Waar ben je naar opzoek?

Leuke piepschuim decoratie voor de babykamer

3 minuten lezen Lisette Bol

Piepschuim. Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je los mag gaan op de babykamer. Maar het is zo makkelijk te verwerken, feitelijk heb je alleen een kwast, een lik verf en een dot lijm nodig, dat elke (aantstaande) mama hiermee aan de slag kan. Of je nu creatief bent of twee linkerhanden hebt. En het is in verhouding helemaal niet zo duur en je kunt het in allerlei vormen en maten bestellen. En hoe leuk is het om na de ooh’s en aah’ s te kunnen zeggen dat je het zelf hebt gemaakt! 

l2bm piepschuim naam diy decoratie kinderkamer

Decoratie babykamer

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat we druk bezig waren met de inrichting van de babykamer van ons zoontje. Grijze muren, witte meubeltjes, blauwe accessoires… en ik wilde graag overal sterren!

Nu ik terugkijk realiseer ik me pas hoeveel vrije tijd ik toen eigenlijk had. De hormonen zorgden niet alleen voor nesteldrang, maar zorgden er ook voor dat ik ineens een enorme creabea werd (al zeg ik het zelf). Ik spendeerde uren aan shoppen, surfen op internet, knutselen en verven. En wat was ik trots op mijn zelfgemaakte creaties voor zijn kamertje! Naast een kaartjesbord waar mijn zusje me mee geholpen heeft (en wat iedereen toen maakte), ben ik vooral veel bezig geweest met piepschuim.

Piepschuim kopen

Op internet zijn verschillende bedrijven te vinden waar je allerlei vormen in piepschuim kunt bestellen. Wij hadden zijn naam, een wolk en een groot aantal sterren besteld. De sterren van internet waren ‘plat’, maar ik had bij Xenos ook een aantal ‘bolle’ sterren gekocht.

l2bm piepschuim diy decoratie kinderkamer-sterren

Piepschuim verven

De eerste stap is natuurlijk het piepschuim de gewenste kleur geven. Ik heb dit gewoon met verf gedaan. Er werd mij verteld dat je met acrylverf het piepschuim mooi kunt beschilderen, maar dat bleek in de praktijk ietsje anders. Ik had een busje metallic zilver acrylverf gekocht en dat dekte absoluut niet, het was alsof de verf er zo weer afgleed. Ondertussen is er bij Action een groot assortiment acrylverf, en wie weet blijft dat beter zitten.

Ik heb ‘gewoon’ latex muurverf gebruikt. Bij de bouwmarkt zijn soms proefpotjes te koop voor een euro of twee, maar misschien heb je nog wel een restje in de kast staan, of kun je de muurverf gebruiken die je voor het kamertje ook hebt gebruikt. Je kunt ook eerst een witte laag latex aanbrengen en daarna met de gewenste kleur acrylverf oververven. Ik had bijvoorbeeld een deel van de sterren grijs geverfd met de muurverf van het kamertje en daar overheen de zilveren metallic acrylverf. Dat gaf een mooi resultaat!

Decoratie in de kamer

De naam en de platte sterren waren makkelijk. Kleurtje geven en op de muur plakken. Dit doe je met speciale polystyreenlijm. Gewoon te koop bij de bouwmarkt, maar zorg wel dat je een kitpistool hebt!

Restanten niet weggooien

Er was trouwens een leuke bonus bij de letters: je krijgt de naam geleverd in het originele blok piepschuim. Je haalt dus thuis zelf de letters uit de vorm. Wat betekent dat je ook een mal van de naam overhoudt. Mijn moeder (ik heb het niet van een vreemde) had op de dag dat ons zoontje is geboren een stuk stof met spelden achterop de vorm vast gemaakt en zo hadden we een heel leuk ‘naambord’ voor het raam staan!

l2bm piepschuim bord decoratie geboortebord

Mobile maken

Van de wolk en de bolle sterren heb ik een mobile gemaakt. Eerst alles verven en daarna met visdraad en kraaltjes aan de slag. Het mooie van piepschuim is dat het poreus is en niks weegt. Dus ik kon de kraaltjes aan de uiteinden van het visdraad zo in de sterren drukken. Je kunt eventueel een drupje lijm gebruiken om het kraaltje echt vast te zetten. Het kraaltje aan het andere uiteinde druk je dan in de wolk. Ik geloof dat in de drie jaar tijd dat de wolk aan het plafond hangt er een of twee keer een ster uit is gevallen bij het afstoffen. Je drukt het kraaltje er zo weer in, dus dat is geen enkel probleem.

l2bm piepschuim decoratie kinderkamer

Decoratie groeit mee

Twee weken geleden is onze zoon naar zijn nieuwe kamer verhuisd. En de letters moesten natuurlijk mee van meneer. Maar met een nieuwe kamer, kwam een nieuwe kleur: zeegroen. Je kunt de piepschuimletters gelukkig vrij eenvoudige weer van de muur halen. Je trekt wel een laagje behang mee, dus daar moet je wel rekening mee houden. Ik heb de letters overgeschilderd en nu hangen ze op zijn nieuwe kamer, boven zijn nieuwe bed te pronken!

Reacties
  • Els zei

    Wat een super leuk en makkelijk idee! Een babykamer zal hier niet meer komen, maar als mijn jongens aan een andere kamer toe zijn zal ik dit zeker in mijn achterhoofd houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen