Waar ben je naar opzoek?

Jongen in actie voor zijn zieke juf

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Jongen in actie voor zijn zieke juf

Elk kind heeft natuurlijk zijn favoriete juf of meester. Zo ook Brandon (12) uit Dordrecht. Toen hij hoorde dat zijn favoriete juf chronisch ziek bleek te zijn, bedacht hij zich geen moment: hij ging haar helpen!

Juf Mariska geeft les in het speciale basisonderwijs. Afgelopen oktober kreeg ze te horen dat ze de chronische ziekte Lipoedeem heeft. Een ziekte waarbij vetweefsel zich ophoopt, waardoor pijnlijke zwellingen ontstaan. De ziekte is niet te genezen, maar wel draaglijker te maken door operaties. Maar deze worden niet vergoed door de verzekering, omdat de operaties onder cosmetische zorg vallen. Als ze de operaties toch wil, zal ze zelf 15.000 euro moeten betalen.

Lees ook: Ongeneeslijk zieke Ollie (9) krijgt bezoek van prins!

Brandon to the rescue!

Nu hebben de meeste dat bedrag niet zomaar even achter de hand, en dus zat Mariska in een moeilijke situatie. Toen ze de klas het nieuws had verteld, wilde Brandon meteen helpen. Thuis bij zijn moeder verzon hij een manier om zijn juf te helpen: lege flessen inzamelen!

En zo was het idee geboren. Via de Facebookpagina van zijn moeder Yvonne plaatste hij een oproep om zoveel mogelijk lege flessen in te zamelen.

En niet zonder resultaat! Inmiddels heeft Brandon 1073 euro opgeleverd! Natuurlijk nog lang niet het bedrag dat nodig is, maar de inzet en liefde die hij laat zien, is natuurlijk hartverwarmend!

Bron: Metro

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen