Waar ben je naar opzoek?

Je gaat toch niet op vakantie zonder je kind? Ik wel.

3 minuten lezen Ik ben Helga
Je gaat toch niet op vakantie zonder je kind? Ik wel.

Verleden week was het dan eindelijk zo ver. Ik had er weken naar toe geleefd en eindelijk was het moment dan daar. Ik ging vijf hele dagen weg ZONDER mijn dochter. Voor het eerst in bijna vijf jaar zou ik voor een paar dagen even geen moeder zijn. Hoefde ik geen ogen in mijn achterhoofd te hebben en kon ik ongegeneerd doen en laten wat ik wilde! Mijn dochter zou gezellig bij opa en oma op vakantie gaan terwijl ik eens even flink de bloemetjes buiten zou zetten. Londen, here I come!

Je gaat toch niet op vakantie zonder je kind?

“Waarom zou je zonder jouw kind op vakantie willen?” “Je hebt toch niet voor niets voor kinderen gekozen?” “Dat doe je toch niet!” Slechts een paar opmerkingen die ik te horen kreeg nadat ik verteld had wat ik ging doen. Tuurlijk had ik wel wat moeite om mijn geliefde prinses een paar dagen achter te laten, maar tegelijkertijd keek ik er ook enorm naar uit.

Lees ook: “Ik ging op vakantie, mijn zoontje leerde thuis doorslapen”

Ik ben namelijk een alleenstaande moeder en dat betekent dat ik 24/7, 7 dagen in de week, alles zelf moet doen. Gelukkig wel met de hulp van vrienden en familie, maar toch. Ik kan nooit eens spontaan een avondje weg, want dan moet ik oppas zien te vinden en probeer die maar eens last-minute uit een hoge hoed te toveren. Daarbij ben ik meer dan alleen mama hoor! Ik ben ook gewoon nog een vrouw, een mens en ik heb ook zo mijn behoeftes. En ja, soms heb ik dus de behoefte om zonder mijn kind op vakantie te gaan.

Eindelijk daad bij het woord gevoegd

Al jaren heb ik de behoefte om er even tussenuit te gaan, maar ik deed het nooit. Schuldgevoel was hierbij de grootste motivator om het niet te doen. Ik vond mezelf een slechte moeder als ik het wel deed EN als ik er nog van genoot ook. Maar nu kon het niet anders. Een vriendin uit Australië, eentje die ik al 16 jaar niet had gezien, kwam naar Engeland en vroeg of ik daar ook naartoe wilde komen. Er stonden verschillende excursies op het programma en  geen van allen waren geschikt voor een vierjarige kleuter. Een hele dag rondlopen en uren in de bus zitten is echt niet leuk als je alleen maar wilt schommelen en glijden. Dus ging ik alleen en erger nog, ik keek er nog echt naar uit ook! Ik kocht een goede koffer bij bagageonline en zocht tussen de Eastpak rugzakken naar een geschikte tas om onderweg te kunnen gebruiken. Aan de uitrusting kon het in ieder geval niet liggen 😆

Maakt het mij een slechte moeder?

Vanaf het moment dat ik geboekt had, heb ik me geen moment schuldig gevoeld. Ik liet mijn kind immers achter in de liefdevolle handen van opa en oma. Ik streepte zelfs de dagen op de kalender af en kon niet wachten om een paar dagen even ‘geen’ mama te zijn. Ook in de vakantie heb ik met volle teugen genoten. Uiteraard heb ik dagelijks braaf mijn dochter gebeld en was ik ook echt oprecht blij om haar stem te horen, maar haar echt missen? Dat heb ik niet gedaan. Ik heb genoten van een stad die ik zelf vreselijk vond. De stad was mij te druk, te chaotisch, te duur en totaal niet gastvrij, maar wat maakt het uit? Ik was even geen mama en ik vond het heerlijk! Maakt dat mij een slechte moeder?

Ik vind van niet!

Deze solo-vakantie heeft er in mijn optiek juist voor gezorgd dat ik een leukere mama ben. In die paar dagen tijd kon ik even opladen, mijn zorgen van me af laten glijden en ongestoord genieten zonder continu mijn mini-me in de gaten te moeten houden. Ik heb cocktails gedronken en ben aangeschoten naar bed gegaan. Ik heb uitgeslapen en kon rustig wakker worden zonder een ongeremd geratel van mijn dochter.

Lees ook: Zomervakantie uitzoeken: hebben je kinderen ook iets in te brengen?

Die vijf dagen hebben mijn batterij weer helemaal opgeladen en zorgde er juist voor dat ik weer uitkeek naar die dikke knuffel, die natte zoen en dat gekwebbel. Ik kan het dan ook iedereen aanraden! Ik heb er zelfs zo van genoten dat ik mezelf heb voorgenomen om dit de komende tijd een jaarlijks terugkerend evenement te laten zijn. Gewoon even tijd voor Helga en niet alleen voor mama. De enige zorg die ik daarbij heb is het kiezen van een leuke bestemming. Wordt het Rome of ga ik toch voor Barcelona? Ik kijk er in ieder geval nu al naar uit!

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties
  • hier dit jaar voor het eerst gedaan en ja sommige mensen laten je schuldig voelen maar wij als koppel vonden het heerlijk. En eerlijk, die week alleen zorgde ervoor dat wij op onze gezinsvakantie ook meer energie hadden, dat wij hele dagen met de mini’s bezig waren en plezier hadden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen