Waar ben je naar opzoek?

Kate! Wat doe je nou?

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Kate! Wat doe je nou?

Ik vind Kate Middleton een buitengewoon mooie vrouw. Het type vrouw wat er voor zorgt dat jonge meisjes hun moeder aantikken en zeggen: “Als ik later groot ben, dan word ik ook een prinses.”  Deze buitengewoon mooie dame heeft, naast haar knappe zoon, een prachtige dochter op de wereld gezet en –net zoals menig ander mens- was ik nieuwsgierig naar hoe deze combinatie van goed genetisch materiaal tot uiting zou komen. 

>> Lees ook: Kate laat het ons zien; de harde waarheid na een bevalling.

Fris en fruitig verscheen ze daar…

Gekleed in een wit met geel, gebloemd jurkje maakte zij een einde aan mijn brandende nieuwsgierigheid. Slechts een paar uur na de bevalling! En ja, de dochter van het koninklijke paar is, zoals verwacht, net zo mooi als haar moeder.

Maar het gele gebloemde jurkje en de prachtige baby zijn niet eens het meest verbazingwekkende gedeelte van dit eerste publieke optreden. Ik lag notabene na de bevalling in niets anders dan een rood longshirt bedrukt met een uitzonderlijk grote print van Garfield. Door de eerder gezette ruggenprik kreeg ik het zelfs met geen mogelijkheid voor elkaar om een onderbroek aan te trekken, maar ik vraag me af hoeveel vrouwen behoefte hebben aan lingerie met in- en uitwendige hechtingen in het edele lichaamsdeel.

En net als ik dacht dat het enigszins sociaal geaccepteerd was om toe te geven dat ik er meer uitzag alsof ik net overreden was door een trein dan heel vrouwelijk zo na de bevalling. Komt Kate naar buiten lopen, met stralende glimlach op haar (perfect geverfde) koninklijke porem. Jeetje mina Kate! Een trainingsbroek en een longshirt met print had volstaan, echt! Al had je een opblaasbandje onder je arm geklemd en deze naar een iets te brutale journalist gesmeten. Heel vrouwelijk Europa had daarop gereageerd met “O. I feel you sister!” Maar nee… Om het plaatje van een pas bevallen royalty compleet te maken, werden er zelfs een paar hakken in de strijd gegooid. Daar maak je je bekken pas blij mee nadat deze door de mangel zijn gehaald.

Ergens kan ik, mede door mijn eigen ervaringen, het dan ook niet laten om medelijden met haar te hebben. Ze heeft toch even een flinke zevenponder uit haar ‘hoo-ha’ gewerkt en als kersje op de taart staat er een mierennest als mensen op je te wachten. Zo vlak na een bevalling kan je emotioneel en psychisch ook niet veel hebben. Als ze er bagger uit had gezien had ook iedereen er een mening over gehad, waarschijnlijk. Al is dat ‘baggere’ een stuk realistischer na een dergelijke prestatie. In ieder geval geloofwaardiger dan het feit dat Kate er uit ziet alsof ze zojuist een beauty-behandeling heeft gehad, met een baby op de koop toe.

Maar als  je heel goed kijkt zie je ook wel dat daar geen stralende, pas bevallen vrouw lacht en zwaait richting alle toegesnelde pers. Maar een zojuist bevallen, gezwollen, beurse, vermoeide vrouw. Die na nog geen twee minuten haar man vriendelijk, doch dringend verzoekt om een einde te breien aan het mediacircus. Zodat ze daarna, zoals een normale vrouw, thuis onder een dekentje kan gaan liggen. Samen met haar prachtige dochter en de trotse, grote broer George.

Kate, je zag er fantastisch uit. En nu als de donder je bed in. Uitrusten en genieten! 

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen