Waar ben je naar opzoek?

Kinderfeestje 5 jaar: het eerste kinderfeestje!

2 minuten lezen Ilona Lijesen Ilona Lijesen
Kinderfeestje 5 jaar: het eerste kinderfeestje!

Kinderverjaardagen zijn geweldig! Voor de kinderen zelf tenminste…. Voor de ouders is het een flinke organisatie en ben je de hele dag eigenlijk te druk om er ook een beetje van te genieten. Maar dit is natuurlijk totaal niet belangrijk, het gaat erom dat de kinderen een topdag hebben!

Genoeg ervaring met kinderfeestjes

Door de jaren heen leer je ook wel als ouders. Inmiddels kunnen we met dochters van 9 en 4 wel zeggen dat we aardig wat ervaring hebben opgedaan met de organisatie en weten we dan ook hoe we met iets minder stress en organisatie toch een topdag voor de meiden kunnen creëren.

Taart bestellen en uitnodigingen versturen

Bij de eerste verjaardagen van onze oudste hebben we de mooiste prinsessen taarten en K3 cupcakes laten maken. Ook hebben we de eerste twee jaar uitnodigingen gemaakt en per post verstuurd (dit kun je onder andere bij HEMA doen). Inmiddels is dit vervangen door een Whatsapp met foto van het feestvarken en de tijd en plaats van het feest en de foto-taart wordt online besteld. Wel zo goedkoop en makkelijk. Dit vinden de meiden overigens geweldig! Taart bestellen? Een half uurtje investeren om een leuk plaatje te zoeken voor op de taart en bestellen maar. En hij smaakt heerlijk!

“Mama, waarom heb ik nooit een kinderfeestje?”

Dit is een constatering die je je kinderen liever bespaard. Het geeft een gevoel dat ze er niet bij horen en dat klasgenootjes ze niet leuk en aardig vinden. In ieder geval niet aardig genoeg om op een feestje te…

  • Ilona Lijesen

Een huis vol

Alles onder controle dus. Op routine worden de verjaardagen gepland en ondanks de grote drukte vaak (we hebben een grote familie met veel kinderen) verloopt het altijd vrij aardig. Wat het wel makkelijk maakt is dat op de verjaardagen van de meiden (maart en september) er een grote kans is op mooi weer. Hup, naar buiten met al die kids!

Kinderfeestje 5 jaar

Maar toch is er voor de komende verjaardag van Emma wel iets speciaals. Die 5e verjaardag is toch echt een ding voor kinderen. Je zou denken dat dat met 4 jaar is, dat ze naar school mogen. Ja, dat is ook bijzonder natuurlijk, maar met 5 jaar hebben ze hun eerste kinderfeestje. Al maanden heeft Emma het erover, iedere dag wordt er 5x door haar gevraagd of ze al bijna jarig is en haar lijstje van vriendinnetjes die ze wil vragen voor haar kinderfeestje kan ze dromen. Ik ook inmiddels omdat ook dat 5x per dag wordt herhaald, minstens….. Wat we gaan doen staat ook al lang vast. Monkeytown it is…. 

Voorjaarsuitjes bij Ticketveiling.nl!

De aftelkalender

Om het voor iedereen makkelijker te maken ben ik gaan fröbelen en heb ik een aftelkalender gemaakt. Nu vraagt ze niet 5x per dag wanneer ze jarig is, maar vraagt ze 5x per dag of ze vandaag al een kruisje had gezet op haar kalender. Nog 35 dagen voordat D-day aanbreekt. En we worden ook wel erg door Emma d’r enthousiasme aangestoken en hebben er ook echt zin in. Het is toch prachtig om je kind zo blij en enthousiast te zien. En ach… die 5 kleuters kunnen we best een middagje vermaken lijkt me. En duimen jullie mee voor mooi weer voor 15 maart als we het voor familie en vrienden vieren?

Photo by malcolm garret from Pexels

Ilona Lijesen

Ik ben Ilona (38), getrouwd en moeder van drie kinderen waarvan een sterrenkindje die met 19 weken zwangerschap is overleden. Ik hou, samen met mijn gezin, van leuke dingen doen, op pad gaan en heerlijke luierdagen zo af en toe. We zijn dol op reizen en willen onze kinderen veel van de wereld laten zien. Ik werk bij een reisorganisatie en heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. In mijn blogs wil ik je meenemen in mijn wereld en gedachtes en hopelijk vinden jullie herkenning (of niet) in mijn blogs.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen