Waar ben je naar opzoek?

Ik mis mijn dochter!

2 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
Ik mis mijn dochter!

Dochterlief zit nog maar net een weekje op school. Ik mag niet klagen. Het gaat toch best goed. Geen grote drama’s. Maar één keer heeft ze gezegd dat ze graag nog naar de gastouder wou, maar voor de rest lijkt het haar goed af te gaan. Beretrots ben ik natuurlijk op ons kleine, mondige meisje. Maar oh, wat mis ik haar…

Niemand vertelt je van te voren dat het gemis zo groot is. Het voelt zo leeg. Haar gezelligheid bij het fruit eten. De spelletjes die ze speelt met haar broertje. Haar gekeuvel. Haar knuffeltjes. De uitjes samen. Bedacht me van de week net dat het wel heel lang duurt voor we weer eens samen zullen lunchen buiten de deur. Die gedachte maakt me ergens wel triest…

Tenzij we eens een hele late lunch doen…….?

Lees ook: Je voorbereiden op de basisschool doe je met deze 5 tips

Thuishouden?

Natuurlijk, ik kan haar af en toe best een keertje thuis houden, maar om dat te doen voor het eigen gerief, vind ik egoïstisch. Zeker als ze het gewoon naar haar zin heeft, en ze dus lekker in haar vel en het ritme zit. Het is goed voor ons beiden om dit ritme aan te leren. Het zal nog wat jaartjes duren, dit ritme. Dus we kunnen er beter maar nu gewoon goed inkomen, voor de komende jaren… Zucht.

Onze lieve kleine schatje.

Elke dag wens ik haar vooral heel veel plezier op school. Het lijkt me zo naar als ze het niet naar haar zin zou hebben. Ik voel mij gezegend dat deze eerste week zo vloeiend ging. Natuurlijk, met een bekaf meisje aan het einde van de dag. Een meisje dat direct knock-out is zodra haar hoofd om 18.30 uur het kussen raakt. Een meisje dat zelf al vraagt of ze mag slapen. Dan is ze dus echt moe!

Lees ook: Op tijd op school komen. Elke keer weer… (Zucht)

Overigens heeft ze direct haar eerste verkoudheid al te pakken, en het is nog niet eens echt herfst. Dat belooft nog wat…….. *Ziet de bui zwaar hangen*

Daarom ook, het is goed dat het nu weekend is. Samen even rustig aan doen, en misschien met het mooie weer nog wat leuks ondernemen. We’ll see.

Maar weer extra genieten van haar aanwezigheid. Haar lach. Met haar stoeien en spelen.

En wie weet? Eén keertje spijbelen kan vast geen kwaad? Hihi.

Wanneer is het herfstvakantie?

Wie herkent dit? Om mij heen hoor ik vooral moeders die het wel fijn vinden dat hun kind nu naar school gaat. Slechts een aantal heeft er moeite mee. Benieuwd naar jullie ideeën en gevoelens hierbij….!

Reacties
 • Diana zei

  Ah! hier lees ik iets herkenbaars. Mijn dochter gaat per november naar school. Bij kennismaking met juf wilde ze niet meer weg! Ze is er dus echt klaar voor. Zucht. Wat mij verrast is dat ik er zowaar zenuwachtig over ben. Alsof ik weer naar school moet:) En ja, haar broertje gaat haar ook echt missen. Snik snik. Maaarr ze zal wel vaak genoeg thuis moeten blijven, want schoolkinderen zijn ook vaak verkouden. Dat is weer wat minder voor haar broertje en mijn nachtrust maar goed. Al in al we ontkomen er niet aan!En wie weet, wordt het zelfs ook een beetje leuk?8)

 • Nicol zei

  Ons meisje moet over vier maanden naar school, moet er nog niet aan denken, die stilte in huis en hoe zou zij het vinden op school. Van mij mogen die vier maanden heel langzaam gaan!!

 • Monica zei

  Mijn dochtertje begint in januari op school ben ook benieuwd hoe ze het zal vinden.ik moet haar nu helaas ook vijf dagen missen omdat ze naar de creche gaat omdat ik werk gelukkig over een weekje een dagje in de week vrij dan kan ik lekker van haar genieten en kan ze zelf ook bijkomen van de drukte. Ik begrijp je gevoel helemaal en ik als mama wil haar het liefst ook altijd bij mij maar ze zal ook op eigen benen moeten staan

 • Mama zei

  Ik vind het wel lekker dat mijn oudste dochter nu naar school gaat.
  In Juni is ze 4 jaar geworden, dus net voor de grote vakantie was ze begonnen toen was het een drama.
  Nu gaat ze er met plezier naar toe.
  Maar ik zou haar niet zomaar thuis houden, vind het belangrijk dat ze leert dat ze gewoon naar school moet.
  En niet omdat je geen zin hebt….

  Maar ik heb haar ook erg graag thuis, samen met haar zusje.
  Maar haar zusje is pas 4 maanden oud dus daar kan ze nog niet echt mee spelen.
  En ze mist dan heel erg haar vriendjes om mee te spelen, maar die zijn dan op school.

  De herfst vakantie is binnen kort dus nog even volhouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen