleden als zij maar wil (en geloof me, dat doet ze).

Neemt niet weg dat de behoefte naar ‘nieuwe’ kleding en schoenen blijft (geen idee van wie ze dat toch heeft)?! Dus wanneer ik met iets nieuws thuis kom is mijn kleuter altijd super enthousiast en krijg ik wel 20 kusjes (daar doe ik het stiekem voor). Zo dankbaar!

Herkennen andere moeders dit?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen