Waar ben je naar opzoek?

Lief dagboek

1 minuut lezen Renate Smit
Lief dagboek

Ken jij dat gevoel ook wel eens? Dat jouw hoofd ontzettend vol zit van de intensieve dag die je hebt gehad. Het enige wat dan eigenlijk helpt is om jouw dag even door te spreken met je partner of de dag van je af te schrijven. Nu kan jij je vast ook goed voorstellen dat sommige dagen voor jouw zoontje of dochtertje ook niet altijd even makkelijk zijn. Hier wordt een wel heel speciale oplossing voor gelanceerd door Uitgeverij Scrivo Media. Namelijk het SmoeltjesSchrift.

Niet zomaar een dagboek

Ze bedachten voor de kinderen een manier om de dag van zich af te schrijven. Naast dit biedt het boek meer: Herkenning, begrip, uitleg en tips. Een boekje speciaal voor hoogsensitieve en/of hoogbegaafde kinderen. Met behulp van dit invuldagboek kunnen de kinderen hun gevoelens kwijt, van verdrietig tot extreem vrolijk. Met behulp van de invulzinnen kunnen ze de dag goed afsluiten.

Het boekje helpt de kinderen ook verder met onzekerheden, zoals faalangst, een negatief zelfbeeld of te veel prikkels. De boodschap van het smoelenboek is dan vooral ook dat je goed bent zoals je bent. Op deze manier leren de kinderen om te gaan met vervelende gevoelens. Het doel van dit boekje is dan ook om ervoor te zorgen dat ze steviger in hun schoenen staan.

Het Smoeltjes Schrift: een dagboek voor kinderen

Helpt het gevoelige kind verder

Een goed initiatief wat elk (gevoelig) kind goed kan gebruiken. Vooral voor de kinderen die zelf de gevoelens niet goed kunnen verwoorden. Zo worden een bepaalde richting ingestuurd waardoor het makkelijker is om de moeilijke dingen te benoemen. Op een luchtige manier worden dagelijkse problemen benoemd en daardoor ook opgehelderd voor de kinderen.

>> Ben je benieuwd naar dit boekje? Kijk dan snel op www.scrivomedia.nl.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen